Petit paquet..

Tenker jeg ikke er alene om å digge små pakker i posten, nesten uansett hva det måtte være. Uendelig mange har det blitt opp igjennom, men jeg tuller ikke når jeg sier at hver eneste én har gitt meg dagens dose bliss!

De duftende pakkene er det beste jeg vet, om det så skulle være prøver, decanter eller flasker.. Blir rett og slett ikke lei! noe postmannen omsider også har oppdaget (jeg var visst en god postkunde fikk jeg høre når han kom på døren med pakke her en dag 😀

Kanskje det er noe sannhet i dette utsagnet om at små pakker bringer størst glede..? (men er absolutt ikke kresen her, sier gjerne ja takk til større altså.. 😆

Dagens fangst er ikke svær, en «petit paquet» fra Paris vel å merke..
Likevel stor på sin måte, ga meg plenty bliss!

Jeg ble kjent med Etat Libre d’Orange via Lucky Scent når de startet å føre linjen, Mai 2009, og har fulgt de siden. Når humøret er i ELdOmode er det masse morro i vente. Jeg har utforsket mye av linjen og dens senere «enfant»er.. Flere favoritter knuges hardt mot min nese (hjerte), the usual «meehs» popper opp innimellom så klart, også kommer de fæle beistene.. de som snusnes på med frastøtende fascinasjon, for så å hates med hard passion.

I min lille pakke fant jeg prøve av den lenge annonserte ferskeste utgivelsen Archives 69, og en annen ELdO som har fløyet litt under radaren min, Noël au balcon.

Noen førsteinntrykk…

Archives 69 har en lignende aquatisk/marine/våt hage-akkord som jeg kjenner igjen fra fryktede Sécrétions Magnifiques, og jeg kobler dette også til dels med elegante Serge Lutens Bas de soie hvor det imidlertid funker helt fantastisk. Ganske prominent hele duften gjennom, men stikker seg mest ut i starten og er milevis på langt nær så frastøtende som i SM.  Noe «parfymert» tar så over, litt tyggisaktig? melon? er det spicy blomster? eller søt pepper..? Føles litt stikkende/trashy, interessant. Myknes etter hvert. Moderne musky drydown, heller mer mot de rene «woolly». Hmm.. Jeg må snuse mer, inntrykket er så langt veldig diffust.

Noël au balcon er veeeldig likendes merker jeg, varm og god men ikke så julete?! 😯
Finner meg en småfrekk liten sak som i starten minner om YSL NU (og pittelitt Montale Sandal Sliver?) raunchy indolsk jasmin/appelisnblomst gir oomph av en mer sexy fleshy karakter.. Riktignok med volumet skrudd ned på lav ambiance, smooth, akkurat nok til å skjønne hvilke (animalske) hensikter den egentlig har. Innbiller meg en anelse lær også? Ellers får jeg deilig honning, en god dollop med vanilje sprinklet lett med en anelse kanel, og den nytbare drydownen er krydret med en pinch kakao og heller hakket mer mot gourmand, men uten å bli for typisk. Hudnær. Godt førsteinntrykk, jeg bør snuse mer på denne.

bilde 2-4: tatt av Etat Libre d’Orange sine originale prøver, med tilhørende original grafikk.

Reklame

4 kommentarer om “Petit paquet..

 1. Vilket sammanträffande! jag har på mig Jasmin et cigarettes idag!

  Noël au balcon har jag varit nyfiken på under en tid. Även Rien (labdanum galen) ligger på min «att testa» lista. Din beskrivning av Noël au balcon gör mig bara mer nyfiken. Kakao!?! Finns kanske lite patchouli med? Måste prövas nu!

  Skoj att äntligen få läsa några första intryck av 69. Har varit lite tyst om den doften. Jag var rädd att den skulle påminna FÖR mycket om Secretions, men enligt dig verkar det inte så. Ska provas!

  1. Hehe, utrolig stilig! 🙂
   Vet ikke hva det er med ELdOs dufter som gjør at de frister mest når det er Vår, Sol, Sommer.. Man er kanskje i generelt sett lystigere til sinns og ønsker noe fun, lekent og spennende. 😀

   Har helt glemt av å teste Noël au balcon, så det var bra jeg kom på det når jeg sendte avgårde prøvebestillingen. Har du prøvd den originale Dior Homme? Kakaoen som etterhvert sniker innom utover mot drydown i den kan minne litt om hva jeg tenker i NdN. En mild, pudrete kakaopulver-note, pittelitt bitter, men mest søtlig og ganske uhmm forførende. Fant ikke noe særlig med patchouli, jeg får snuse litt mer på den. Var kos å teste, anbefales å prøve.
   Rien har jeg et av/på forhold til. Av og til er den bare helt hærlig, stor, og flott, «vintage»/maksimalistisk, andre ganger er den bare hodepine.. 😐

   Jeg har ikke lest mye om Archives 69 heller, trodden den skulle komme i fjor høst. Det spørs om den faller litt over i «meeh»-territoriet.. Jeg må iallefall sjekke den ut mer, er ikke helt sikker på hva den prøver å fortelle. Den «flørter» med deler av Secretions, det er tydelig at A69 hinter til den «aquatiske/floral/utstikkende»-akkorden, men er ikke på samme frastøtende og kvalmende måte.. Må nok prøves! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s