It’s almost..you know..(that time of year) again!

..iallefall om man planlegger å få i boks spesielle bestillinger fra nettshoppene rundt om i verden. Posten er ikke nådig og må faktoreres inn. Det går alltid litt tregere på denne tiden når mengden småpakker hoper seg opp i hundretusentalls.

Jeg har så lenge jeg kan huske bestilt mange gaver på nett, spesielt når jeg er ute etter noe spesifikt gjerne med god pris. Alt fra vinylplater, spesialbokser med dvd, parfyme og klær/accessories har dumpet ned i postkassen min før jul, klart til å wrappes inn. Så enkelt, så greit! …og så artig å få massse pakker i posten 😀

Jeg har bestemt meg for å avslutte året med ett salig parfymert BANG i Desember-måned, det å være bastant på «årets siste» funket kun delvis. Har derfor planlagt en julekalender med tema «cheap thrills» altså «alt-for-rimlige» flotte dufter, som jeg ønsker å ha tilgjengelig for nærmere sniffage. Sper muligens på med en eller to decanter av noe flott som har hjemsøkt ønskelisten, og noen ytterst få prøver som «stockingfillers». Dette vil bli spredd godt utover Desember, hvor noe ekstra fint blir spart til lillejulaften/julaften (helst uten at visa’n blir for svidd).
Så langt ser det ut til å bare bli stoore klassikere 😯

Ønsker meg blant annet Estée Lauder Youth Dew, Rochas Femme, Roja Dove Unspoken, Guerlain L’Heure Bleue Parfum, The Party in Manhattan, YSL Opium..?

Igjen er valgets kval vanskelig men nødvendig og ohh så morro! Snart får jeg pakker i posten.. For duftende/annet kalendergave innkjøp, stikk innom: Cheapsmells, StrawberryNET, The Perfumed Court og The Posh Peasant.

Parfyme som gave er ikke alltid like lett å få til, og litt ekstra tricky når man er så opphengt og sysler med det som en hobbyinteresse. Men jeg nyter godt av kunnskapen og synes derfor at det er en morro utfordring og skulle finne den «rette», at duften klaffer, passer nogenlunde med personligheten og gi *det lille piffet ekstra* (gjerne noen nytelsens sukk, og jeg er fornøyd), samtidig som den er passe funksjonell og anvendelig. Phu! Jeg lutter øre når folk rundt meg snakker om sine dufter, og «noterer» meg det meste («parfyme» og stuff husker jeg godt mens andre ting glipper lettere..rart med det. 🙄 ). En sjelden gang kommer jeg luskende diskret med én nysprayet testerstrips og fisker litt etter reaksjoner..

Har erfart at en til to «cheap thrills» og en «hovedduft» ofte blir suksess. I fjor kjøpte jeg Prada Prada (165,-) Hugo Deep Red (235,-) og Guerlain Insolence EdP. (den mørke fiolette, 290,-) til min mor (bildet over). Insolence EdP. ble «signaturen» slik jeg hadde forestilt meg det og brukt ofte med varsomhet (monster-sillage), Deep Red er skrapa tom mens Pradaen har fått stått noenlunde i fred virker det som. Året før der igjen var det Givenchy Ange ou Démon, noe som slo veldig ann. Alt dette kom via strawberryNET»s julesalg, og jeg ser at jeg beregnet hele tre uker der i 2009.

I år blir det iallefall gitt en Lanvin Éclat d’Arpège. bipbap‘s beskrivelse solgte meg enkelt, og er nå bestilt for snaue 140,- frakt inkludert via cheapsmells.com. Den kommer jo nå i god tid, men ville beregnet opp til 10-14 dager nærmere julestria.

Ellers så elsker jeg å gi andre småsaker som dufter. En personalisert sammensetning av gode såper, deilig te eller kaffe gjerne med noko godt atåt, blir alltid satt pris på, ofte mer enn forventet. 😀
Yves Rocher kan være det perfekte målet for en god og rimlig handel. Får veldig mye for pengene og masse er regelrett deiliglekkert, som dusjgeleer med deilige, rene og milde dufter. Te og kaffe kjøper jeg på sånne koslige spesielfaretninger jeg er heldig å ha i nærområdet, hvor også disse her er too die for..

Julekalenderen min vil også bli fulgt opp her på |parfumperrfum, når den tid kommer.
Har også fått mer lekkert i posten nå siste tiden, som jeg kommer litt tilbake til senere. Uansett, *TUSENTAKK* til både Britt Åse, og sol for «smelly bliss» 😉

Håper dette var tips, som kan gi inspirasjon og ideér.

Gooood helg!

basert på egne erfaringer.
Reklame

2 kommentarer om “It’s almost..you know..(that time of year) again!

 1. Det er fantastisk morsomt å gi bort parfyme. Ikke alltid like lett, men kan fungere når vi kjenner mottakeren godt nok 😀 Barna mine får ofte parfyme til jul. Den ene datteren er riktignok sær på duftfronten, og hun bruker nettopp Éclat d’Arpège 😀

  GAveideen med såper, kaffe, te, sjokolade osv er veldig bra 🙂 Veldig hyggelig, og kan ikke bli feil. Dessuten blir det brukt!

  Forsinket god helg til deg også 🙂

  1. Du har veldig rett i det, at en bør vite litt om personen en kjøper parfyme til, hvis man vil prøve å få til en litt spesielt treffende duft som forhåpentligvis klaffer, ikke bare en sånn «funker for alle sa parfymeriet siste liten gave», også må det prøves og byttes osv. 😆
   Spesielt morro når man kan finne gode dealer som jeg nettopp gjorde på Éclat d’Arpège nå. Også er det jo litt interessant å tråle litt «mainstream» for å finne noe aktuelt, gjør en også oppmerksom pa masse annet 🙂

   Jeg gir minst én parfyme i gave hver jul. Det gir muligheter for fine personlige gaver, og mottakeren setter pris på det.
   Spent på Eclat Arpege, vet ikke om den er forseglet eller ei fra Cheapsmells. Håper nesten den ikke er det slik jeg kan snuse på den først, men regner med den slår ann 😀

   Ja, også er det egentlig ganske lettvint og enkelt om man bare planlegger litt. Behøver ikke være dyre heller, man kan tilpasse de etter behov. Har aldri trått feil med de gavene enda, de blir alltid satt pris på.

   😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s