sniktitt | Guerlain Mitsouko Eau de Parfum

Noen dufter står bare bom fast på ønskelisten min. Jeg har lenge hatt flere store dufter, både tidløse klassikere fra fordums tider og moderne favoritter som ofte blir tilsidesatt, utsatt og glemt etterhvert som prøvene/decantene jeg har lagt min elsk på sniker forran i køen..

Denne gangen var ett priskupp og sykdoms-trøsteshopping med på å ta en relativt enkel avgjørelse. Mitsouko skulle i hus og slik ble det..

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Av de mer kjente klassikerne fra Guerlain, er det nok Vol de Nuit som har grepet meg mest med sin spesielle evne til å fange en stor og mektig følelse av frihet og uendelig rå power hvor alt er mulig, ett mysterie jeg synes er vanskelig å beskrive. Parfum gir meg denne store, fulle opplevelsen og er min favorittkonsentrasjon. Men jeg setter også pris på den litt mer flyktige versjonen i Eau de Toilette som har evnen til å fremheve flere av mine favorittnyanser. Begge?! Killer kombinajson!

Etter Vol de Nuit mmer L’Heure Bleue til sin rett, jeg har selvfølgelig lagt min elsk på «pre-formulert» Eau de Parfum (ikke direkte «vintage», kanskje en eller to versjoner tilbake. Ikke den aller siste versjonen som er i salg nå). Denne «blå timen» har gitt meg ett tydeligere bilde nå i år enn før, utspilt i vakker og hjerteskjærende melankoli i månelyst, kaldt, ja rett og slett dypfryst vinterlandskap druknet i glittrende snø. To decanter forsyner meg med rolige L’Heure Bleue, skulle tro det vil holde til den hentes inn en full flaske, da helst med litt årgang.

Så er det endelig Mitsouko sin tur, «uberchypren» som lærte meg hva en chypre er og en duft jeg alltid har ønsket meg en flaske av. Gleder meg til å spraye videre på den, selv om det innebærer litt respekt og ærefrykt. Mitsouko krever sitt.

Neste klassikere på Guerlain-ønskelisten er en eller annen konsentrasjon av Shalimar og Jicky 😉

Reklamer

10 thoughts on “sniktitt | Guerlain Mitsouko Eau de Parfum

 1. Oooooooooooooh! Jag älskar mitsy. Det är parfymen jag brukar ha när jag sover. Jag drömmer alltid sött med mitsouko. Men vi har inte alltid varit överens. Det tog rätt lång tid innan jag började uppskatta persika noten som är väldigt tydlig på mig. Shalimar är en annan favorit som brukar få följa med mellan lakanen. Det är den parfymen jag har haft längst. Jicky är okså fabulös, jag älskar verkligen lavendel öppningen.

  • 😀
   Så spennende! Merker at det kan bli en god stund før Mitsouko og jeg blir så gode venner, men tror det absolutt er mulig.
   Reagerer på noe jeg ikke klarer å sette fingeren på, den er utrolig skarp, omnipresent og vil si «stikkende», første halvtimen. Jeg liker det, men noen ganger blir det bare for mye, andre ganger fungerer den perrfekt!
   Åhh, ja Shalimar er enda en jeg liker å spraye på innimellom, Jicky også men det har bare blitt de gangene hvor jeg ønsker meg noe civet/skank og det har ikke vært så ofte nå i det siste.. likevel, to flotte Guerlain som har festet seg 🙂

 2. Förstår precis vad du menar med «stikkende». Jag kan fortfarande uppleva den så emellanåt. Antar att det är den där jäkla persikan men ä fortfarande inte riktigt säker på det. Jag undrar om den beter sig annorlunda beroende på vilken mat man stoppat i sig, vitlök, chili etc. Jag har andra parfymer so kan «balla ur» om jag festat på en stor indisk måltid till exempel. Vi kanske har väldigt känslig kroppskemi? ha ha 🙂
  Dagens doft är sous le vent. Har du prövat den? Vi har så otroligt mycket snö här just nu så det kändes skönt att ta fram en riktigt somrig grön doft som lyfter upp vinter humöret.

  • Ja du har sikkert rett angående ferskenen, kom på at jeg har litt av samme problemet med Rochas Femme som også har noe lignende, og sitter enten perfekt eller blir bare hodeverk 🙂 Tror du er inne på noe der, jeg har merket at flere dufter har forandret seg så vidt på meg i det siste. Har forandret litt på kostholdet, også trener jeg mer enn hva som var normalt før. Kan jo hende jeg bare er tett i nesen også 😆

   Åhh, den kjøpte jeg nettopp en prøve av, men har ikke fått sjekket den grundig nok ut til å mene noe om den enda, kanskje litt mer i det tørre og grønne enn hva jeg kler. Men jeg kan godt forstå att den vil lette på humøret og skape litt sommer 🙂 Kjenner at jeg savner irisduftene mine..
   Jeg har blitt helt besatt på Guerlain Vega, selv om den er både aldehyder/pudder/old glamour og diverse annet.. fangende!

   Her er det storm, det regner og blåser masse, men er heldigvis bart og snøfritt og noen få varmegrader 🙂

 3. Var veldig glad i Mitsouko Edt på 80-tallet, og akkurat denne reformuleringen er nok den mest sørgelige for min del (+ Arpege). Kan sikkert få tak i en, men vintage blir jo heller ikke det samme. Skal sjekke ut Edp og Parfum bedre 😉 Har en decant med Jicky Edt, og synes den er nydelig (men flyktig). Edp er skanky og spennende, men er litt i tvil. Var det ikke sol som mente Parfum var fantastisk? Min L’Heure Bleue Edp er flott, ikke sant 😀

  • Uff, ja jeg forstår akkurat hva du mener nå når jeg har fått kjenne det litt på kroppen selv i form av kjære Opuim Parfum.. 😐
   Blir liksom ikke helt det man falt og forelsker seg hodestups i. Har forstått det slik at Mitsouko har vært noe helt stort og fantastisk. Den nye formulasjonen skulle visst være bedre enn visse andre har jeg lest, men likevel.. Med 75ml parat, som i mitt tilfelle sikkert er nok till ett helt liv, så kan jeg iallefall ordne prøve av EdP. til deg neste gang 😉
   Vettu, jeg stusser litt på det samme selv..men må si jeg liker EdP. mest på grunn av the skank, men synes den kan være vanskelig å bruke til tider.
   Det husker jeg ikke, Parfum blir iallefall ett utrolig monster på meg, kan gjerne dabbe på i ny og ne for opplevelsen.
   Åja, den er sykt flott! 🙂 I’m loving it!

 4. Å ja, jeg må også huske å sende med Opium Parfum til deg 🙂
  Jeg skal teste Jicky Edp igjen. Lenge siden sist, men har tro på den egentlig. Så du har testet Parfum altså. Jeg søkte på parfymesnakk, og fant kommentar fra sol. Hun testet Mitsouko og Jicky samtidig i Parfum. Mitsouko var himmelsk, og Jicky hakket bedre. Hvis hun noen gang skulle ha en Guerlain i Parfum, valgte hun Jicky 🙂
  Hudens kjemi har sikkert mye å si her. Jeg har iallefall lyst til å teste 😀

  • Ohh, much obliged! 😀
   Hmm..kunne vært interessant å lirke frem Jicky-prøven igjen..alltid morro når man er i mood for den.
   Jepps, bestilte både L’Heure Bleue, Mitsy og Jicky i parfumprøver i fjor engang.. Både mitsy og L’Heure Bleue er *sukk*-bare, men Jicky var «brennende» intens.
   Vi skravlet litt om den under på kommentarene her: https://parfumperrfum.wordpress.com/2010/03/08/en-halvhjertet-dose-samples/ og ser jeg refererte til Jicky Parfum som «gjennomtrengende gass» etterfurlgt av nydelig drydown som jeg ikke helt kan huske.. Tror ett gjensnus må gjøres snart 😉

  • Jeg synes Jicky parfum er nyyyydelig, og mye lettere å bære enn EdP, som blir et skankmonster av dimensjoner på meg. Men tror jeg foretrekker EdT. Den har blitt mye mer skanky og mindre flyktig etter at jeg testet sterkere konsentrasjoner, merkelig nok. Nå sitter den som limt. Men sier ikke nei takk til en liten flaske Jicky parfum heller 😀

   • Oj, her er det helt motsatt, men elsker det som kommer etter en times tid eller så. Er egentlig kun i Jicky jeg har opplevd en slik stigende «monster» (civet) progresjon fra EdT, EdP, og Parfum. Skal ta å prøve på EdT. igjen og se hvordan den ligger ann nå, får dabbe på litt godt og se hvor lenge den sitter da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s