netthandel fra utlandet

massemoney[byPMine erfaringer – netthandel fra utlandet

Vi har hatt en momsgrense på 200,- kroner i Norge de siste 30 årene. Den var nærmest som hugget i stein. For første gang er nå 200,- kroners grensen blitt forandret. 

Fra 1.1.2015 kan man handle momsfritt for 350,- kroner,
da inkludert alle eventuelle porto/shippingutgifter.

350,- NOK grensen gjelder privatimport av tollfrie varer.
De fleste varer som musikk, film, parfyme er tollfrie i dag. Bøker er helt moms og gebyrfrie og blir ikke berørt av noen form for grense, så lenge ordren og pakken som blir sendt kun inneholder bøker.

Det som altså er nytt med den nye grensen er at portoen/shippingen inkluderes i verdien på 350,- NOK.
Overstiger man grensen på 350,- inkludert frakt, må man betale 25% moms på verdien pluss ett gebyr for forenklet tollbehandling, en tjeneste Posten tar seg av. Pr. i dag ligger det på 140,- pr. oppdrag. Forenklet tollbehadling gjelder varer med en verdi under 1000,-NOK (som vil stige til 3000,-NOK i løp av 2015).

Selv om de fleste varer kan virke å bli dyrere og dyrere, er det overraskende mye som kan kjøpes for under 350,-NOK på nett fra utlandet i dag.
Før handlet jeg mye film og cder fra utlandet. Nå går det mer i musikk som vinyl, bøker og of course Parfyme – det meste av samlingen min kommer utenlands fra.

Det flotte og unike med nettet er at utvalget er så ekstremt! Nesten alt er innen rekkevidde, kun ett mindretall parfymer med virkelig smal eksklusiv distribusjon er vanskelig å slå klørne i. Utvalget mitt lokalt har lenge vært ganske konsentrert, kun godt hvis man er ute etter kjente bestselgende designerparfymer.
Nettet blir derfor en nødvendighet for å skaffe prøver av interessante dufter.

Av og til må jeg nok punge ut litt i moms og gebyrer, noe jeg gjør gladelig. Som oftest er det verdt det. Alternativet blir å reise til London eller Paris, Oslo, Stockholm og andre storbyer, for å oppsøke spesialiserte parfymeri og større department stores. En reise til Paris koster nok en del mer alt i alt after all, selv om det er mye mer morro enn webshoppings.

DutyFree kommer jo også godt med når man er ute på reise for de som liker det. Vi har spesielt godt utvalg via Oslo både innen- og utenlands.
Det er den perfekte måte å slå ihjel litt tid og byr på rikelig med nytt og gammelt å snuse på, uten mål og mening..

Les mine perrfum|erte netthandels-erfaringer

Paris byP

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s