L’Heure Bleue | Guerlain

A Bleue Feeling[byP

L’HEURE BLEUE
Guerlain

1912
Eau de Parfum & Parfum
Perfumer: Jacques Guerlain
Personlighet: Klassisk Guerlain, dyp, stemningsfull, rolig, melankolsk, stille, undrende, lun, mystisk, blå.. vakker.
NOTES: bergamot, anisfrø, nellik (carnation), appelsinblomst, heliotrope (blomster/vanilje/mandel/mel), Bulgarsk Rose, tuberose, iris, vanilje, musk.
Soundtrack tidløs:
The Poet Acts composed by Philip Glass on The Hours.
Soundtrack my Parfum, my Extrait:
Together we will Live Forever composed by Clint Mansell on The Fountain.
Soundtrack a moderne & personlig feel:
Tears from the Moon (Carmen Rizzo Chillout Mix) by Conjure One.
* Trykk play, og skift fra 360p til 480p for best lydkvalitet.
Soundtrack 1912 – 2012
Blue Velvet performed by Lana Del Rey.

Noe ubeskrivelig magisk skjer like før nattens slør brer seg målrettet, uungåelig over landskapet..
Dagen tar sitt siste sukk, solen tipper under og det gjenværende naturlige lys bader oss i vanilje og dype toner blått.
L’Heure Bleue, en naturlig pause fra hverdagsmas, en tid for refleksjon, sinnsro og undring.
Himmel møter jord og hav i ett og samme fargespekter, overveldende majestetisk og mektig i all stillhet.
Elektrisitet tenner lys, forventning anes i det fjerne.
Beroligende, silkemykt dimmes himmellykta til svart..
Natt..

Dette underlige flyktige og hverdagslige fenomenet inspirerte Jacques Guerlain, ifølge familie-legenden (Coty L’Origan fra 1905 hadde også en viktig innvirkning).
Jacques var det «evige parfymehuset Guerlain»s tredje generasjon «master parfumeur» og ansvarlig for mang en klassikers verdensherredømme med utspring i parfymebyen Paris, [je t’aime].
Duften han spant frem «ut av det blå» er ett av vår tids yngste barn av den moderne, nye, og nå klassiske parfymekunsten. Milevis forut sin tid, men omfavner likevel sin «Belle Époque», den vakre fredfulle og rike tiden før første verdenskrig. L’Heure Bleue er sagt å være den siste store duften kreert før «The Great War».

99 år har seilet forbi og disse dyrebare dråpene «blå time» har fortryllet gjennom mange fasonger, konsentrasjoner og utallige reformuleringer. Tid sliter, ødelegger, forbedrer og utvikler, men den sterke idèen L’Heure Bleue er fortsatt tro, fylles på flakong, markedsføres og selges den dag i dag.
Ett mesterverk!

Guerlain L’Heure Bleue Eau de Parfum 1999-2003 er min nøkkel til duften. Høydepunktene av min skildring kommer fra den.

Med ett burst av intens «høyoktan» klassisk parfyme er mesterverket i gang. Starter rett på og serverer alt den har å by.
Hva er det som gjemmer seg i denne nesten perfekte harmonien av dufter?!

En tanke fra barndommen popper innom og beskriver egentlig godt hva jeg opplever i åpningen:
Bensinrøyk, oktan 98, fra bestefars gamle halv-moderne gressklipper, blandet tungt med den gjennomtrengende eimen av nyklipt grønt friskt gress en tidlig sommerdag. Jeg kan så vidt «høre rumblingen av motoren forsvinne ned marken» mens jeg snuser..

Tenker det muligens er en type grønn citrus/bergamot og kombinasjonen med anisfrø? som gjør seg mer bemerket over det buldrende semisøte i åpningen, og gir meg denne spesielle assosiasjonen.
Lukker dagen, og åpner showet som skarpe solstrålene selv like før de sniker bak fjelltoppene. Ett imponerende skue, noe som stjeler all oppmerksomhet.

Kort tid går før duften roer seg. Det føles som den har funnet seg til rette på huden og begynner sin kjærlighets-ode til det blå..

Heliotrope er en av de dominerende duftnotene som utmerker seg tydelig harmonien gjennom. Gir en spesiell dimensjon og atmosfære, her presentert med en duft som er en mellomting av naturlig søt mandel, melete ekstra hvit marsipan, vanilje, og har en undertone av pudrede blomster.
Ganske søtt alt i alt, men faller ikke fullstendig over i «gourmand» selv om det blir tydelig «delicious». Jeg skimter en crispy fresh croissant i det fjerne, passe «pâtisserie». Dette er delen av L’Heure Bleue som minner meg om vaniljestripen på himmelen, etter solnedgangen er over and done.

L’Heure Bleue dimmes ytterligere, blir mer støvete og rolig ved hjelp av en godt gjemt iris. Stuset litt over at carnation/nellik var listet opp i de fleste noterekkene jeg har undersøkt, husker kun noten (mest på grunn av Caron) som veldig pikant krydret eller brennende hot. Etter nøye snusing, og litt hjelp av Prada N°2 Oeillet, så innbiller jeg meg å kjenne noe nellikaktig, myk, varm og bidrar til å “støve ned” duften ytterligere, med stor klassisk swung. Tuberosen finner jeg derimot ikke.
“Blå- timen” er nå dyp, plusjhy myk som velvet og slik vil den stort sett holde på i flere timer.

Ett maleri, stilleben hjemsøker meg, finner ikke ett godt tilsvarende bilde:
En mørk blå elegant amphoraformet glassvase blomster..
Gule, røde, lilla, blå med tilhørende grønt.
Står stille på vinduskarmen i en hvit leilighet, adresse Paris.
Dagen er over, og blått transparent lys metter alle farger, dekker med sitt karakterslør, og legger til en melankoli over det hele..
Støvfnuggene flyter stille i luften..

L’Heure Bleue svinner hen til silkemyk vanilje (“Guerlinade”?) med ett mildt pust behagelig muskyness, fortsatt litt “dusty floral”. Natten er i gang…

Preformulert Eau de Parfum varer for evig og klistrer seg på huden, mens den moderne Eau de Parfum forsvinner helt etter 8-10 timer. Begge har ett elegant og merkbart duftslør.

Parfum/Extrait
Dypere, mindre søt enn EdP, mer atmosfære, mer «blå». Ganske støvete, kanskje ett hakk mindre pudret. Plusjhy velvet, lukseriøs. Heartbreaker. Subtil og holder seg svært nær huden. Sikkert utrolig å kunne dabbe seg med større mengder, eller få den sprayet på. Ubeskrivelig, må oppleves.

Preformulert Eau de Parfum vs. Moderne Eau de Parfum

Guerlain L’Heure Bleue 1999-2003 har en større intens rikhet og karakter, utrolig sterk i åpningen hvor den moderne er lettere, nesten litt mer over i møbelpolish kjemikalier. Preformulert Eeau de Parfum har også mer dybde og føles mer spesiell synes jeg. Moderne Eau de Parfum har en spakere feel, uthult, selv om hjertet er på plass. Kan være fornøyd med moderne, men foretrekker absolutt preformulert.

L’Heure Bleue har blitt presentert i flere typer flakonger og varierende pakningsdesign, mye skjer på 99 år. I takt med tiden forandres det estetiske utrykk, og ny teknologi åpner for ett hav av moderne muligheter. Tidsriktig designpreferanser, fengende PR og flere nye konsentrasjoner ga valgmuligheter av duften og sikret dette sterke produktet ville tiltrekke seg nye kundegrupper, samtidig holde godt på de fortryllede trofaste (så lenge duften er «tro» sitt utgangspunkt).
De mest kjente og suksessrike «Uberklassikere» (Jicky, L’Heure Bleue, Mitsouko, og til dels Shalimar, Vol de Nuit..) forandret flere ganger designutrykk alt ettersom hvilken estetiske retning Guerlain valgte for den aktuelle tidsepoken, hvor en forandrig enten ville fryde eller ble nødvendig.Guerlain L'Heure Bleue ParfumDagens Parfum flakong har vendt tilbake til røttene, «Flacon Bouchon Cæur» også kalt «Gendarme» er den ikoniske hjerte-stopper flakongen. Var tiltenkt L’Heure Bleue, Fol Arôme, men kanskje mest kjent for å huse Mitsouko Parfum. Opprinnelig designet av Raymond Guerlain i sammarbeid med glassmesterene Baccarat, men dagens utgave produseres av andre aktører. Kjennetegn er de avrundede skuldrene/sofahjørnene og stopperen som minner om ett uthult hjerte. Duftens navn og Hus er markert med fin klassisk typografi på en rund label plassert midt på flakongen. Er forseglet med tråd, elegant knyttet og dekorert med Guerlain monogram-segl i gull.
Trådens ender er tvinnet løs, noe som gir en kreppet dusk og utgjør prikken over i-en på denne duftopplevelsen fra en helt annen era, parfymenes unge storhetstid..

behind the branches[byP

Flakongen er presentert i en rød spesialeske brukt av disse tre parfum/extrait. Dekorert med motiv i stråfarger og en stil som minner om tresnitt; en person mater fulger frø på en åker som minner om ett skip med tre-grener som seil. Mystisk, spesiell, tradisjonsrik. En ekstra treat!

Guerlain L'Heure Bleue EdT

L’Heure Bleue Eau de Parfum er et «ekko» av Parfum flakongen. Smalere og høyere, med plass til mer og har en modernisert label. En hjertestopper-plastkork  topper det hele.

Ett refill system, kalt «Habit de Fete» (kledd opp til fest?) ble senere introdusert for de mest suksessrike duftene.
Dagens type er av metall i gulltoner og kommer i en sylinderform, med prikkede runde vindu «into the juice». Herligheten ender i en tung flott topp preget med Guerlain monogram. Beholderen kan enkelt skrues opp, hvor en refill-flaske skiftes ut og er klar til bruk innen sekunder.
Habit de Fete for Eau de Toilette har en hærlig størrelse som rommer 93 ml, mens Eau de Parfum kommer i en mindre litt mer oval sylinderform, 50 ml. Det finnes også en liten løsning for Parfum.

Siste variant yttereske er i matte gulltoner med tre midtstilte vertikale «gullbåndstriper» og preget monogram-segl. Brukes på de fleste av Guerlain’s produkter. Opplyser om diverse produktdetaljer og pakker det hele neatly sammen. Hvis det er preformulert herlighet man er ute etter, bør man unngå produkter pakket i denne.

Jeg foretrekker helst å være ute på ettermiddagen, når solen går ned og det mørkner blått. Bevisst eller ikke, så merker jeg meg at dagens joggerunde, eller tur ut passer meg best akkurat på denne tiden av døgnet. Naturen, omgivelsene og jeg, i ett. Elsker denne spesielle stemningen.
Gjenspeiler mitt rolige og undrende nysgjerrige sinn, «inside becomes outside», inspirasjon og idèer trigges. Og det kan vel heller ikke være en kjempestor tilfeldighet at fargene som kler meg best, går i det blå.
Om vinteren når det er riktig kaldt, klart og tørt åpenbares de flotteste klarblå timene som finnes, men sommeren byr også på en spesiell magisk stemning når mørket faller på. At noe så enkelt som overgangen lys/mørke kan skape noe så ubeskrivelig vakkert, en liten stund nesten hver eneste dag.. Kort sagt, L’Heure Bleue tar pusten fra meg.. so does it’s smell!
Store følelser utrykkes i denne rolige parfymen, fyller meg med lengsel og undring som bare de største klassikerne får til.

Guerlain begynner å komme farlig nær mitt indre..
Hvis Vol de Nuit er min sjels extrait, så må L’Heure Bleue definitivt bli vakre flakongen rundt. Shalimar er flotte dabberen som topper det hele og Mitsouko kan være puten, pilaren, solide hyllen det hele trygt står støtt og oppbevares. Hvor «Jicky med følge» skal få plass i «puslespillet meg» vet jeg sannelig ikke, og er noe jeg har tilgode å fundere på videre 😉

L’Heure Bleue Parfum fåes i 8 ml. Habit de fete & 30 ml. flakong.
L’Heure Bleue EdP. finnes i 50 ml. Habit de fete og 75 ml. flakong.
L’Heure Bleue EdT. kommer i 50 ml. flakong og 93 ml. Habit de fete.
ikoniske Bee bottles er også tilgjengelig utvalgte steder fra 500 ml+
L’Heure Bleue tilbehør: Natural Deodorant Spray og Body Lotion.
Tusen takk Bipbap for nydelig mls preformulert L’Heure Bleue EdP 😀 takk til lulllull for pakke herlige prøver, inkludert Prada N°2 Oeillet 😉
kilder
Boken «The Essence of Perfume» by Roja Dove, Guerlain.com, Guerlain flacon list, Escentual.com, Wikipedia.com. Egne Observasjoner og erfaringer.
noter: Now Smell This.
bilder
9. Amazon.co.uk – Bookcover Guerlain by Colette Fellous.
10, 12, 17. Guerlain.com – L’Heure Bleue Products
Resten er laget og fotografert av Per Christian H.
Reklame

6 kommentarer om “L’Heure Bleue | Guerlain

 1. Aaahhh, som vanlig vakker beskrivelse av vakker duft. Bildene er fantastiske, og nå fikk jeg lyst til å dusje hele kroppen i L’Heure Bleue 😀

  Har heldigvis ikke snust på Parfum, men bør visst holde meg langt unna .. 😆 Er veldig svak for Guerlain sine klassikere. De er fantastiske mesterverk med sjel. Det går litt i bølger, og nå har jeg hatt en periode hvor Guerlain har stått litt på hylla. På tide å snu litt på det. Jeg går alltid tilbake til klassikerne fra Guerlain. Kommer til å gjøre det så lenge jeg lever 😀

  1. 😀
   Flott du likte, Tusen takk!
   L’Heure Bleue er stor og vakker, nesten vanskelig og omfavne duften i ord synes jeg, så voldsom «følelsen» er, men finner naturlig stemningen den gir meg i bildene jeg valgte ut 🙂
   Samme her, tror jeg skal rekke etter en Guerlain nå til kvelden.

   Hehe ja, tror du gjør lurt i det altså. Parfum har virkelig en puur og mer intens feel enn de andre konsentrasjonene, men er ikke så «voldsom» i starten.
   Har veldig lyst på en flakong en eller annen gang 😳 men foretrekker den preformulerte EdP. nå. Utrolig flott!
   Begynner å skjønne litt hvor store disse fra Guerlain er nå altså, har oppdaget en rekke favoritter og andre gode dufter jeg liker å snuse på en gang i blant. Kjenner jeg er inne i en periode, og det er Mitsouko fra Januar sin feil 😆 Går ikke lei nei, og godt å vite at disse står å venter i hyllen når vi har snust oss litt rundt 😉

 2. Mmmmmmmmmmmm, vilken fin recension! Det märks i sättet du skriver att du älskar L’Heure Bleue. Själv har jag just nu lite panik angående L’Heure Bleue. För några år sedan fick jag tag i en flaska extrait som jag använt flitigt vintertid. Jag tycker L’Heure Bleue passar mig bäst på vintern. Kanske är det melankolin, marzipan noten eller känslan blå. Den är helt enkelt fantastiskt vacker på vintern. I alla fall så är den sista droppen nu slut och jag måste givetvis ha en ny flaska extrait. Men det är ju inte helt lätt att få tag i. Man vill gärna provlukta också så att den inte blivit gammal.
  Jag hoppas att jag stöter på en flaska i London nästa vecka.
  Här får du en länk att gotta dig i.

  1. Tusen Takk! Så flott du likte 😀
   Mmm, treffer meg virkelig langt inne i hjertet L’Heure Bleue, og kjenner jeg begynner å bli litt rastløs også, få milliliterne som er igjen av decanten med den beste versjonen jeg har snust på hittil. Åhhh, så hærlig da, L’Heure Bleue i større mengder extrait høres nydeligt ut, skjønner det er skummelt at den begynner å bli tom. Har ikke peiling på hvordan helt ny, moderne Parfum/extrait er nå i dag (annet en prøven min fra TPC).
   Du har helt rett i det, L’Heure Bleue blir nok en vinterduft for meg også. Stemningen passer best da, greier ikke helt å se for meg den i varmere sommervær.
   Ønsker meg en flakong Parfum selv, og kanskje går for en slik en neste gang jeg er innom Roja Dove i London.

   Du må ha en fantastisk flott tur til London, både med og uten Parfyme! 😀 Ganske misunnelig kjenner jeg :mrgreen: men kanskje jeg får til meg en tur i slutten av året selv.
   Håper og regner med du finner noen skatter å snuse på 😉
   Takk for lenke, hadde helt glemt av å surfe «tuben» etter slikt snadder.

  2. Jag har hittat ett fåtal på nätet i extrait version men man har ju ingen aning om hur de doftar. Jag hoppas att jag har tur i London och hittar en flaska. Jag har inte prövat den nya extraiten. Med lite tur är den lika fin och då är köpet klart 🙂
   I och för sig har jag börjat dra fram mina vår och sommar parfymer nu men det känns bra att ha hela arsenalen redo, även om det inte blir att använda L’Heure Bleue förrän i november.
   London blir underbart. Hoppas du kan fara snart också så att du kan göra en ny «travel guide» 🙂
   Mitt första mål är en Chanel butik 🙂

   1. Ja det er jo sant 😯 Og de på eBay tør jeg ikke engang å se så mye på, vet jo egentlig aldri om man får riktige saken, selv om jeg har lest at mange er heldige.
    Holder meg foreløpig til kun de rimligse kuppene der 🙂
    Håper du finner den i London. 🙂
    Hmm…ikke så dumt det. Tror jeg skal lete frem noen her også, her har det vært ganske surt vær, sludd og storm, ikke store vårfeelen. Kanskje litt Prada Infusion de Fleur d’Oranger kan skape litt vårstemning.
    Det tenker jeg det blir 😀 Ja, det var noen interessante parfymeri som avd. på Fortnum & Mason og dette lille Avery Fine Perfumery jeg kunne tenke meg å sjekke ut, som jeg ikke fikk tid til sist gang, sikkert spennende de også. 🙂 Har masse tilgode! enda.
    Kos deg i Chanel «snusebaren» (og resten av butikken for den saks skyld) 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s