sniktitt | Serge Lutens Fille en aiguilles

Fille en aiguilles er freshly wrapped ut, og har nå fått plass i hyllen blant den ever-voksende remsen med Serge Lutens dufter i min samling.
SL har blitt ett av mine favorittmerker innen nisjeriene, nesten en besettelse. Det gjør også Christopher Sheldrake til en parfymør jeg har stor sans for, siden han signerer de fleste utgivelsene, da i nært sammarbeid med Serge Lutens.

Noter: Gran nåler, balsam furu, vetiver, laurbærblad, røkelse (frankincense, amber), kandisert frukt, krydder.
Parfymør: Christopher Sheldrake

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det som til slutt fikk Fille en aiguilles til å vinne gunsten min, var kontrasten mellom veldig skjør, luftig, transparent og flyktig kontra det typiske «Serge Lutens-orientalskvridde stempelet» med tyngre og søtlige tørket fruktmos, woddye noter, lette krydder og røkelse.

Gran-nåler og furu har en distinkt gjenkjennelig duft, og er tydelig fra første spray. Jeg kan egentlig styre min begeistring for disse notene i parfyme, på grunn av utbredt bruk i alskens luftrensere og såper, og at de som oftest gir en krass og hard aromatisk duft.
Men notene er så godt og omhyggelig behandlet i Fille en aiguilles, det er lagt vekt på å fremheve den naturlige aromatiske sødmen sevjen gir, som runder fint av alt det skarpe og appelerer veldig til meg. Føles lukseriøs og ren ut på en minimalistisk og «strippet til benet»-måte.
Perfekt for både kvinner og menn, om den klaffer med hud og smak.

Er veldig betatt av denne, og var svært enkel å klikke hjem når jeg hadde muligheten til å velge fritt. En full flakse er nødvendig for å kunne nyte alt Fille en aiguilles har å tilby. På meg tørker den etterhvert ned veldig nær huden, så jeg trenger en del sprayer for å få den ønskede duftsløret 😉

noter: SERGE LUTENS ~ NEARLY ALL THE FACTS
Reklame

16 kommentarer om “sniktitt | Serge Lutens Fille en aiguilles

  1. Funker veldig bra her, blir ikke for søt men er riktig nok ganske søtlig.
   Gleder meg til å sjekke ut de nye Lutens duftene, alltid artig. Takk for link 🙂 Spesielt interessert i den som hadde «Carnation»/nellik som tema, heter visst Vitriol d’Oeillet. Håper den er like wicked som Tubéreuse Criminelle.
   Den med «toast» vet jeg ikke om er noe for meg, men skal jo aldri si aldri 😆

  2. Jag hoppas att «toasten» är en krämig version av sandelträ med lite sötma. Har alltid älskat doften av nybakat.
   Vitriol d’Oeillet har jag ännu inte läst något om och jag har dessvärre inte provat Tubéreuse Criminelle (älskar tubros och tror att det skulle bli köp direkt!) Jag köpte en flaska oillet från prada förra hösten så det känns som att jag har nog med nejlika i min samling, men man kan ju aldrig ha för många lutens?

   1. Det kan virke slik, og skal være enig i at duften av nybakt er ganske god 🙂 Vi får vente og se hvordan Lutens liker sin toast, klikker nok hjem en prøve så fort den blir tilgjengelig.
    Bare skummet gjennom en artikkel om Vitriol d’Oeillet selv her, men fikk med meg at det bygger seg opp en forventning til noe sært og skremmende flott ala Tubéreuse Criminelle. (Oj, da har du en spennende duft og oppleve tilgode, og hvis du er glad i tuberose, ja da kan det bli riktig farlig for visakortet 🙂 )
    Spennende, har snust meg gjennom noen av de Prada-ene men har ikke testet Oillet. Burde kanskje gjøre det, siden jeg er litt usikker på om jeg virkelig liker nellik i det store og hele. Det er måten nelliken er i mange av Caron parfymene jeg synes er så flott (Tabac Blond, En Avion, Franch Cancan osv)..

    Hehe, du har helt riktig! 😀
    Kan ikke ha for mange Lutens 😆

  3. Ja nu måste jag helt enkelt klicka hem ett prov Tubereuse criminelle. Mn kan bara hoppas att jag inte tycker om den, har så många tubros redan, fracas, carnal flower, narcotic venus etc etc etc…. Jag kan skicka dig ett prov av Oillet om du är intresserad?

   1. Hehe, sånn kan det gå 🙂
    Tubéreuse Criminelle er jo veldig spesiell, så det er vanskelig å si om om den slår ann. Kommer kanskje litt ann på om du greier den spesielle kjølige starten som domineres av kamfær og «rubber»/workshop. Men ser jo at du nevner en del av de tuberosene jeg også liker.. Hvem vet 🙂 Det eneste jeg kan garantere er en duft-opplevelse, uansett om den faller i smak eller ikke 😉 Har du prøvd Caron Tubéreuse? Den er ganske wierd, men samtig veldig anvendelig og spennende. Veksler mellom Caron, SL Tubéreuse Criminelle og Carnal Flower som favorittene her da.
    Jo det kunne jo være interessant å snuse på Oillet, hvis det ikke blir for vanskelig å sende via post.
    Kunne jo ha sendt deg en prøve med SL Tubéreuse Criminelle så fort jeg får tak i noen flere små prøve-vials om du ikke har bestilt den enda i retur.

  4. Jag prövade Caron Tubéreuse för nåt år sen och kommer bara ihåg att öppningen var rätt söt, nästan godisliknande. Den skulle passat Catherine Deneuve i filmen Peau d’Âne 🙂 Jag tyckte om den.
   Du får bara Tubereuse Criminelle att verka mer intressant. Jag har hört om den gummiliknade öppnigen, jag har även hört folk som upplevt en svag ton a mint. En doftupplevelse är alltid roligt, även om den inte alltid i slutändan är angenäm 🙂
   Jag kan skicka ett litet prov av Oillet. Har dessvärre inga spray decanter nu men den är så potent så jag skulle inte ens försöka spraya den.
   Du kan maila mig din adress så skickar jag ett prov till veckan.
   Det skulle vara jättefint av dig om du hade möjlighet att skicka ett liten tubereuse criminelle prov. Om du har möjlighet.

   1. Ja det stemmer, ganske syrlig søt åpning på Caron Tubéreuse, litt mer syrlig og gjæraktig på min hud som gjør den spennende og en tanke annerledes.
    Oj, den filmen har jeg ikke sett, men etter litt kjapp googling og de bildene å dømme så kan jeg gjerne se for meg det 🙂
    Hehe, ja jeg er så fascinert av Tubéreuse Criminelle. At det går ann å lage noe så creepy og «sinister», for så å vri det om til noe vakkert..
    Absolutt verdt å snuse på uansett!

    Så utrolig generøst, det holder fint med en liten prøve. Den er sikkert i en ren Parfum konsentrasjon slik som min Prada No3.
    Kan gjerne ordne en prøve med Tubéreuse Criminelle i retur.

 1. Å ja, du har så rett så rett 🙂
  Måtte ta den på meg i dag, og det føles som en type ren og behagelig komfort duft. Men ikke for mye ren heller – Fortsatt Lutens orientalske og runde. Ja, vi elsker Sheldrake/Lutens 😀
  (Gosj, spennende med ny Lutens igjen ..)

  1. 😀
   SL love for alle penga!
   Ikke for ren, men gir en velværefølelse (komfortduft kan den absolutt bli her også 😉 ) pluss det typiske Lutenesque, bare i en litt mer minimalistisk og florlett variasjon.
   Er redd Fille en Aiguilles vil fly, har brukt mye av den allerede 8o

 2. Gratulerer med enda en flaske Serge Lutens! 🙂 Denne blir altfor søt på meg, men det er jo nok av andre parfymer å drømme om, hehe.

  Jeux de Peau høres nydelig ut synes jeg! Virker som om den kan minne om både Santal Blanc og Douce Amere i stilen, og de er to av mine SL favoritter. Men jeg likte jo ikke L’Artisan Bois Farine da jeg testet den, så man vet jo aldri. Vet du når den kommer i salg? Har lest rykter om februar/mars.

  1. Takk! 🙂
   Absolutt, det finnes så mange å drømme om.

   Kan ikke nekte for at den er interessant, får snuse å se 🙂
   Jeg må ta meg en runde til med de to der, husker de ikke helt nå her jeg sitter bombadert med masser av duft 😀 (har laget prøver 🙄 )
   Likte ikke helt Bois Farine selv, var det mel og mandler den ble på meg? Den satt så kort at jeg kun så vidt fikk ett inntrykk av den.

   Jeux de Peau kommer for salg 1 Mars via SL, så den ruller vel ut til parfymeriene i Paris/London sånn ca. to til fire uker etter det? Heldigvis er TPC raske med å slå kloa i disse SL-nyhetene.
   Synes de var litt treige med å få Bas de soie inn i nettbutikkene etter launch på websiden.

  2. Bois Farine ble mel og mandler på meg iallfall. Men jeg ga den nok ikke helt sjansen, siden jeg misliker lukten av mandler og pudder.

   1. Ga den ikke sjangsen selv, men tror ikke den er tingen for meg uansett.
    Prøvde Frederic Malle En Passant av Olivia Giacobetti i går kvelden, og ble overrasket over hvor mye jeg satt pris på den.
    Skal visst av og til ha bli sammenlignet med Bois Farine 😯 så jeg må vel lirke frem prøven av Bois igjen for å sammenligne.

  3. Det er nettopp sammenligning med diverse andre parfymer jeg liker, og opplevelsen jeg har hatt med Traversee du Boshpore nå i vinter, som gjør at jeg må teste Bois Farine igjen 🙂

   1. Ser ut til at Bois Farine må få en sjangse til ja, og der minte du meg også på om Traversee du Boshpore, enda en duft som kanskje har blitt lagt til side litt for fort 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s