Mona di Orio Nuit Noire + duftlys.

Wow! Det gikk lyynraskt! 😯

Litt over en måned er gått siden siste store tillegg til samlingen, Maison Francis Kurkdjan Absolue Pour le Soir, ble klikket på plass (de til noeogtohundre,- regnes som «freebie».. right?). Jeg sprakk jo til slutt.. det måtte skje. Men føler det er fortjent (pat*pat*on the shoulder*).

Nå var det endelig klart for Mona di Orio Nuit Noire. Levert på dør bare FIRE! dager etter bestilling, og ironisk nok er «mørke natten» min følgesvenn disse strålende solfylte helgedagene med en idyllisk førpremiere av deilig sommer..

De 100 ml. med Diorella derimot som i «shoppingens hete» ble snatchet hjem like etter Nuit Noire, var kanskje å smøre litt tykt på.. litt vel råflott.
Jaja.. 🙄

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

NOTEr: appelsinblomst, appelsin, krydder (kardemomme, ingefær, kryddernellik (clove), kanel), røkelse (oliban), tuberose, treverk (sandeltre, sedertre), amber, lær, tonkabønne, musk.

I motsetning til Absolue Pour le Soir som i praksis sjekket meg fullstendig opp, forførte og var (all over my paypal) i flaske før jeg helt fikk tenkt meg om, har Nuit Noire ulmet godt, vel og lenge i bakhodet.. Ikke kjærlighet ved første snus. Nuit Noir trengte virkelig lang prøvetid.

Det som hele tiden dro meg tilbake, gang etter gang, var først og fremst den oppsiktsvekkende rare åpningen med indolsk (frekk, freidig, litt næsty, poopy) jasmin-aktig appelsinblomst «forurenset» med dufter av hest/høy/gård/dusty tørr varm jord.. Sprayet på, så kommer det frem ett spekter med solmoden appelsin også, gir duften ett velkomment løft.
Appelerer veldig til nostalgien i tillegg til å gi meg (utrolig nok) en “naughty” feel.. ooh! 😆
Dette setter rammeverket for hele komposisjonen videre mens den møysommelig blomstrer frem.

Etter at indolene har fått frest litt fra seg, gir de vei for mildt krydret treverk og søtligere dype «Mond di Orio«-ambernoter (signatur), litt mer i den balsamiske retningen noe kanskje Olibanum er skyld i her? Antydninger til lær i basen er også svært forførende, «hesten galopperer forbi».
Jeg synes Mona di Orio har lykkes med å gi Nuit Noire ett nikk til “vintage”, som om duften skulle høre til en annen tidsalder. Tidløs, decadent og en deilig nytelse for de som er heldige å falle for «mørke nattens» sjarm..

Nuit Noire er en kompleks kreasjon, med en tydelig utvikling som viser flere fasetter utover etter hvert som duften smelter i hud. Etter flere tester er det tydelig at Nuit Noire har mer å by på enn hva som blir avslørt ved de første snusene.

Duftsløret på meg er ganske skjørt og en fantastisk kontrast til det kraftige inntrykket, og gjør Nuit Noire mer sensuell enn «hot damn! sexy». Nuit Noire sitter beautifully på huden, 3,5-4 generøse sprayer holder hele dagen (natten) ut..

Ekstra bonus er jo eyecandy!
Nuit Noire kommer i utsøkt! innpakning som parfymetullingen yours truly setter pris på.
Duften er det aller viktigste, men en fin flakong skader aldri. Med en interesse for konseptutvikling, produktdesign og markedsføring, så det gleder meg ekstra når det (er mulig) blir lagt litt arbeid, craft & stolthet i flakong/innpakning. Gjerne ha detaljer med «personlig» preg, er funksjonell og i det hele styrker budskapet man ønsker å få frem.
(da uten å ta heeelt «by Kilian» av på prislappen.. med mindre det er målet)

Absolutt fullt mulig innenfor anstendighetens rammer;

The Different Company får det solid til,
Serge Lutens er tradisjonsrik, elegant & slick,
Maison Francis Kurkdjian «fjerner» til og med sprayrøret og er ellers *ohhh*,
PGrene gavepakken av minimalisme,
CdG er eksperter på sin måte,
Prada får jo det flott til selv med litt plastic
samme gjorde MMM med sin debut,
Chanel & Guerlain er svært flinke med sine smalere distribusjoner og mestere innen Parfum..
mm.

Er bare litt lei av plastikkorkene.. 😆 men skjønner hvorfor de trengs.

Planen inkluderte opprinnelig en morro sak til. ELdO Encens et Bubblegum skal på plass en eller annen gang, kanskje i sommerSOMMER. Men valgte heller å prøve noe som fristet *litt* mer til *pittelitt* mindre «cæsh», ett duftlys som fanget interesse via luckymail.
Fikk også etter hvert oppmerksomhet på Now Smell This og forseglet kjøpet for min del.

Dans l’atelerie de Cézanne er opprinnelig en romduft skapt for utstillingen «Le Spectre» av kunstneren Vincent Beaurin holdt i Cézannes studio i Aix-en-Provencee, Sommeren 2010.. Duften ble spredd i studioet over to måneder. Meningen med dette var å skape en sterk stemningsopplevelse ved å benytte denne ekstra «usynlige» dimensjonen av sanseinntrykk som duft gir. Parfymøren bak er Olivia Giacobetti og inspirasjonen er hentet fra «Cézanne’s atelier, status quo, den dag i dag».
For å bevare opplevelsen og gjøre den tilgjengelig videre, ble duften installert om i duftlys, «et voilà»!

Lyset har en mild og skjør duft, litt mineralsk, definitivt woody, og kjenner antydninger til malingsmedium. Virker litt høytidelig, alvorlig, svunnet hen.. Nydelig! sier jeg bare. Kommer til sin rett i mindre rom etter en times brenning. Er det tilfeldig at Olivia Giacobetti også står bak favorittlyset mitt fra Diptyque?!

ohh! Slikt duftsnadder «tickler min fancy right on», elsker dufter av/i museer, galleri, fabrikker, bibliotek, gamle bygg og slike spennende saker, samt snåle dufter av maling, blandingsmedium, tøy, løsemiddel, verksted, bensin og diverse.. wierd! no? 😆

Lucky Scent.com fikk æren denne gangen også og skuffet ikke. Sinnsykt lav dollar gir fin gevinst. Storfornøyd med hele servicen med spesielt stort + for selvplukk av complimentary samples. Klør jo litt etter prøver selv om jeg har plenty og da går det noen kroner på smårørene. Så jeg tar det jeg kan få når de «åpner skuffen nogenlunde på vidt gap»..

Much obliged!

noter: www.monadiorio.com
kilder Dans l’atelier de Cézanne: lefluide.net, Now Smell This, luckyscent.com & egne observasjoner.
Bilder er fotografert av Per Christian H.
Reklamer

8 thoughts on “Mona di Orio Nuit Noire + duftlys.

 1. Utrolig bra service fra Luckyscent da, også 4 dager da 😯 Mona di Orio er utrolig fasinerende og vågale! Parfymenes Lady Gaga 😆
  Forstår deg vel veldig godt på Nuit Noire. Den aller mest fasinerende fra serien, og mest egnet til menn etter min mening. Ikke nødvendigvis, men kjemien er helt avgjørende.

  Duftlyset virker utrolig spennende da. Jeg har ikke vært veldig opptatt av romduft/duftlys (bortsett fra julerøkelse da .. 😉 ), men ble fristet nå 😀

  • Voldsomt! Ble jo sjokka over hvor fort det gikk, vipps.. 😀

   Ja, Mona di Orio har absolutt interessante dufter som passer «fumeheads» som oss fint. 🙂 Haha, ja der fikk du sagt det! 😆 Har faktisk ikke store forhåpninger til Gagaen (sorry, men prøver den såklart) 🙂
   Musc, Amyitis ble kontante no-no!s, Carnation er en frekk «tease» som ga opp halvveis og gikk for «pretty dull»… Ambre-deilig men mangler noe mer?, Cuir-hmm.. kommer seg men rar.. Nuit Noire.. Endelig Utrolig!
   Ikke lett å bli klok på, egentlig fascinerende hvor kontant det endelige inntrykket blir etter noen snus..

   Sikker på at kjemi er veldig avgjørende for NN, for jeg leser at mange beskriver den som ett «monster» av civet og animalske noter.. Det er ikke intrykket jeg sitter igjen med iallefall 😯 Den er heller ikke «skummel» og spraye på, trenger ikke voldsom forhåndsplanlegging på lik måte som for eksempel kongen av dirty musc SL MKK. Oppfører seg merkelig skjør og sensuell på meg, var heldig med den! 🙂

   Uhum! Liker duft i mange former, subtil romduft er inkludert. Er jo en ting som har «rubbet» av parfymene, men kan unne meg ett slikt ett en gang i blant.
   Veldig fornøyd, helt klart noe spesielt. 🙂

 2. Har du fått med deg at Tubereuse Criminelle blir den neste limited edition fra Serge Lutens, i november 2011? 🙂 Står iallfall på Grain de Musc.

  • Åhh, jeg hadde ett pittelite håp om at årets «limited» ville bli Rose de Nuit.. 😐 Jaja, da blir det nok en belljar til der da.

   Tenker TC blir kveldens oppkvikker etter en hel dag med Caron Tuéreuse på nakken 😀 Angrer ikke på at jeg splurget på en belljar av Tubéreuse Criminelle i fjor, det har vært en sann nytelse å ha den tilgjengelig i hyllen. Fint at flere også får muligheten nå til høsten. 🙂

   Oj, men «De Profundis»! 😯 Den hadde jeg ikke fått med meg, heller ikke det at Vitriol d’Oeillet tilhører exportlinjen. Ohh, can’t wait to try! 😀 Og igjen, nyyyydelige Limited Editions! Takk for tips 😉

 3. Kul att läsa mer om detta doftljus. har bara läst om det på ett annat ställe, men nu vet jag att jag borde lägga till ett i min kommande lucky beställning.

  Jag har själv ine prövat nuit noire men har hört mycket gott om det. Prövade själv ambre, cuir och jabu för ett tag sen och gillade alla så nuit noire hamnar i nästa sample påse 🙂 Fantastiskt vacker flaska!

  Hoppas mitt mail kom fram. Jag har haft lite troubles med inboxen. Absolue Pour le Soir är underbar, men mannen hatar den 😉 tack så hjärtligt för provet.

  • Hehe, ja jeg ble så nysgjerrig når jeg leste om det på NST og tenkte jeg bare måtte prøve det lyset. Full klaff her 🙂

   Spennende, Nuit Noire er absolutt verdt noen snus. Interessant å høre/lese om forskjellige inntrykk, varierer veldig virker det som. Cuir og Ambre er fine synes jeg også, holder kanskje en knapp på Cuir for øyeblikket, men tror ikke det er noen stoor love enda. Helt enig! Nydelige flasker på linjen! 😀

   Takk for mail, den kom frem. 🙂 Setter pris på slikt.
   Hehe, han synes ikke noe om den nei, jaja 😆 Du får kose deg med den alene tenker jeg, og you’re very welcome 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s