Series 1: Leaves – Tea | CdG

SERIES 1: LEAVES – TEA COMME des GARÇONS

2000 Eau de Toilette Parfymør: Anne-Sophie Chapuis, Domitille Michalon-Bertier & Sophie Labbé.
Personlighet: Fun/seriøs, plastic fantastic/organisk, quirky/singulær, smoky, tarry, dominerende.. *smæck!*
NOTEr: svart te, bergamot-zest, rose, sedertre, mate (av yerba mate).
Soundtrack: Suffer Well by Depeche Mode.

Jeg fikk det for meg her en dag, ivrig i leting gjennom skuffer og skap etter en av de fordømte te-klype dingsene, at jeg måtte finne meg en enkel og ja.. kall det gjerne lazy måte å brygge dagens dose sorte te på. Tre te-klyper skal engang ha vært på plass, en er ødelagt, en er borte vekk og nå har jammen meg den tredje «lille blå elefanten» startet en runde gjemsel til min store frustrasjon.. Armert med ett elektronisk gavekort satte jeg friskt igang med å finne en stilig løsning på dette luksuproblemet.

COMME des GARÇONS startet sin første serieutgivelse helt tilbake i 2000 med SERIES 1: LEAVES – TEA hvor det trekkes inspirasjon  rundt det grønne element, blader gitt CdG-behandling, som betyr off-beat, nytenkende, og merkbart noe som ikke er mainstream og nødvendigvis likendes for folk flest. Opprinnelig inneholdt serien hele fem forskjellige «studier». Mint og Shiso ble for en tid siden discontinued mens Calamus, Lily og Tea har overlevd og utgjør i dag SERIES 1: LEAVES..

Med ett «blast» av hårspray og alt som følger med (gummi, synthetics, alkohol..) faller SERIES 1: LEAVES – TEA på plass på huden. Er både fun, blatant syntetisk og nesten litt trashy.

Brenner raskt vekk og en ganske prominent industriell smoky, røykfull akkord tar plass, føles litt skarp og fet. Gjennomtrenger hele komposisjonen fra start til slutt men vil etterhvert lettes og myknes betydelig.

Jeg ser for meg en tykk sort boble-kokende masse og vil si tjære, men det stemmer ikke helt siden tjæreduft ofte minner meg om natur, treverk, gamle naust, hytter og trebåter. Dette er noe unaturlig, mer som røyken av brent gummi, vinyl, fake leather, noe menneskeskapt og giftig. Noe woody anes, men overdøves av alt annet og gir SERIES 1: LEAVES – TEA en dominerende personlighet.

SERIES 1: LEAVES – TEA klistrer seg godt fast på huden, vel og merke uten å bli ett sillage monster som nesten er en liten genistrek i seg selv. Kan være ubehagelig og en turn-off, men jeg koser meg, snuser besatt og håper jeg overlever uten alvorlig røykforgiftning videre..

SERIES 1: LEAVES – TEA letter så på fumene, det smokye legger seg i bakgrunnen og blir mer behagelig. Noe som føles en tanke naturaktig, men likevel fullstendig abstrakt og så vidt grønt formes. Det woodsye blir mer tydelig og avslører endelig noe som minner om te. Duften av mørk, usøt, lunken sort te-grut møter nesen; Litt smoky, naturlig fyldig krydret med ett hint av bitter sitrus, lett «fatty» og besynderlig woody. Gir en aha!-opplevelse av å endelig kjenne noe man forventer seg i en parfyme som kaller seg «Tea».

Duften mildes ytterligere mens den tørker ned på huden. Te-aspektet blir tydeligere og en tanke grønnere, luftig, gjerne «leavsy» og ellers utrolig behagelig. Med ett hint av hårspray er sirkelen sluttet, og ender så denne studien av slem te ala CdG.

SERIES 1: LEAVES – TEA kommer i en ganske øyenfallende atypisk flakong som har satt standarden for flere av seriene som senere ville komme. Sprayflasken med sølvfarget topp minner om en trykkbeholder hårspray eller mousse og fremstår både kald, klinisk og industriell. Er farget i en frisk og ren grønntone* med ett hint av mint, som vekker oppsikt, er fun. Dekorert med påfølgende CdG-fonter i sort og flakongens komplimentærfarge, rød, beskriver alle tekniske detaljer som navn, volum og innehold. Ytteresken i papp deler samme farge og grafikk som flakong, er også merket med strekkode og hazzard/miljø symbol på forside, i samme stil som spesielt ODEUR 53. Pakningsdesign er gjort av Marc Atlan, som også har mange andre parfymereklamer og event oppdrag for COMME des GARÇONS notert på CV-en.*ser ut til at SERIES 1: LEAVES har fått seg enmakeover ifølge MarcAtlan.com. Har imidlertid ikke sett dette andre steder.

CdG åpnet døren til nisjeriene for meg. Jeg er svært glad i flere av utgivelsene de har kommet med, og har fått mye igjen for å snuse på disse raritetene. Å bli overrasket og utfordret av noe uforutsigbart som vekker nysgjerrigheten, og gir fantasien næring, ideèr, bilder er noe av det jeg elsker ved duft-hobbien. Ikke alt er like egnet som dagens duftvalg men jeg har blitt overrasket over at mye “ODD” faktisk har sin bruksverdi.. med stor suksess.

SERIES 1: LEAVES – TEA er en av de mer interessante duftene jeg har snust på fra CdG, og ble tidlig satt på ønskelisten over flaskeverdige kjøp. Fornuften nådde meg igjen før en bestilling SERIES 1: LEAVES – TEA ble sendt avgårde og jeg nøyde meg med en decant fra TPC. Det var en smart avgjørelse.

Det jeg liker veldig ved SERIES 1: LEAVES – TEA er den helt bisarre måten den utvikler seg på og bildene som skapes.

Alt fra epokeparty med stor hårspray faktor, maskeradeball med spenstige kostymer, nærbilder av asfalt & fuktig sement, svart/hvitt bilder av betongbygg & parkeringsplass.. til de dype mørke skoger, eksotisk jungel en mørk og regtung sommernatt, hvor det i milde tordenrull og flakkende belysning brygges en kopp te over levende ild i en bolle av sort hardplast..

SERIES 1: LEAVES – TEA simulerer noe organisk men legger likevel ikke skjul på at den er stylet, konstruert, i bunn og grunn fake.. but still ohh so fun!

Selv om jeg synes duften til tider er bare helsmæck! og rå, så er den en av de vanskelige parfymene å bruke til hverdags. Jeg føler den krever ett lekent og tolerant humør. Sprayes den på en helt feil dag, så sitter den som klistret og holder ikke fred før en blir med på leken, med eller uten hodeverk. Vil alltid ha litt av den tilgjengelig men tviler nok at en hel flaske vil bli nødvendig. SERIES 1: LEAVES – TEA sitter normalt egentlig passe lenge nok på huden, en god 6-8 timer. Merker meg at den holder bedre på klær, hvor drydownen spesielt virkelig får skinne.

SERIES 1: LEAVES – TEA kommer i 50 ml.

***

..og som «TEAserene» (som det så pent heter) kanskje har avslørt, så fant jeg meg en riktig så flott løsning på te-problemet mitt. 😀 Har vært fan av EVA SOLO lenge, elsker produkter med smarte funskjoner som likevel klarer å se ganske stilig ut, den har til og med jakke! 😆 Nå kan jeg brygge store mengder uten stress! Så da gjenstår det vel bare å spørre.. kaffeee eller teah?! 😉

noter: COMME des GARÇONS / Dover Street Market, lucky scent.
bilde 3: Misty tea plantation by glowform on flickr
bilde 4: Model 02 by Hoong Wei Long on flickr
bilde 10: Looking tough takes a lot of hairspray by Jean-François Chénieron flickr
bilde 11: CdG Series 1: Leaves at Dover Street Marked
Reklamer

4 thoughts on “Series 1: Leaves – Tea | CdG

 1. Ja takk, begge deler 🙂 Går i både kaffe- og tea her i gården 😀 Tea fra Miller Harris er fantastisk forresten. Kunne tenke meg å kjøpe Thé Pétales neste gang i London 🙂

  Som vanlig veldig nydelig og grundig, og beskrivelsen er meget treffende 🙂 Måtte dabbe på litt Leaves – Tea, og var gjennom alle fasene du skriver om. Til tider tenker jeg for heavy røyk, og litt for maskulin for meg. Men fortsettelsen med tea blir bare superspennende. Er virkelig en av de interessante 🙂

  Den «tea-saken» din var lekker 😀

  • Samme her! Kaffien er nok mer en daglig selvfølge, men te-en kommer hakk i hel altså og foretrekkes spesielt til kvelden 🙂
   Ja, var ikke det da du var på tur med basenotes i London, at dere fikk servert slik deilig te? Liker slikt, angrer meg jammen på at jeg ikke husket å lete etter sort te i London også..det ble med Harrods-te poser.

   Takk for det! 🙂 Den har lagt en stund og ulmet denne, passet fint å skrive litt om den nå.
   Ganske heavy røykfull i startfasen noe som også ikke alltid er like fristende, også gjerne litt «røff i kantene» men egentlig unisex alt i alt.
   Drydownen er min favorittdel, men må inrømme at starten har sin sjarme også 😉 En som er verdt å få med seg fra CdGs enorme serie-utvalg.

   Ohh, ja den er litt av ett syn og gjør hele tebryggingen litt for enkel og lat 😆 Hærlig!

 2. En flott omtale som vanlig! 🙂 Tror du klarer å tolke og «ta» hele CdG-konseptet veldig godt. Kjenner ikke til duftene veldig, men fra det jeg har prøvd er det absolutt spennende dufter de har.

  Flott tebrygger du fikk deg! Her går det i poser, dingser og presskanner. Har forøvrig mange måter å lage kaffe på også, når jeg tenker meg om. Men det er altså filterkaffe og posete det blir mest av!

  • Takk! for det 🙂
   Jeg har forstått det slik at CdG ønsker å gjøre noe nytt hele tiden, uansett hva de styrer med. Er glad de drar filosofien over til duftseriene også, som har resultert i flere interessante og unike dufter. (og selvfølgelig noen skuffelser, men det er jo uungåelig og egentlig ganske ok! 🙂 WONDERWOOD.. 😐 )

   Uhum, veldig fornøyd! Umåtelig praktisk og fin å gløse på 😀 Det blir mer enn en kopp i slengen..
   Presskaffe er såå godt til tider, bruker det veldig mye om sommeren! Men ellers så går det nok masse i vanlig filterkaffe, det er nok en god kopp godt brygget sort kaffe som treffer aller best her også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s