Heybaby, heybaby.. ohh, Hello myDarling!

pauseMusic: Hey Baby (Fabian Remix version) by No Doubt.
HVA
7 Dager, 7 neglisjerte dufter.. èn utfordring!

Må være en duft jeg liker/eeelsker og har/hatt ett forhold til.
Helst i flaske, men decant er greit.

HVORFOR

De fortjener det,
og jeg får sjansen til å undersøke gamle loves, se om de fortsatt har det helt lille ekstra spesielle som gjorde at havnet i flaske.. kanskje tenne glørne på ny.. eller innse at flammen har falmet..

;-D :-S ;-*

MANDAG 30.01
Roja Dove Unspoken – decant

Unspoken får meg alltid til å føle meg velkledd uansett hva jeg har på, og «dazzler» nesen min med sine deilige råvarer. Den har tendenser som går mot søtlig sitrondrops men da i det minste av luksus typen. Jeg skal ikke holde det mot Unspoken på noen måte.

Har ikke noe godt svar på hvorfor den har blitt liggende urørt såpass lenge.. Det er vel ikke alltid nok at Unspoken bare lukter veldig (veeldig) godt for at den skal overleve andre spennende dufter i hyllen. Jeg har blitt kresen. Er gjerrig på den spinkle decanten som er igjen av Unspoken, tenker jeg skal vurdere påfyll.. i decant.

En flaske Unspoken kan bare kjøpes på Roja Dove Haute Parfumerie Harrods i London, eller via nettshoppen og kommer i 100 ml. Må da minimum regne med å legge ut ca. 1600,- (pr. 23/2-12) og det tenker jeg ikke blir aktuelt.. for now.

Ett fint gjensnus. En bekreftelse.

Update 2014: Brukte opp siste rest, hælig! Savner den ikke så mye, men ser ikke bort i fra at jeg bestiller en ny decant sometime.

TIRSDAG 31.01
Serge Lutens Vitriol d’oeillet

Jah.. en helt splitter ny fantastisk flaske.. husker tydelig dagen jeg åpnet den! Men kan knapt erindre om Vitriol d’oeillet i det hele tatt ble properly innviet, let alone brukt. Hva i all verden har skjedd her da?! Jeg får bare summe det opp til dårlig timing. Det virker som Vitriol d’oeillet forsvant litt i mylderet, blant alle de ferske herlighetene som dumpet ned i postkassen ganske samtidig i fjor høst.

Duften er det i så fall ingenting å utsette på! Digger den like mye nå som jeg gjorde da jeg omsider klikket den hjem. Skarp start, river godt i nese, vibrerer i sinuser og kan virke veldig spicy og «møye». Men det forandrer seg veldig fort, Vitriol d’oeillet roer seg betydelig ned, dufter deilig moderne kryddernellik og sort te som etterhvert tar til seg en naturlig sødme. Temmelig Dandy, men med en ny twist. Classy, føler meg nesten underdressed i Vitriol. Eller man kan snu den litt på hodet (courtesy Jorid) og si at man alltid er velkledd i Vitriol d’oeillet.. selv i plushyeste joggisen.

Vitriol d’oeillet er nå i det minste satt frem og «ready, when you are» til propert bruk!

Update 2014: Har i senere tid blitt veldig glad i Vitriol d’oeillet og ser på den som en av mine høyt elskede Serge Lutens. En av mine mer brukte dufter i 2013.

MFK Lumiere Noire ph[shot byP

ONSDAG 1.02
Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire Pour Homme – decant

Wow! En glemt skatt! En overraskelse! Bare denne gjenoppdagelsen her alene var verdt hele utfordringen altså.

Samme bakhistorien gjelder her som med flere av mine «endelig decantverdige» dufter med spray. Startet med en liten ml. Jeg falt pladask, dabbet på ofte.. snuuste.. nøøt! Ca. 3/4 inn i dabben klikket jeg meg inn på TPC.. burnt some $$$.. decant arrives.. *spray*spray*spray*snus* og magien er plutselig litt.. matt.

I Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire pour homme sin case virket comboen med dirty patchouli, honningrose og «semidirty» musk (pinch cumin) rett og slett.. «clean?!». Ikke helt såpete (men nærmest den feelen), ikke tøymykner eller vaskepulver, og iallefall ikke aqua.. men ja.. «clean». Hadde en liknende opplevelse med andre patchouli/roser, både CD Midnight Poison og Divine L’Inspiratrice ga utslag.. Jeg ville ha det dirty, rått og skummelt/tornete. Den renheten jeg begynte å registrere var langt fra en dårlig ting.. men det ble en liten «put off».. Hence hitatus.
Jeg har mange bomber, beist og besnærende «all consuming» hærlige personligheter i duftgarderoben min. De elskes (og hates 😆 ) på hver sin måte, for hvert sitt mood de kan trylle frem. Men en ting jeg etterhvert har lært meg å sette pris på (og så langt i år viser det seg at jeg foretrekker mange slike) er spennende, interessante brukendes nytelser som gir den ekstra gløden i hverdagen.

Lumiere Noire Pour Homme er en luring. Rolig og svak i starten ja, men etterhvert som den sitter på hud får den både rank og stor «sillage». Den breier seg med omhu. Ganske (veldig) sensuell, fortsatt passe mørk. Utrolig behagelig å spraye på viser det seg!
Skal nytes slik den burde, og jammen meg så vurderes det flaske.. igjen. 🙄 Her er det fortsatt magi. Duftlys av LN skal jeg i det minste ha sometime, for det har jeg ønsket meg lenge.

Update 2014: Ble aldri helt hjertevarm denne fine duften her, og det tok lang tid å bruke opp prøvene. Jeg synes Lumiere Noire pour homme er fabelaktig funksjonell. Den ble brukt når jeg hadde ærend eller anledninger jeg ikke klarte å velge eller orket krevende dufter. Dagsturer, legebesøk, joggeturer, spaserturer, reiseduft, romduft..

TORSDAG 2.02
Serge Lutens Chypre rouge

Chypre rouge er en utrolig flott duft..! Første snus av den kan gi bakoversveis, frysninger og sjokkbølger (da av *ahh*, *ohh*, *sukk* og *stønn* typen.. som regel. Ikke farlig for annet enn visa’n). Altså, ganske krevende og kommanderer ett visst humør. Noe jeg har manglet litt i det siste.

For denne tøffe saken her vil være «in your face» resten av dagen. På den rette, er det regelrett FRYD! Feil, og det er en major hodepine.Vet ikke hvorfor, men den er veldig høst for meg.

Update 2014: Føler egentlig det samme. Fortsatt veldig høst, fortsatt vanskelig, fortsatt in your face. Fortsatt FRYD!

FREDAG 3.02
Parfum d’Empire Ambre Russe – decant

Lovely, lovely.
Med snø, kulde og ca. 0 grader måtte jeg ha på noe varmende amber, og hvem bedre enn Ambre Russe til
ukens challenge?! Hadde en uåpnet decant liggende, passet ypperlig.

Åpner med boozy (voodkha), deilig, frekk og freidig.. Salt/søt amber, mmh!
Etterhvert kommer det mer patchouli frem, søtlig på en «husholdningssaft»-aktig måte. Minner veldig om Dior Patchouli Imperiale som forsåvidt er fin, men jeg synes det er noe ved den som blir ubehagelig og rart på huden.. klengete og impåsliten. Føler litt av det samme ved Ambre Russe.

Ambre Russe sitter fint og godt på, jeg liker den. Vil decanten brukes opp? Aner ikke. Jeg må nok innrømme at det enorme «chrushet» jeg fikk av dabbe-prøven er falmet. Finnes så mange gode amberdufter, og for øyeblikket er det Annick Goutal Ambre Fetiche som frister foran Ambre Russe. Men den har jo enda ingen decantplass heller, så..

Update 2014: Jeg ga opp Ambre russe og sendte decanten videre til ett lovely home.

LØRDAG 4.02
Gucci Rush

Lørdag, rødvin og fri! Perrrfekte duften er lirket frem fra mørket i den passe tempererte «oppbevarings-polkadotten», og er fiks ferdig sprayet på. Den kommanderer… Jeg ELSKER Gucci Rush! og hjelpes, for en gangs skyld så elsker den meg 😯 That’s not usually the case..

For Gucci Rush er en duft jeg sjelden går ut av døren i.. iallefall med fullt velbehag atåt. Såå kommanderende, trashy, sterk, bestemt.. at det føles nesten litt «dress up» når jeg har den på. Likevel såpass avhengighetsskapende og gøy når jeg er i humør. Det er nesten som den materialiserer seg som en person, til stede og tar plass med både personlighet og humør. Kan virke rart, og jeg tror det kan ha noe med måten jeg ble kjent med Rush på. Uansett, ikke noe jeg kunne tenke meg å være uten, ett must i samlingen.

Tipper at forberedelse, planlegging og litt excitement gjorde min Rush-Lørdag til ett party. Jeg trivdes, Rush trivdes.. seconds måtte til ut over. 😉 Kanskje den ikke er helt unna comfort rekkevidde med humør too boot. Får bare ha Gucci Rush litt lengre fremme i bakhodet.

Update 2014: Min love for Gucci Rush bare vokser og vokser. Fortsatt en Fun-fest to wear og det er ikke like vanskelig å spraye den på som før. Rykter om at den er avsluttet/discontinued har fått meg til å hamstre noen flakonger. Kan ikke miste denne unike duften.

SØNDAG 5.02
L’Artisan Parfumeur Tea for Two

Tea for Two har nylig vært en snakkis inne på Parfymesnakk, hos Helge & Jorid samt Hagen på Hytta. L’Artisan Parfumeur har hatt vintersalg med særs gode priser på dufter, blant annet Tea for Two. Velduftende var tidlig ute med å dele sine tanker om duften, og er kilden til mitt aller første kjenskap med den.

Først en dråpe i glassrør (*nyting*, litt mehh-ing.. mer *nytelse*)..
til fem velplasserte ml. i spray (cue: mer *ohhing* & *ahhing*, *where have u been all my life* and so on..)
til en fast plass på ønskelista..
Hvor den ble stående helt til supersalget som fikk blodet til å bruse, Sommeren 2011 via L’Artisan sin online shop (*klikk*, *smack*, *vente-vente-vente*, *sprits*, *snussnus*.. !Yum!).
Fant plass i hyllen, og.. ja.. der sto den fint.
Helt til den ble pakket ned i «polkadotten».

Hmm.. Jeg aner ikke hvorfor denne duften har havnet i neglisjerings-uføre. Jeg digger Tea for Two, alt fra assosiasjon («smoky utblåste starinlys» lagt over en spicysøt te m/melk base), feel og nytelsen den gir meg. Kan nok innrømme at den ikke er stormelsk, men den er iallefall «liker veldig godt+ and then some». Varer litt kort på huden min, men sitter bedre enn andre dufter fra L’Artisan Parfumeur. Overspraying er ingen lur løsning her. Det gjorde jeg nemmelig denne Søndagen og endte opp litt uvel av det hele.. Burde gått for second-helpings. Nå vet jeg i det minste det.

Udate 2014: Tea for Two ble solgt videre til ett happier home like etter denne ukesutfordringen. Savner den faktisk ikke.

WELL, THEN?

Christian Lacroix Tumulte, Jean Paul Gaultier Fleur du Male, Tom ford White Patchouli, Tom Ford Extreme, People of The Labyrinths A.MAZE – decant, Comme des Garcons LUXE: Champaca – decant… plænty more!

Å skulle komme på og finne frem en neglisjert duft i samlingen var ikke noe særlig vanskelig. Challengen lå heller med selve valget, hvilken skulle få komme på som dagens og hva ville jeg håpe å finne – Mer kjærleik? Bekreftelse på kjærleik? Falmende kjærleik? v Check! v Check! og v Check!

Utfordringen ga meg også en liten øyeåpner; jeg har mye! duft altså 😯
Det er ikke til å stikke under en stol (eller i esker & hyller.. snart en parfymemøbel forhåpentligvis). Mange flasker, flere decanter.. prøver.. myeMyeMYE! snadder. Greit å sjenke disse preciousene mine en liten tanke før jeg haler inn neste flaskefangst. (ja jeg vet.. 🙄 YSL M7 kom hjem etter dette var satt i ord 😆 )

Dette var en utrolig fun og god utfordring! Såpass inspirerende at jeg tenker å gjøre det til en fast greie første uken i hver måned fremover. Hvem vet?! Kanskje det vil være en god nudge for at de sterke duftglørne mine skal få litt mer flammende ild på seg igjen.. I så fall, I’m Game!

Les mer om denne Ukesutfordringen inne på Parfymesnakk, og hva andre valgte å lete frem fra skap, skuffer og esker..

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s