sniktitt|Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour le Soir

Typisk at nettbutikkene man har som førstevalg for bestilling er utsolgt for akkurat den parfymen en skal ha når man kommer til det steget hvor visakortet endelig lirkes frem. Jaja, sånn er nå det bare noen ganger..

Jeg trengte nemlig å ha en gave i orden «i går» – The Different Company Jasmin de Nuit. Heldigvis hadde jeg en bacup plan, omtrent på andre siden av globen. For det var vel egentlig veldig på overtid å få teste ut ett fullflaske-kjøp via Lucky Scent – nettbutikken jeg til nå kun har handlet en god (HAUG) neve prøver fra.. i snart to år nå!

Jeg er imidlertid ikke den første som tester ut å snope hjem goodies fra sunny California, så jeg visste dette ville bli en fabelaktig suksess allerede før jeg klikket varm paypalen.

Men det er jo så kjedelig å svi av hele $40 i shipping-avgifter uten å slenge ved noe smått & godt til seg selv.. når man først er i gang, ikke sant?!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Noter: Benzoin fra Siam, spisskummen (cumin), ylang-ylang, Rose Honning fra Bulgaria og Iran, røkelse, Atlas sedertre, sandeltre.

Ble tatt på sengen av denne Pusekatten her..

Varm, frekk, og stylishly sexy, men har likevel blitt så enkel å dra på seg. Dyp og intens tilfredstillende start, behagelig cumin skanky, lett toasted med hint av nøtteaktig kaffe-damp åpner denne hærlige amberblandingen. Jeg kjenner tydelig en antydning til honningsøt rose når hjertet åpenbarer seg, og drydownen er bare en nytelse av myk røkelse, «eldet tre»/woodye-noter og amber. Spor etter inspirasjonskilden Cologne pour le Soir merkes tydelig, dette er en del av familjen.
Varer og varer.. ut i de lange nattestimer og møter meg med ett purr dagen derpå, hakket mer dirty 😉

Absolue Pour le Soir har en spennende subtil utvikling (mindre naughty, mer dirty osv.), men er overall egentlig passe singulær.
Duftsløret er nydelig ved tilbakeholden påføring (konsentrerte saker), og er som skapt for å tiltrekke seg oppmerksomhet.
Smelter inn på huden min.. Mjau!

Og presentasjonen på denne nye «my precious» er det bare å ta hatten av for, med unntak av den ytterste esken (jepp, der var flere 😆 ) i shabby bølgepapp-kartong. Flakongen er nydelig ren, elegant, gjennomført og huser hele 70 ml. Jeg fikk litt småsjokk når jeg fant ut dette, tanken var hele tiden 50 ml. Annet som begeistrer er det usynlige sprayrøret, og metall-toppen er heftiglekker. Alt i alt prikken over i-en på en nydelig duft så til de grader, og ett flott motiv å øve med splitter nytt kamera på.

Update 2014: Erfaringen beskrevet nedenfor har forandret seg litt opp igjennom årene. Jeg setter nå pris på enklere komposisjoner og trenger ikke at hver eneste duft er stor opera med polariserende særtrekk. Det er sjelden slike dufter faktisk passer helt inn i hverdagens kjør, og kan bli en utfordring å spraye på en tidlig morgen. En liten intimkonsert i ny og ne er absolutt ikke å forakte. MFK har flere av disse.

Jeg var jo veldig nysgjerrig på Maison Francis Kurkdjian i starten, men fant raskt ut at få av duftene appelerte til meg. De fleste er anvendelige, rene, subtile, noen såpass mye at de forsvant fra huden før de fikk brynet seg litt. A Piece of Me-duoen med appelsinblomst i stjernerollen ble ikke spesielt gode på meg, mens Lumiere Noire-duoen som består av en mørk rose/patchouli/musk-combo slo best ann. Favoritten ble Lumiere Noire pour homme og havnet nylig i siste decant-bestilling fra The Perfumed Court. Cologne pour le Soir hadde jeg slått til på sporenstreks, om den bare hadde hatt mye mer «ooomph» og mindre flakong størrelse.. Seems like I got my wish i Absolue pour le Soir! Kommer til å følge med på hva Maison Francis Kurkdjian foretar seg videre.

Det var en drøm å handle fra Lucky Scent. Fikk såpass godt med complimentary prøver jeg selv hadde ønsket meg som balanserte ut shippingavgiftene. Kommer definitivt til å handle her igjen.

Takk til dere med erfaring fra Fullflaske-kjøp på lucky scent.com, spesielt Marte og Britt Åse 😉
noter: http://www.luckyscent.com
Bilder er fotografert av Per Christian H.
Reklame

10 kommentarer om “sniktitt|Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour le Soir

 1. Gratulerer med første FB-kjøp på Luckyscent (fiiine butikken!), nytt kamera og en fantastisk duft! Denne skal jeg ha i løpet av året… Har blitt mer kresen på hva jeg trenger flaske av, men denne er definitivt i må-ha-kategorien. Men blir nok ikke før til høsten.

  1. TusenTakk! 🙂 Luckyscent kan være faarlig, så masse deilig.
   Og Absolue Pour le Soir sjarmerte meg såpass at ikke en decant ville ha tilfredstilt behovet. Og slik som den blir sprayet på nå (nyydelig lett spraymekanisme som avgir perfekt mengde duft, utrolig enkel å lage prøver/decant med), skjønner jeg at det var en god avgjørelse. Skal bli spennende å se om den blir brukt noe om sommer-halvåret også, opplever den som litt mer vinter og ville sikkert bli perfekt til høsten!
   Du kan bare glede deg til din flakong 😉

   Flott du klarer å være litt kresen med hva som havner i flaske 🙂 Merker jeg er mer kresen enn før, og klarer meg med 5 ml. decanter, men har fortsatt noen glipper 😆

 2. Grattis byP 😀
  Ser veldig lekker ut! Er ikke i stand til å finne prøven min i farten, men lurer på om jeg kanskje har prøve av Eau de Cologne. Blir sikkert ikke det samme. Hr du prøvd den også?

  1. Takk 😀
   Fin sant ja? Skjønner jeg har en ting for slike deilige «beist», or so they say. Synes ikke Absolue pour le Soir er noe spesielt skummel, men ohh so spennende «dirty» og sexy. Kan jo ende SL MKK har marinert meg godt nok til å takle det meste der. Kan ordne til en prøve til deg, hadde en liten zip med noe Opium lagt til sides ser jeg 😉
   Jepp, digget Cologne pour le Soir, herlig sak men så alt for svak og «snill» på meg. Er nok et langt stykke ifra hverandre, men en viss grunnleggende likhet går igjen.

 3. Gratulerar till första köpet av en (eller två i ditt fall 🙂 ) full flaska från luckyscent. Jag har ännu inte köpt en flaska därifrån. Trots åtta års dagliga besök 🙂 men många doftljus, hudvård och annat smått och gott.
  Luktade på absolue pour le soir i London och blev mycket intresserad. Pojkvännen gav tyvärr tummen ner och vägrade låta mig spruta en skvätt på huden 🙂 Fantastiskt vackra flaskor. Tunga och rejäla.

  1. Heisann! Velkommen hjem 🙂 Sorry for sen kommentering her. Først blacket internettet av på grunn av skikkelig uvær, og når det var i orden så var hele wordpress nede. Alt på en gang.

   Tusen takk for det 🙂 Ja, greide å snike til meg en liten flakong i Absolue Pour le Soir, selv om det var TDC gaven som var aller viktigst å få handlet inn. Den ble gitt bort like straks etter bildene ble knipset til stor glede 😀 Så det ble litt av ett stort første kjøp på luckyscent. Ja de har en del flotte duftlys, kunne gjerne tenkt meg noen. Lurer litt på Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire-duftlyset. Litt fristet på denne russiske teen de har også 🙂
   Fikk med 8 av 9 spesifiserte prøver 😉

   Ja er ikke Absolue Pour le Soir lokkende? Er liksom ikke en full klaff ved første snus, men gir sterkt inntrykk og sjarmerer en sakte men sikkert.. Nåhh, såpass ja? Den er kanskje litt skummel.. men ohh så deilig! Bedre sprayet på huden en dabbet 😀 Nydelige flakonger og nydelig farge på «juicen»! Virkelig prikken over i-en. 😀

  2. Tack 🙂

   Hm, verkar som att jag får ta och beställa ett prov så att jag kan prova den på huden. Jag får väl se till att det infaller samtidigt som karln sticker iväg på jobbresa eller något liknande 😉
   Jag slog nästan till på Apom pour femme inne på liberty men något stoppade mig att ta fram visa kortet. Kanske lika bra. Hade jag inte hållit tillbaka lite så hade allt inte fått plats i resväskan. Jag köpte även tre flaskor whiskey på Milroys som tog upp en rejäl plats i väskan. En gick sönder på flygplatsen hemma. Whiskey i hela resväskan 😦 men jag kunde rädda en halv liter genom att sila genom ett kaffe filter. 😉

   Nu är jag jättesugen på att beställa en full flaska från Lucky. Fick du tulla den?

   Vilken otroligt generös människa du är som ger bort en Different company flaska 🙂

   1. 🙂

    Nei det skal du få slippe, jeg har en liiten spray som du kan få med meg som du kan teste ut når herremannen ikke er tilstede 🙂
    Åhh, ja det er den med mye appelsinblomst? Ja, jeg vet ikke helt hva jeg synes om de enda annet enn APOM pour homme er mest sannsynligvis ikke noe for meg, ble på en måte litt flat, tilbakeholden, typisk og kanskje litt kjedelig, men har kvaliteter som jeg gjerne anbefaler andre å sjekke ut. Jeg husker ikke hvordan APOM pour femme er i skrivende øyeblikk, får luske frem prøven å prøve å snuse litt. Kjedelig med konstant tett nese 😐

    Hehe, ja det var iallefall litt penger spart da. Skader ikke å ta seg god tid å snuse på de fra Maison Francis Kurkdjian, siden det ikke er den største prisforskjellen rundt om, også får vi tak i de ganske lett fra Luckyscent.
    Nei hjelpes 😯 Så fryktelig surt med knust wiskyflaske i reisevesken, fint du kunne redde litt av den. Dunster vel riktig godt den vesken nå kan jeg tenke meg.
    Ja, sånn dutyfree tar alltid opp for masse plass, bare to flasker med noe godt er både tungt å mye.

    Ja det kan jeg virkelig skjønne, nydelig plass å shoppe selv om prisene er «retail».
    Fikk ikke toll på pakken nei, og fikk med en god del prøver 🙂

    Hehe 😳 Det var en del av en Julegave, der jeg hadde ordnet til diverse prøver som først måtte snuses på også falt valget til slutt på Jasmin de Nuit da.
    Men som sagt, den slo virkelig ann. 😀 Slik deilig parfyme gjør som regel det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s