s(n)us og dus med pakker i hus..

Men mer SUS enn SNUS siden en form for influensa, etterfulgt av den “obligatoriske” bihullebetennelsen har hjemsøkt meg hardt disse første ukene i 2011..

Likevel, life goes on!
Jeg har allerede rukket å bli ett år eldre, posten er mer eller mindre sånn circa i rute og pakkene fra fjoråret begynner endelig å dukke opp. Det strømmer inn med både litt av hvert, riktignok mer av den velduftende sorten. Hver dag har nesten en liten julaften på lur 😆

Jeg hadde planlagt en skikkelig flott Julekalender som en “siste treat/splurge” i en travel Desember måned, men mesteparten av innholdet kom aldri frem til riktig tid. Rart vær i Europa har visst påvirket posten grundig, så kom jo jula med sine forsinkelser. Noen av pakkene ble returnert tilbake til avsender og sendt ut på nytt, så de venter jeg en gang i slutten av Januar tenker jeg (Opium EdT. pre 2010).
YSL Opium Eau de Parfum. fra strawberryNET hadde ikke riktig årgang som bestilt, min flotte YSL Opium Parfum har ikke samme punchet som prøven jeg forelsket meg hodestups i fra TPC, de nyeste prøverørene jeg bestilte fra TPC leker, og en av de vintage Lanvin Arpège-ne mine var sånn passe tom og avtalt refusjon for den vil nok aldri komme. 😦 ..

Litt stress og noen små skuffelser, men til gjengjeld har jeg blitt rikt belønnet både med nye flakonger, overraskelser og deilige decanter som har okkupert ønskelisten en god stund.

Først og fremst, kalenderluken tiltenkt Ava Luxe presterte å dukke opp på lille-julaften, så den fikk bare ett kjapt snus før jeg tok juleferie.
Med ett “BLACKFRIDAY” 20% off tilbud i slutten av November falt valget på Bakir Eau de Parfum 15ml. Jeg velger fra nå av Ava Luxe i EdP, siden parfymeoljen var vanskelig å bruke, beregne og begrense seg på.
Er ikke god på “en dråpe er nok”! 😳

NOTEr: blomsternoter, grønne friske noter, heliotrope (blomster/vanilje/mandel/mel), geranium bourbon, sedertre, jasmin, neroli, svart rose – akkord, treverk (sandeltre), mose, røykelse (frankincense), muskatnøtt, vetiver, bleiktjafs (oakmoss), patchouli, amber, vanilje.

Bakir er vidunderlig i Eau de Parfum! og minner meg om de helt store tidløse klassikerne fra 1920-30-tallet. Skal være orientalsk/incense skriver Ava Luxe, men det første som slår meg er mer chypre-aktig.
Krisp, stram og litt bittergrønn i starten, med “vintage” lærundertoner som jeg også har oppdaget i Guerlain Derby. Går etterhvert gjennom en svært så elegant, mystisk, mørk og stylish fase, smått mer blomstret enn bitter nå men kun en herlig mørk rose anes notemessig. En “clean animalisme” sniker seg også gjennom komposisjonene, og jeg tenker Guerlain Vol de Nuit ett ørlite sekund. Bakir får så ett varmere og woddy-preg ut mot drydown med en del patchouli, og ender til slutt i det orientalske hvor balsamiske søtlige noter som deilig amber, røkelse, og vanilje åpenbares. UhMmm!
Bakir har stor tilstedeværelse, rik personlighet, smått skremmende sillage, tydelige variasjoner i sine stadier, og varer for evig på hud og enda lenger på klær! Skal undersøkes grundigere.

Noterte ved to prøve-ønsker etter tips fra parfymevenner, og var heldig med totalt tre nye spennende prøver vedlagt i pakken.

Rasa Eau de Parfum
En veldig lovende og deilig musky-dirty rose i Serge Lutens MKK stil, neste Ava Luxe innkjøp I’m sure!

Tubéreuse Diabolique Eau de Parfum
Søt, “tyggistyggende”, yndig og forførende-ish tuberose som hinter til Robert Piguet Fracas, ikke så veldig djevelsk. Ekstremt feminin!

Ambre Antique Eau de Parfum
God, halvsøt, “buttery” og vellagret amber, done the “Ava Luxe” way. En slags signatur utmerker seg synes jeg. Langvarig på hud!

Kalenderluken for 23 desember var tiltenkt en veldig spesiell parfyme som hører julen til.. Caron Nuit de Noël Parfum.

Nuit de Noël i parfymeform har stått på listen i hele år og julekalenderen min var jo den perfekte anledningen til å klikke den hjem. Har blitt min duft for 23 desember (siden Caron Tabac Blond har stukket av med julaften), veldig passende alt i alt.
Hadde også planlagt fin anmeldelse og greier, men den får bli liggende til neste jul i så fall. Ventetiden ble nok litt for lang, men er alt i alt forsåvidt verdt det siden prisen på hele 30ml. Parfum var ganske god.

Nuit de Noël Parfum er flottere enn jeg forventet, og oppfører seg ganske annerledes enn Nuit de Noël EdT. som hovedsakelig domineres av kraftige aldehyder, men jeg liker jo også det. Parfum er mye enklere å bruke, bærer preg av noe Caron Farnesiana helt i starten, fortsetter mørkere, dypere, rik og kompleks, «3D», ja alt man forventer at en ren parfyme fra Caron skal være. En nydelig sort flakong skader heller ikke. Må nok snuse litt på denne nå på nyåret.

The Perfumed Court [TPC] hadde en 20% off hele webshoppen i slutten av Desember, bare noen dager etter at jeg hadde bestemt meg for en decant av Serge Lutens Rose de nuit som en reaksjon på «FREE SHIPPING» fra Serge Lutens sin egen nettshop. Det er kun da det virkelig lønner seg å klikke hjem en belljar, siden shippingen på nesten hele 200,- bidrar sterkt til høyere momsavgifter. Heldigvis så glemte jeg av i alt julestress å sende bestillingen inn før tilbudet dukket opp, og nøt dermed godt av noen prosenter i rabatt.

I samme slengen falt 5ml. farlige Amouage Lyric W. og 5 ml. av den utrolige (svindyre) chypren The Party in Manhattan på mystisk vis i samme handlekurv som Rose de Nuit. Likså godt ble ett sett med Christian Dior “La Collection Couturier Parfumeur” «La Collection Privée» klikket hjem, samt nye Hermessence Iris Ukiyoe og til slutt nye Oud-duoen fra Byredo, Oud Immortel og Accord Oud.

Jeg bruker aldri å være fryktelig heldig i konkurranser, men når det skjer så blir jeg rikt overrasket.
I 2009 vant jeg bredbånd i ett år av min internettleverandør, og nå vant jeg Robert Piguet Fracas «Pink Box» courtesy of PARFUMERIE fra parfymesnakk sitt JULEGAVEDRYSS 2010.

Tusen takk for det, var utrolig artig!
Fracas er jo en diva når det kommer til Tuberose, en jeg beundrer.
I tillegg fulgte det med en pakke prøver fra Heaven Scent som jeg også ser frem til å snuse på.
Gleder meg veldig til neste Oslo tur, da blir det nok lagt inn ett besøk hos disse to flotte parfymeriene.
Skal ikke se bort i fra at noen flakonger blir med hjem 😳

YSL Opium har vært en regelrett besettelse de siste månedene, og har gitt meg alt fra hodebry til enorm glede. Derfor ble julaftens kalenderluke og julegaven til meg selv i år en flakong YSL Opium Parfum. Jeg tenkte ikke tanken engang på at den kunne være annerledes og reformulert på lik linje som nye 2009-10 EdP. Visse justeringer i emballasje og små forandringer på selve flakongen tyder på modernisering, og selve duften mangler noe. Savner spesielt det intense WOW! punchet som Opium is all about, merker forandring i varigheten på huden og de spennende dagen derpå notene som prøven fra TPC hadde er bare ikke der. Men må legge til at jeg har ikke fått sjansen til å sjekke den skikkelig ut ettersom jeg ble syk. Finner sikkert noen interessante sammenligninger å ta med her etterhvert. Stilig flakong!

Men noe godt har kommet ut av besettelsen, jeg kan endelig si meg fornøyd med å ha en «tro» versjon på plass. Parfymevenner er fantastiske folk. irma ga meg en omtrent full flakong med den YSL Opium Eau de Parfum jeg ønsket meg.
Og ja, selv med nedsatt luktesans kjenner jeg at dette er definitivt andre «fumer» enn nye Opium Eau de Parfum, og er i tråd med min originale Opium opplevelse. Tusen hjertelig takk! Denne vil bli godt tatt vare på og nytt plenty for sure!

Heldigvis forsvant feber og mye av elendighetsfølelsen influensaen bringer, slik at jeg fikk en passe god bursdag alt tatt i betraktning. En presang fikk meg iallefall i superhumør, selv om jeg visste godt hvilken nydelig duft den gjemte på. Hadde sniksnust litt på den allerede. 😉

Serge Lutens Cuir Mauresque, en deilig lærduft som har vokst seg stor og spesiell med tiden. Melankolien av noe som er tapt eller glemt i tiden griper meg hver gang Cuir Mauresque kommer på. Får også et sterkt og tydelig bilde av duften som jeg må komme tilbake til. Cuir Mauresque var også den første Serge Lutens «non-export» jeg testet i sin tid, da med ett mer blandet inntrykk ettersom jeg nettopp hadde lagt min elsk på Chanel Cuir de Russie type lær.

Med litt ekstra finanser i sparegrisen, klikket jeg i godt «SL-humør» hjem min nyeste dille Fille en aiguilles. «Dobbel Serge Lutens» er jammen meg litt av en gave.

Og helt til slutt, litt syke-trøsteshopping.
Kom over en 75 ml. Guerlain Mitsouko Eau de Parfum til rett under 500,- kroner, noe jeg mener er ett ganske fint kupp så jeg slo til. Den er ny og reformulert og hele den linjen, men jeg liker den slik den er nå ifølge min TPC prøve, og har heldigvis ikke ett tett forhold til en eldre versjon. Foretrekker muligens EdT. til daglig bruk og Parfum til «optimalt» bruk, men vil tro EdP. kan fungere fint som en mellomting. Det var iallefall på tide å få den på plass, gleder meg til den kommer.

Her har jeg mye å sortere, teste ut, vri hodet rundt og nyte fremover.
Eneste som mangler nå er 100% snusesans, 110% dufthumør og nye tette prøverør. Da er jeg klar, året kan endelig starte!

noteR Ava Luxe Bakir: Ava Luxe webshop
Bilder er fotografert og laget av Per Christian H.
Reklame

18 kommentarer om “s(n)us og dus med pakker i hus..

 1. Wow, her har du fått mye fint i hus! Den flakongen til Nuit de Noel er rålekker. Og kan tenke meg at Bakir er fabelaktig i EdP. Fracas har jeg store planer om å investere i senere i år, når det nærmer seg sommer 🙂

  Gratulerer med overstått bursdag, og god bedring! 🙂

  1. Ja 🙂
   Virkelig ett syn den Nuit de Noel, duften er også spennende deilig!
   Du kan tenke jeg var nervøs når pakken kom. Når jeg ristet lett på esken, kjente jeg at flakongen hadde løsnet slik som nye cd/dvd-er i cover av og til gjør. Gikk heldigvis bra 🙂
   Bakir kan jeg trygt anbefale i EdP. og kommer til å kjøpe meg en Rasa EdP. i løpet av året.
   Fracas er flott, synes den var fin i EdP. i forhold til Parfum som er den eneste versjonen jeg har testet ut. Men om det blir en stor favoritt her er jeg nok litt usikker på, får utforske og se. Tross alt en Diva Femme, så det blir vel ikke den letteste duften å slippe unna med 😆

   Takk for det! 😀

 2. Oj her var det imponerende mye lekkerbiskner, som vanlig svært delikat presentert! Så lekker Nuit de Noel-flasken er, rene smykket. Og nå har du vel Opium for a lifetime ser det ut til 🙂

  1. Masse lekkert, vet nesten ikke hvor jeg skal begynne 🙂 Takk for det, tok en litt ren og minimalistisk start på året 😉
   Ja der sa du det, Nuit de Noel er nesten som ett smykke. Virkelig ett syn, som gjemmer på en herlig duft. Likevel så overrasker det meg stadig vekk hvor små disse flakongene er i virkeligheten.
   Jah! det ble visst slik, fra 0,5ml til mengder Opium! Liker denne EdP.en altsååå 😉

 3. Forresten, angående prøverør som lekker. Jeg fikk en haug med prøverør som visstnok er gode fra Bella, og jeg lovte henne å sende deg noen siden du hadde problem med dårlige rør. Kan sende i løpet av uka hvis du er interessert 🙂

  1. Oj, ja tusen takk! Absolutt interessert 😀
   Det var skikkelig kjedelig at de jeg fikk fra TPC var lekk, så jeg tok rett og slett og kastet de.

  2. Ok, da sender jeg deg en pakke med 1 ml rør, skal se om jeg får postet det i morgen 🙂 Har ikke prøvd dem selv, men Bella har vært fornøyd med dem.

   1. Setter pris på det, høres bra ut 🙂
    Eneste forskjellen jeg merket meg på de rørene som ville leke, var at korken gikk veldig lett ned i røret når jeg skulle knipse de sammen. Så det ble litt tapeing..

 4. Ååååååååh så underbart avslut på året. Jag ska genast beställa lite Ava Luxe prover. Min parfym för julafton återkommande år har varit Nuit de noel. om du fortfarande har pengar kvar har jag lite parfumerie generale och serge litens ute på tradera nu för billiga priser. Men jag antar att man klarar sig långt på cuir mauresque. Jättefin blogg du har som är rolig att läsa. 🙂

  1. Heisann!
   Ja, utrolig flott slutt på året med masse deilige nye dufter 🙂
   Ava Luxe har mye spennende til en rimelig penge, og jeg synes de duftene jeg har testet så langt har kvaliteter på lik linje som andre nichedufter. Du finner nok prøver på The Perfumed Court til salgs, ellers så får du med complimentary ved kjøp på Ava Luxe online shop slik som jeg fikk. 🙂
   Åh, det må være spesielt å ha Nuit de noel på, som en tradisjon hvert år. Min kom litt for sent i år da, men har nå nok for ett godt liv tenker jeg 😀
   Takk for det, kommer nok til å kikke litt innom, men føler at nå er det på tide å nyte siste innkjøpene og leve litt på de. Venter på to dufter til, det begynner å bli litt vel mye, men er man oppslukt og hektet så er det ingenting å gjøre med det 😀 Spesielt når det gjelder Serge Lutens 😳

   Tusen takk! er veldig glad du likte å lese og se på mine parfymesprell 🙂
   Håper du finner noen interessante tips du kan ta med deg videre, også er det bare å stikke innom her innimellom 😉

  1. Jaaa 🙂 og Tusen takk!! 😀
   Er ikke den bare slående flott?! Ble imponert og storfornøyd, absolutt verdt sin splurge 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s