PARFUMPERRFUM – fra sans og samling

PARFUMPERRFUM er mitt lille webcorner av parfymert galskap.
Her utforsker jeg forskjellige parfymer og annet duftrelatert som har fanget min interesse og inspirert meg.
Gjennom bilder, tekst, musikk og filmklipp deler jeg mine tanker, inntrykk, opplevelser og erfaringer.
the Parfumperrfum experience utvides på
instagram og pinterest.

Interessen for dufter har jeg alltid hatt. Jeg er den første til å stikke nesen bort i noe nytt, om det så måtte være mat, tøy, lys, bøker eller noe annet rart, men jeg begynte ikke å utforske parfymer før i 2005.

På det tidspunktet var jeg egentlig bare opptatt av å lukte godt, og det var lokale parfymerier og utvalget in store jeg kjente til, stort sett bare fra designermerker. Så langt uviten og egentlig ganske fornøyd. Men jeg syntes det var ekstra stas å finne en litt annen duft ikke alle sammen brukte, så lenge den luktet godt og passet meg. Ett knapt år hadde en liten duftgarderobe på fem, seks parfymer funnet sin plass i hyllen. Dagens duft kunne nå variere etter humør, anledning eller vær, og jeg begynte å få kompliment for mine duftvalg.

Etter hvert som tiden gikk utviklet dette seg til noe mer; en sterk interesse for duft, parfymer, noe en voksende duftgarderobe vitnet om. Nå ville jeg vite mer om hvorfor parfymene lukter som de gjør, hvordan de lages og hva de består av, hvilke karakteristiske kjennetegn de kan sorteres i grupper etter. Jeg ble nysgjerrig på industrien og syntes det var interessant å vite mer om hvordan ett konsept til en duft blir til fra ide til produkt-launch.

På nettet fant jeg blogger og diskusjonsforum fra utlandet som også delte en voldsom sterk interesse for parfymer, men mange av parfymene de snakket om var ofte ukjent for meg. Mer nysgjerrig enn noen gang på nye dufter og mettet av det lokale utvalget, begynte jeg å utforske, lese, lære. Jeg oppdaget for alvor en verden full av fantastiske parfymer lage til duftelskere av dyktige parfymører. Og ved hjelp av utenlands-netthandel, forsvant mange hindringer og åpnet for yrende muligheter..

Min interesse i spesifikk parfyme og introen til det uendelig store nichemarkedet startet høsten 2008. Etter ett spennende 2009 vet jeg at parfyme og duft er en lidenskap som vil følge med meg resten av livet. parfumperrfum 2009. parfumperrfum rundet sitt første år på web i 2010, og har dokumentert og delt mine parfymesprell og tanker om alt mulig som dufter (med mer). Det har vært en tidkrevende prosess å lære seg «å blogge», men likevel veldig givende, sunt utfordrende og ekstremt utviklende. Jeg håper min duftkjærlighet smitter bittelitt av på dere som leser, jeg gleder meg til å forstette mine illustrerete “ramblings” videre.
parfumperrfum 2010. 2011 ble ett utfordrende år for meg på mange forskjellige sett. Ett av de mest krevende år jeg kan huske. Det skulle vise seg å være det året da duft & parfyme virkelig fikk vise meg sin terapeutiske effekt; en evne til å gi ro i sjelen, la tankene fly, inspirere, drømme, glede, trøste og gi empowerment!
parfumperrfum 2011.

with Appreciations Q&A Ti spørsmål om bloggen og andre interesser.

Parfyme og duft tolkes likt av hjernen og nesen vår, men oppleves individuelt basert på sansefilter; minner, smak og behag, kulturbakgrunn og hudkjemi etc. spiller inn.
Vi er forskjellige. Derfor beskriver vi dufter på så mange forskjellige måter. det finnes enda ikke ett skikkelig universelt språk for duft. Å sette ord på en duftsymfoni er ikke enkelt. det jeg mener om en spesiell parfyme og føler for visse dufter, behøver ikke å stemme for deg.
Det jeg ønsker med parfumperrfum er å spre dufglede!
Å oppleve det rushet vår sanselige duftverden gjemmer på, og utforske verden gjennom duft er utrolig givende. Jeg håper mine parfymesprell, eksperiment og erfaringer pirrer nysgjerrigheten.
Reklame