byP -> back on the bench..

a bench at the edge, Skagen[byP

Syv år!
har fordampet som dugg for solen..
og jeg befinner meg på start.

igjen, stuet bak en skolepult…

Jeg er tilbake og «lever ut mitt mareritt», back on the bench.
Forhåpentligvis står jeg victorious løpet ut denne gangen.

Historie, Matte, Naturfag, Engelsk og Norsk. Fem fag.
Fire kvelder, tre av de fra 1700 til 2100.
pitteLitt jobb i tillegg.
No shit, heavy støff, right on! 😐

Ambisjonene er små, og med det i bakhodet blir det langsiktige målet om å komme hel gjennom året lettere å takle. Realiteten er jo slik at det er mye arbeid i bare å skulle bestå.
Spesielt i Matte 😯 (jiiizøsskraist, fyysøren og hjelpemeg! f#&*) 😆
Nevnte jeg at det er syv år siden sist?! Det er faktisk egentlig ni 😕

«Å skru på skallen» har ikke vært en lett oppgave..

Allmennfag har jeg skydd som «svartedauden» (jess! nettopp lest om den i sNork.. Norsk og Historie 😉 ) siden jeg klarte å brenne meg ut allerede siste år på ungdomsskolen (mitt vakreste vitnemål ever 😆 ), og det ble tidlig bestemt at jeg skulle ha alt annet enn mer av that!

Formgivning ble redningen, riktignok tøff og utfordrende på sin måte (litt for seriøse fag-lærere/kunstnere :lol:) men hjelpe meg så artig og utviklende! To år gikk raskt avsted sett i retrospekt, men de var så intense, så fargerike, full av ungdom og spennende at det virker som en liten evighet i vakum, der og da (som kun sheer Obsession fra CK kan «låse opp»).

Så kom the dreaded last year, påbyggingsåret.
Tegneblyantene og malerskrinet ble lagt til side.. Jeg ble syk.. leksene begynte å stable seg opp.. prøvene ble for mange, for voldsomme.. for mye.. og alt sammen virket like døll, grått og kjedelig. Jeg droppet ut.. og det føltes ok å bare jobbe, i alle fall en stund.
Helt til jeg fant ut at jeg var mer eller mindre stuck og kom meg ingen vei videre, om det er drømmer man jager. Det bor en liten (godt perrfumert) kunstnersjel i meg; hva den vil og hvor den ender opp aner jeg enda ikke.

En konsekvens av ett livsvalg som ung er nå på rettelsens vei.
Det føles egentlig veldig bra.. og slitsomt.. og hodepine.. og HJELP! 😆
Work it, eat it, know it, live it!

That’s why, en stor grunn, til at det er lite aktivitet her inne for tiden.
Ikke helt «god sommer», masse dårlig vær og ferske utfordringer å ta tak i, har resultert i en liten bulk i selvtilliten, få impulser og mindre inspirasjon til å skape støff.

Snuser fortsatt på dufter med  passe god apetitt, leser ett eller annet om duft nesten daglig, og ikke minst; shopper inn nye gems likså ofte som før (kanskje litt oftere.. 😳 ).
Men å analysere, tenke og skrive noe om det, har jeg hatt verre med å få gjort. Det står ofte stille.. Håper dette kommer seg når jeg er «i water» igjen, og har blitt vand til «skoleworket». Har fortsatt mye spennende å vise frem.
I need to make myself a plan 🙂

Siste obsessives & confessions..

still stuck on planetMUGLER med Angel.. kanskje nok til å fortelle litt om oppholdet snart?!
Nyter ellers den fabelaktige 4pkn. fra fragranceX med Robert Piguet Bandit, Guerlain Habit Rouge og mer Serge Lutens. Jeg har fått i hus Serge noire & Vitriol d’oeillet. De profundis smyger seg sikkert inn i rekken før ukeslutt I’m sure, decanten er just about empty 😯

Venter spent på nye prøver og decanter fra både Lucky Scent og TPC. Innhold er prøver av rykende ferske dufter, Le Labo city spesialer og stor decant av en «kult-favoritt» som har been around for some time..
Og lastly, via sNET fant jeg meg en «sjeldenhet» verdt å bryte ønskeliste-planen for, YSL NU EdP. ..og jeg som bare skulle ha litt shampoo.. .. . .. ..
(yeah, right..) 😆 «Live long and prosper» 😉

God helg!

bilde 2: School by Krzysztof Pacholak on flickr
bilde 3: MUGLER Anatomy of Change FW2011-12, Mugler.com
quote: “Live long and prosper” – lånt fra Star Trek.
Reklame

16 kommentarer om “byP -> back on the bench..

 1. Wow, store utfordringer på gang 🙂 Du kommer til å klare deg sååå fint, og du har MYE kapasitet på lager 🙂
  Kan røpe at jeg også droppet ut av de fagene en gang i tiden, med 2 i matte osv .. Tok opp alle fagene i voksen alder, og gjorde det veldig bra.

  I starten er det slitsomt å sitte stille, konsentrere seg, ta inn lærdom, fokusere på mange forskjellige fag osv. Etter en tid løsner det, og alt går av seg selv 🙂 Historie er kjempemorsomt, og det ble faktisk matte også, siden jeg faktisk fikk det til veldig bra 😯 Visste ikke opp/ned på en brøk da jeg startet.

  Forstår godt at du ikke klarer å konsentrere deg om så mye annet. Jeg svevde rundt i min egen «skoleboble» på den tiden. Tok lang tid før jeg «landet» 😆 Stå på byP, for dette klarer du fint. Tar litt tid å komme inn i tralten 🙂

  Masse herlige godlukter du har fått deg nå 😀

  1. Jess 🙂 Håper det, jeg er fortsatt inn i en liten sånn «arg, *don’t like this* haater allmennfag» periode, men det får bare stå til.
   Oj, det er veldig bra. Godt gjort sier jeg bare altså! Det er ett heftig kurs, og man er gjerne litt sånn halveis oppbrukt når klokken nærmer seg fem.
   Får jeg 2 i matte når jeg er ferdig, så hopper jeg til skyene altså 😀 Det har blitt så vanskelig, spesielt ligninger, brøk og formler. Husker ingenting og er helt lost der. Den matteprøven gikk rett vestover 😆
   Gjør det nok bedre når økonomien kommer, det er morro i det minste. Ja, matte kan være gøy når man får det til!

   Ja absolutt! Jeg har strevet en del med det, det går liksom ikke bare inn slik det virket som det gjorde før (aner ikke om det gjorde det da heller 😆 men ja). Finner liksom ikke helt roen med skolearbeidet, men jeg må bare sette meg ned å ordne en slags plan på det.
   Favorittfaget mitt før var Norsk, men etter noen uker nå så er jeg ikke sikker på om jeg mener det samme der altså 😯

   Ja, det tar opp masse tid. Blir litt matt.
   Takk takk! 😀 Jeg får tralte meg gjennom 🙂

   Jess, lyspunkter i en litt traust tid! 😀 og det funker veldig! 😀
   Den pakken fra fragranceX altså.. KOS! kommer til å leve en stund på den 😉

 2. byP, dette var inspirerende lesning! Krysser fingre og tær for deg, at dette blir en positiv periode og at du plukker opp masse gode stemningsfulle studietriks along the way 🙂 Er jo ikke noe som heter at man ikke kan lese til duften fra luksuriøse duftlys, med siste te-nyhet i koppen og inspirerende blekkfarger i siste pennekjøp ;D Alt går an, bare ikke å lese inni badstu.. det gjorde nemlig jeg med en av mine billige paperback-bøker, plutselig gikk liminga opp og 101 sider fløy utover hele badstu-gulvet! 😀
  Jeg fikk selv aldri fullført videregående, ble uføretrygdet før jeg kom så langt og 2’er i matte som Bipbap nevner minnes jeg godt fra eget liv ja.. Så det gav ny giv å lese dette, byP! Stå på!!!

  1. Så flott da, var også godt å skrive det merket jeg 🙂 Takk for det, jeg får bare ta det ann som det kommer og prøve å fokusere på det jeg får til, også «glemme» det jeg ikke får til. Karakterene betyr ikke så veldig mye for meg sånn rent ambisjonsmessig, tar det jeg får. Så lenge jeg kommer meg gjennom så skal jeg være glad 😀 Håper jeg kan lære meg noe nifty og nyttig ja, må iallefall finne meg en skikkelig god studieteknikk som fungerer for meg, det har gått litt «rett gjennom» disse ukene 😆
   Og du har jo så rett, sitter nok å snuser mens jeg leser skal du se 😆 og notatene blir dekorert med det ene og det andre 🙂 Deilig å ha skikkelig penn, men litt vanskelig å skrive «notatfort» med de da.
   Hehe, da vet jeg at jeg ikke bør lese bok i badstu 😀
   Det har tatt mange år før jeg i det hele tatt ville vurdere å gå tilbake til skolebenken, har liksom satt litt godt i det at jeg ikke klarte det dengang da og har måttet arbeidet en del med det. Men nå har jeg litt «positiv bagasje» og en drivkraft som vil føre meg videre og fremover.
   Takk skal du ha, og lykke til selv med dine utfordringer 🙂

 3. byP her også satt det veldig i, de gamle følelsene av å ikke ha klart det forrige gang. Fikk plass i en vanlig skoleklasse for endel år siden for å ta opp igjen de fag du nevner på dagtid. Jeg var jo mye eldre enn de andre, men det sosiale og humoren var fantastisk.
  Husker jeg en dag følte meg sååå liten og engstelig så jeg tok med meg en av miniatyrhundene mine under genseren og dro på skolen. Den bikkja sov under genseren i klasserommet i flere timer uten at noen oppdaget dette. Hadde det ikke vært for at bikkja tilslutt slapp en fjert i søvne som bare hadde monster-projection ut fra mitt lille hjørne der så hadde jeg sikkert aldri avslørt at bikkja var med.. Men da rakk jeg opp hånda og lot et lite myndehue stikke opp fra genseren, for den fjerten var jeg ikke klar for å ta på egen kappe! ;D Så moralen er, det trenger slett ikke bli kjedelig! 😀 Tror det kan bli en god opplevelse å gjøre dette med som du sier den nye positive bagasjen og drivkraften livet har bragt deg. Du stiller med helt andre kort og enda mer livserfaring denne gangen. Kjenner at det hadde vært godt her også å tre ut av de gamle selvpålagte begrensningene og få oppleve i praksis ikke bare i teori, at denne Bella’en kan jo!
  Takker for gode ønsker og stå på! 🙂 🙂

  1. Aww, så søtt med disse hundene da 😀 Er for miniatyrhunder her 😉 For ett koselig minne, må ha blitt litt av et leven med søt hund i timen, kan jeg tenke meg 😉

   Joda, håper det skal gå bra. Jeg må bare se mer på det positive og det jeg kan få igjen fra fagene, prøve å finne det interessante. Ikke lett synes jeg, men ikke så forferdelig fælt heller, enda iallefall 😆
   Det er godt å ha noen år med «life» på ryggen, absolutt. Bella kan mye!
   Skal nok prøve så godt jeg kan ja 🙂 🙂

 4. Masse lykke til på benken! Du har så mange talenter, så håper du finner gleden etterhvert! Kjenner meg igjen i at overgangen er stor -det tar tid å skru på lese-modushjerne etter noen år avslått – I know 😉 følte det var full gjennomtrekk i begynnelsen…men fy søren så gøy når det satt og resultatene kom. Og de kommer for deg også skal du se 🙂
  Kan skrive under på det Bella sier: «Er jo ikke noe som heter at man ikke kan lese til duften fra luksuriøse duftlys, med siste te-nyhet i koppen og inspirerende blekkfarger i siste pennekjøp ;D» .
  Jeg fikk forøvrig to i matte på VG – har ikke hindret meg i noe som helst – kanskje snarere tvert imot med mine kreative regnestykker…hihi.

  1. Thank you! Tror jeg trenger det 🙂 awww, *blush* takk!
   Joda, kommer litt etter hver tenker jeg. Var ikke helt slik jeg hadde tenkt å tilbringe året, så jeg var ikke så veldig fornøyd de første ukene her. Men det kommer seg litt etter litt. Må nesten bare ta en dag, og uke om gangen.
   Yes, det er litt «sjokk» og tomt oppi der, strever med å få ting til å sitte.. 🙂 kanskje det blir litt mer morro når resultatene begynner å vise seg? Får ta deg på ordet der, skal i det minste bli interessant.
   Det er så rart med det, man føler seg litt smådum, men det gjør også alle de andre, heldigvis 😀
   Vettu, dette med duftlys, te og litt småkos for nesa, deilige penner med nydelig blekk til notater attåt det tyngre lesestoffet.. skal jeg gjøre til en SÅ god vane så ofte og godt som mulig! 😀 Who knows what I might learn i en slik luksus-sfære 🙂
   Digger jo dine regnestykker og utregninger! 😀 Kommer jo langt med de 😉

 5. lykke til fra meg også! Har god erfaring som lærer med studenter som begynner sent, ofte er det først når man er i 20-åra at man finner ut hva man egentlig vil, og kanskje ikke engang da. Men det er aldri for sent! En trøst er at det blir lettere å lære jo mer man kan, og så må man bare være tålmodig i de periodene man føler at det ikke skjer framgang, for utviklingen går ofte i sprang. Høst og vinter er jo også en god tid til skolearbeid! 🙂

  1. Tusen takk! for gode erfaringer 🙂 Kommer veldig godt med, og jeg får mer lyst til å klare å komme meg gjennom.
   Ja, jeg bør kanskje være litt mer tålmodig og prøve å lette litt på den negative rullgardina som bipbap sa så flott. Den har hatt en tendens til å slenge ned veldig raskt disse første ukene.
   Men kjenner nå at noe begynner smått å feste seg, og det er jo ganske oppbyggende. Strever fortsatt med å få på plass ting i hodet, for så å få de rette detaljene ut på prøvene 😐 Har hatt noen få som jeg ikke føler har vært noe særlig, men de første prøvene er jo ofte litt stresspreget, blir nok sikkert bedre når jeg får på plass igjen studieteknilkken.
   Ja, kanskje det er det? Man blir ikke så distrahert av sol, varme og fint deilig vær iallefall. 😀

 6. Oioioioi! så GØY 😀
  Jeg for min del hanglet meg gjennom videregående på et vis, hvor båten akkurat bar i matte – og fant deretter ikke ut hva jeg ville bli før det kom en endring i livet mitt og jeg var over tredve.
  Det som da gikk opp for meg, var at det lå en hel verden av kunnskap og ventet på meg, og det var på sett og vis bare å ta for seg! DET var en skrell, altså, og det er det som venter deg når du har fullført også (og det klarer du finfint, det er utrolig så mye mer man skjønner og mestrer når man har fått modnes i noen år!) – det er en nydelig følelse å vite at man kan velge å gjøre noe, eller velge å la være, men man har et valg 🙂

  Vedr. matte, så er det jo nå ganske festlig å registrere at jeg i jobben min nå bl.a. tester voksne folk for matematikkvansker, og forklarer basis matte for kandidatene som den rene mattelærer 😆 – man skal ikke kimse av selvtilliten, byP 😀

  (hvis du synes det er vanskelig med studieteknikken, kan du jo prøve å få noen tips av en spesialpedagog, eller kanskje få litt hjelp og trøst på steder som dette? http://www.ntnu.no/studier/studieveiledning/studieteknikk

  Kjempelykketil, byP! Vi er stolte av deg 😀

  1. Hehe 🙂 Ja, det er jo litt artig! Det fører til noe, ett steg nærmere en kariæredrøm 😀 og det er en god motivasjon når alt er på sitt dulleste.
   Ja det er litt av ett styr, men nå begynner litt forskjellig å falle på plass sakte men sikkert, og de første prøvene begynner å komme tilbake og det virker som om jeg skal klare å stå dette ut 😀
   Det skal bli så utrolig godt å få valget, det kjenner jeg. Har alltid vært ett absolutt hinder denne mangelen på ett komplett vitnemål, hvor det er veldig små/ingen muligheter utenom.

   Så kult og artig! Tipper du er god jeg 😉

   Ja, jeg må ta å snappe til meg forskjellige tips og sånn og prøve ut hva som funker best. Ender som oftest opp å bare lese gjennom en bunch med sider over en periode tid, ta noen test deg selv oppgaver og håpe at det kommer ut igjen på prøvene. Jo tørrere stoffet er, desto verre er det å feste. Prøver å lete etter noe spennende i stoffet, noen ganger funker det mens andre gjør det ikke.
   Takk for link! Ser der er noe jeg kan bruke 🙂

   Tusen takk for en flott oppbackende kommentar 😀 😀 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s