make it more Merry…(Christmas)

Det er jo ikke så uvanlig at førjulstiden eller «julestria» er en travel tid for de aller fleste. Forbredelser, planlegging og innkjøp måtte det være gaver eller mat skal være klart nå førstkommende torsdags kveld.
Noen synes denne tiden er hærlig og gir masse energi og julestemning, mens jeg er en av de som ikke er så glad i alt dette «hysteriet» og stresset, selv om jeg liker jul og iallefall det meste som følger med.

Det har blitt en del kunstpauser hvor jeg prøver å stresse ned, og samtidig få inn så mye Holiday-spirit som mulig, siden den ofte drukner i stria og ikke spretter frem før sent i vinterhvite Februar. Med tiden så har det dukket opp noen ritualer jeg liker å gjenta som en slags personlig juletradisjon, både duftende og andre sansevekkende (namnam) opplevelser..

En rykende varm og krydret kopp gløgg, en hjemmebakt pepperkakegris med melkesjokolade non-stop, og en mandarin er favorittsnopet akkurat nå før jul. Krydderduften av gløggen husker jeg helt fra barndommen, pepperkake er epitomen av JUL, alt i en liten kjeks med sine krydder og sitt sjokoladesnop. Det samme gjelder sesongens frukt mandarinen, som bidrar med sin fruktige modne, og søte sitrusduft og løfter alle tunge krydder til ett nytt nivå. (Alt dette hadde vært ett fantastisk duftlys!)

Så lite skal til for å sette en stemning og gi litt ekstra julekos!
Gjentas flere ganger i uka 😳 😀

Før jeg oppdaget The Perfumed Court, Lucky Scent og «parfymeverdenen» slik den er nå med både forum, blogger og fantastiske mennesker, var det utvalget i parfymeriene lokalt som var tingen, stort sett bestående av «Mainstreamen/designerdufter».
Finstas-dufter til festligheter, mer formelle anledninger og helligdager kom etterhvert på plass, og har satt seg godt fast på minnebanken.
(utrolig nok så surfet jeg innom Now Smell This etter «mainstream» -nyheter uten å ense de andre skattene som utfoldet seg i store fristende beskrivelser. 😆

Dior Homme Intense | Christian Dior

NOTEr: Lavendel, Iris, moskuskorn (Ambrette seeds), sedertre, Vetiver, Vanilje.

Originalen Dior Homme var duften som skulle vise seg å bli min signaturduft før nicheriene, og startet på en måte hele søken og lysten etter like gripende duftopplevelser. Iris ga meg den feelen jeg var ute etter, en slags fattet, melankolsk og smart eleganse, samtidig varm, smått pudret og søtlig med en pinch kakao og riklige mengder vanilje og amber.

Dior Homme Intense ble etter første test på parfymeriet satt på ønskelisten, og ble hentet inn som en tidlig førjulstreat i Desember 2007.
Intense er utrolig tro sin original, da med forsterkede gourmet-nyanser uten at den på noen måte blir en pakke sjokolade eller en deilig dessert.
I starten kjenner jeg den originale duften, men den er varmere og har noe likøraktig/brandy/boozy ved seg, med undertoner av krydder som kanel. Etterhvert som den former seg får jeg innspill av bakverk, eplekake, muligens med noen godt fruktige bakte epler. Ekstra med halvsøt vanilje og en del mer kakao gjør sitt for en mer intensiv opplevelse, før den velkjente irisen og resten av den originale Dior Homme skinner gjennom og er med til siste slutt.

Blir ikke for mye, holder seg behagelig nært huden, og har en fin sillage som legges merke til.
Varer utrolig lenge, og er regelrett deilig på huden. Dior Homme Intense er såpass flott at den vil forfølge meg videre. Passer sesongen perfekt, og gir meg masse stemning.

Antidote|Viktor & Rolf

NOTEr: Mint leaves, Italian Bergamot, Mandarin, Grapefruit, Guatemalan Cardamom,French Lavender, Geranium, Nutmeg, Cinnamon bark, Freesia, Orange blossom, Violet, Amber, Essence of Indonesian Patchouli, Cistus Labdanum, Vanilla, Iris, Sandalwood, Texan white cedar, Guaiacum wood, Tree moss, Leather, White musk, Tonka Bean…

Jeg synes Antidote rett og slett dufter sylskarpe sorte skreddersydde dresser, kritthvite skjorter, stramt knyttede slips, mansjettknapper, spisse mørke lakksko, flosshatter, hvite bow ties, sorte roser, grønn mystisk tåke, dyrt og deilig..
Altså, ikke hverdagskost med andre ord 😆

Vet sannelig ikke helt hvordan jeg skal plassere Antidote duftmessig (hører til duftfamilien fougere). Er det lavendelen som forvirrer meg?
Antidote virker typisk klassisk maskulin med modne sitrusnoter i starten, sikkert også en del lavendel, men har en moderne twist hvor en blomstret karakter dominerer duften videre inn i hjertenotene, og ut i basen.
Overall søtlig, har masse woody vanilje (tonka beans) i drydownen.
Kan ellers ikke dra mye ut av den rent notemessig.

Antidote er forførende, oppfører seg smoky uten å lukte røyk (flowersmoke,  men ikke helt flowerbomb 😆 ), og føles veldig «skreddersydd».
Utvikler seg harmonisk, nesten som en vals.
Skiller seg ut fra mylderet av designerdufter, og har kvaliteter jeg falt hodestups for pre-niche.
Appelerer likevel til mange, det er liksom ingenting å pirke på her. Har imidlertid erfart at med tiden og etter nye duftopplevelser, kan kanskje Antidote i all sin perfeksjon virke noe kjedelig. Du vet nøyaktig hva du får hver gang uten store overraskelser.

Likevel kan ingen av mine andre nye duftfavoritter måle seg med gullrekken av kompliment jeg har fått idresset Antidote. Glad i min lekre solide flakong, selv om den ikke er like i vinden som før. Blitt mang en julefestlighet med Antidote på!

Remix|Emporio Armani

Noter: Basilikum, kardemomme, bergamot, liljekonvall, muskatblomme, vetiver, lakris, hvit musk.

GENERIC og på absolutt alle måter «bad» etter mine duft-preferanser nå, men jeg kan ikke noe for det.. Remix makes it more Merry 🙄

Og jeg har funnet ut hvorfor.. Anis! Eller en form for lakrisduft som stikker seg ut fra mish-mashen som i utgangspunktet er en helt typisk mainstreamduft/flanker. Virker også litt «cheesy», sikkert disko-elementet som kikker inn 😆

Minner er sterke saker, og spesielt de duftene som kobler seg til. Remix er en sånn en. Minner meg veldig om jul for parfymen var faktisk nyinnkjøpt i 2006 til årets julefestligheter. Har siden gjemt den mørkt og godt, tatt den frem i desember for å snuse, kanskje gi den en dagsWEAR. I år blir det bare med snusingen, siden jeg har fått en hel myriade av favorittdufter som skriker etter å bli brukt.

I tillegg til duftinteressen, har jeg en stor lidenskap for film, og hva kan vel bedre sette stemningen enn en skikkelig god en?!

JUL er nesten en egen film-sjanger og tilbyr noe for enhver smak, og jeg er sikker på at alle har sin helt spesielle favoritt som rører og makes it more Merry!

«Love Actually» er en slik en for meg!
Ikke bare er den satt i Julen, men den setter fokus og feirer sesongens store følelse med masse deilig humor og LOVE, både på godt, «awkward», morro og vondt. (Skal gå på Tv3 21:30, 23 desember.)

«Edward Scissorhands» er vakker, sær, trist, melankolsk og passer ypperlig til sesongen, selv om det er en favoritt året rundt. En klassiker.

* Trykk play, og skift fra 360p til 720pHD for bedre bildekvalitet på filmen.

Også har det sneket seg inn litt Charles Dickens i form av «Bleak House», som grep meg hardt med sine snodige karakterer, tøffe og spennende historie om datidens elendigheter, og rolleprestasjoner (Gillian Anderson!) det bare er til å måpe av og nyte.. BBC på sitt aller beste!

* Trykk play, og skift fra 360p til 480p for bedre bildekvalitet på filmen.

I år legger jeg til «The Nightmare Before Christmas» til lille-julaften som ett siste pusteavbrekk, før det blir nynning og julefrokost til «Tre Nøtter Til Askepott» og ettermiddagshvil med «Reisen Til Julestjernen» spillende i bakgrunnen.. Noen tradisjoner er som hugget i sten 😆
(har de på Dvd, just in case 😉 )

* Trykk play, og skift fra 360p til 480p for bedre bildekvalitet på filmen.

Full fres videre, kun tre *kremt* to dager igjen… og jeg venter fortsatt på pakker ..iiiK!
Det var den kunstpausen..
Men har jo fått på plass det meste, check out this..

for ikke å snakke om this one..snadderpakke!

😯 God før-Jul! 😀

notes: Now Smell This & Basenotes.net
film: alle filmer linker til YouTube.
Reklame

2 kommentarer om “make it more Merry…(Christmas)

 1. Er nok enig med deg om julestresset. Jeg er veldig glad i jula, men hater stresset og hysteriet rundt alt som «må» gjøres, og desperat shopping. Tenker f.eks på alle gaver som kjøpes, bare for å kjøpe noe. Jeg blir så varm om hjertet når jeg får gaver som er gjennomtenkt og personlig. Fikk f.eks et sort kjøkkenforkle fra en kollega. Hun vet at jeg aldri bruker forkle, men søler meg jo alltid til .. Hun vet også at jeg liker sorte barske ting, og ikke husmor-stil 😆

  Dior Homme ( og Intense )er virkelig en sikker vinner. En trofast gjenganger som aldri blir feil. Nydelig og behagelig 🙂

  Fint landskapsbilde! Snø og kulde er vakkert – Godt det er noe positivt ved det også 😆

  1. Ja, og selv om man passer på å ikke direkte stresse selv, så blir man stresset av folk rundt om en, spesielt når man skal ut og shoppe inn.
   Greier ikke å kjøpe en halvhjertet gave her, av og til er det også litt slitsomt. Har heldigvis «pakkeløsningen» med dusjgelsene fra YR som slår ann, og i år tok jeg et «kaffetema» med en minipresskanne, kaffe, sjokolade og YR Brasilian Coffee dusjgel Vil ha en slik pakke selv 🙂
   Stilig med sort forkle! Kjempegave i og med hun visste du ikke liker husmorstilen 😉

   Helt enig i den altså, har i senere tid foretrukket Dior Homme Intense, men det kan jo være fordi jeg har brukt mange milliliter Dior Homme. Fine Dufter begge to, absolutt en av skattene man kan finne i sitt eget lokale parfymeri 🙂

   Vinter Wonderland her, er utrolig fint i minusgrader, men not so much når det begynner å sludde..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s