minis| & PLENTY (goodies) for the nose..

En herlig bølge av prøver med nye og gamle spennende dufter jeg har lurt på lenge har ankommet de siste ukene. En flott decant av en gjenganger fra «ROSE-esken» POTL A.MAZE EdP. er på plass i hyllen, og bestillinger av to flaskeverdige lekkerbiskner er underveis; unike CdG x DAPHNE og en 10ml reisespray av Frederic Malle Noir Epices. Sparebøssen er «all spent» og klar til å fylles på nytt..

Fra Lucky Scent var det Amouage Memoir Woman & Memoir Man som var de største spennende nyhetene i denne bestillingen. Jeg har dabbet de på noen ganger nå, og må si jeg har litt blandede inntrykk. Begge duftene er laget med ett maskulint utgangspunkt og stjernenotene skal være Absinth/Wormwood. Jeg har så langt dårlig erfaring med absint-baserte dufter, men hadde forhåpninger om at Amouage’s magi, supre kvalitet og ingredienser ville blende meg direkte til himmels.

Amouage Memoir Woman

duftNOTEr: Mandarin, kardemomme, Absint, rosa pepper-akkord, pepper, kryddernellik, overdådig bukett hvite blomster-akkord, jasmin, rose, mørkt treverk, røkelse (frankincense), styrax, bleiktjafs (oakmoss) lær, amber (labdanum), musk Precious Dark Wood, Frankincense. BASENOTES: Styrax, Oakmoss, Castoreum, Leather, Labdanum, bukkehornkløver (Fenugreek), Musk.
Parfymør: Daniel Maurel & Dorothée Piot.

Slår best ann og har potensiale, men foreløpig ingen favoritt. Lar meg beta av den råe feelen spesielt av noe læraktig som går igjen fra start, myknes etterhvert og avrundes litt men holder helt ut.. En «bad breath» (dårlig ånde) odør (kanskje indolisk jasmin, hvite blomster, musk) blant alt det deilige gjør Memoir Woman spennende og en tanke frastøtende samtidig den første tiden. Etter hvert inntar den en «stearinbelyst» mørk chypreaktig form i det store og hele, og absinth-notene holder seg myke og i bakgrunnen. Duften forandrer seg mye på huden. Ved en test så greide jeg ikke å huske helt hvilken prøve jeg hadde dabbet på meg til slutt. 😯 Drydownen er ren Amouage- nytelse som nesten må oppleves; smoky men smooth, rik likevel behagelig og luftig, tanke søtlig men milevis fra kvelende. Nesen er herfra og utover limt til håndleddet..

Amouage Memoir Man

duftNOTEr: Absint (Wormwood), basilikum, mynte, rose, røkelse (frankincense), lavendel absolute, treverk (sandeltre, Guaiac), vetiver, amber, vanilje, musk, bleiktjafs (eikemose), lær, tobakk.
Parfymør: Karine Vinchon.

Forstår ikke hvorfor det er slik at de fleste fra Amouage Man siden ikke funker på meg. Eneste jeg digger og kunne tenkt meg mer av er Gold Man også har jeg sansen for Jubilation XXV. Memoir Man starter rett på absinthen, woody og søtlig. Trekker en kjapp paralell til Epic Woman, som jeg foretrekker før denne. Memoir Man blir kort konstatert bare ekkel, klengende og ubehagelig, nesten kvalmende overall. Det eneste positive jeg finner i den er det grønne elementet som kommer frem langt ut i drydownen. Frisk skog etter ett regnvær en mørk kveld er utrolig nok det jeg ser for meg der. Tror Memoir Man er verdt en test for de som virkelig har sansen for abisnth/wormwood.

biehl parfumkunstwerke mb02

duftnoter: fiol, bergamot, magnolia, basilikum, Naturlige blomster – akkord, nellik (carnations), fiolblad, iris, labdanum, treverk (sandeltre, furu) musk, benzoin.
Parfymør: Mark Buxton.

En prøve fra ett interessant merke som appelerte til meg på bestillingstidspunktet ble også lagt i handlekurven fra Lucky Scent. biehl parfumkunstwerke ledet av grunnlegger Thorsten Biehl, mener at parfyme (i all enkelhet) er kunst når den blir skapt på «riktige premisser», og utforsker dette videre med å se hva de kan få til ved å hyre inn dyktige «olfaktoriske kunstnere» – altså parfymørene – og gir de frie tøyler til å bruke sine mest spennende, gjerne avante idéer. Ingen hindringer som budsjett, markedstilfredstillelse, og tunge briefer skal stikke kjepper i hjulene. Resultatet blir da verk som ikke er ment for massene. De som er interesserte og søker ut duftene står fritt til å tolke, like, og eventuelt bruke verket som en personlig duft.. mb02 er kreert av Mark Buxton som er parfymøren av CdG2. Åpner litt pikant og pepret med ett herb-y vegetalsk element jeg kjenner igjen fra CdG2. Kan rett og slett også være noe av «signaturen» til Mark Buxton. Fortsetter med mye fiol.. og jeg som ikke liker fiol. Men den er mer «frostet grønn», kanskje det er mer empasis på fiolblad-akkorden (violet leaves), en mer søtlig og grønn variasjon og ikke den verste typen jeg har snust på. Etterhvert blir også mb02 mer søtlig, muligens labdanum og amber som kicker inn.

På meg blir mb02 stort sett en singulær og litt quirky fiolduft, uten at den føles ut som en typisk parfyme. Flere prøver fra biehl parfumkunstwerke er satt på testlisten. mb02-prøven blir enn så lenge pent plassert i «WIERD-esken» som inneholder blant annet Kenzo UFO, diverse Six Scents (nettopp anonsert en Series 3), Boudicca Wode, Annick Goutal Eau du Fier & Duel, Donna Karan Fuel… Interessant at flere av disse deler enten ett naturlig «grønt» og woody element, eller går for ett svidd/brent gummi/lær aspekt. Hmm..Wierd! absolutt. Andre prøver fra Lucky Scent som ble med var en liten neve patchouli’s som Profvmvm Patchovly, Mazzalory Patchouli og Keiko Mecheri Patchoulissime.. noen nye fra Parfumerie Generale; Bois Naufrage (fiken, trenoter, tanke salt..woosh..borte vekk. Kopi av PG16? Aomassai (brente nøtter, svidd karamell, salt, yuck!), Corps et Ames (mmm, moderne-vintage chypre, hud, intens, stikkende, spennende) som med unntak av sistnevnte, ikke var helt de store (heldigvis). Og så har jeg blitt bortskjemt med prøver fra Bipbap og Marte, *TusenTakker!* til begge. Håper dere følte dere like bortskjemt med det som kom i retur 😉 Hadde samt en flott swapp med Jorid & Helge for en stund siden, hvor jeg endelig fikk min fix Shalimar Eau de Parfum (snaart tom, har fylt på med dabbene mine også) og rikelig med annet snacks som Terre d’Hermes og Narciso Rodriguez for Him (*violet alert*violet alert* men jeg overlever. De er fine, og minner meg om reise, elektrisk forventning, flyplass og dutyfree). *Takketakk!* 😀 Jeg har masse å kose meg med fremover.

Høydepunkter så langt.. Mye Serge Lutens (*sukk* dette kan bli dyrt) da spesielt Bois de Violette, Bois et Fruits, Fourreau Noir (en lavendel som faktisk kler meg!).., L’Artisan Parfumeur Tea for Two (hjelp! Dette er jo den perfekte «utblåste stearinlys-duft» og JA! jeg vil lukte som utblåste stearinlys 😆 ), Chanel Antaeus & Égoïste (voldsomt barske, men så utrolig kule), Guerlain Nahema (artig duft å teste, wow), Ava Luxe Bakir, Jean Patou Joy (deilig å spraye), Balmain Jolie Madame (hmm..må snuse mer på denne) Parfumerie Generale Brulure de Rose & Musc Maori (mmM! deiliglekker å teste, får nesten vann i munnen.), Sonoma Scent Studio Winter Woods (bittersøt/woody/smoky/cognacy/julete/furu?..har sansen!)..og masse ohh! så PLENTY masse mer! Oktober har stort sett vært preget av overfladisk testing uten for mye tenking. Har også brukt litt tid på gjentatt testing av aktuelle *love* dufter for å sjekke ut om jeg skal investere i fremtidige decanter, eventuellt flasker. Er veldig stolt av å ha tømt hele to prøverør, CdG x DAPHNE og Serge Lutens Cuir Mauresque. Decanten med Serge Lutens Palais Royal Boxeuses er også snart tom. Jeg lukter julegaver..

Det har gått litt tregt her på |parfumperrfum når det gjelder nytt stoff i det siste. Inspirasjonen er svingende og humøret er vel også litt så som så nå i høstmørket. Er ofte trøtt og utslitt etter dagen, som igjen går litt ut over snuseriene. Men jeg håper dere fortsatt finner masse spennende å se på og lese av det som allerede finnes her. Jeg er innom og styrer på omtrent hver dag uansett, og tukler med litt småpirk og bygger videre på diverse idéer. Har nå nylig oppdatert perrfum|ert netthandel. 😉 Enjoy! og god helg!

Også bare en liten ting til slutt..

kos deg en time ekstra i helgen da 😉

noter & kilder: Amouage.com & Luckyscent.com
bilde 6: biehl parfumkunstwerke mb02
Reklame

4 kommentarer om “minis| & PLENTY (goodies) for the nose..

 1. Prøvepakker i posten er alltid morsomt, og jeg følte meg absolutt bortskjemt med det som kom i retur 😀

  Aomassai bør du prøve noen ganger til, den er bare rar første gang. Men vokser veldig.

  Merker at det blir mye overfladisk testing hos meg også for tiden, men har planer om å gå gjennom prøvene mine litt mer systematisk nå. Har omsider laget en oversikt over de prøvene jeg skal kvitte meg med, men har mange andre kandidater som må testes litt grundigere før jeg sender dem videre.

  1. Ja absolutt! Kjempeflott! 😀

   Skal gi Aomassai noen sjanser til.

   Kjempeflott med oversikt når det begynner å bli noen prøver. Glad jeg makket meg til den excelen jeg har, men nå når den har blitt så stor så er den ikke alltid like artig å oppdatere. Har gjort det nå, var en del prøver som måtte legges til og andre som kunne merkes for bytting 😀
   Tenker at jeg også bør ta mer systematiske tester, og dra frem en til to om gangen..ikke fem seks som er det mest vanlige :roll 😆

 2. Ja byP, du skjemmer oss bort veldig, og det er en fryd å åpne de lekre pakkene fra deg 🙂

  Du har fått mye lekkert nå, som du kan kose deg med videre i høstmørket. Jeg har fått veldig sansen for A.Maze. Er nesten lettet over Amouage Memoir. Har ikke sett noen fra gjengen som lovpriser den enda 😆 Puh, har nok med å ønske meg flere av de andre 🙄

  DAPHNE er deiliglekker da. Jeg skal teste den grundigere ut, før jeg setter på ønskelista. En test i London, med mye annet på armen i tillegg vet du. Men virket veldig lovende 😀

  Chanel Antaeus & Égoïste ja .. Jeg kunne faktisk tenkt meg begge. Får ikke hjelpe at jeg lukter mann altså 😆

  Trøtt og sliten er et problem om dagen her også. Skrekkelig sliten etter urimelig mye jobbing også.

  Jeg har et fryktelig kaos i prøvene mine nå. Må ordne meg noen flere ammobokser, eller noe annet.

  1. 😀 😀 😀

   Ja det skal være sikkert og visst! Har endelig en slags oversikt nå da. Ikke mangel på ting å suse på nei! 🙂
   Kult med A.MAZE da, den også er en slik som sniker seg innpå.

   Tok noen lettens sukk her også, og kunne egentlig fint legge fra meg prøvene i den nylagde «Amouage-esken» (har blitt noen prøver derfra ja) uten noe særlig om og men. Har lest litt rundt, og det virker som Memoir Woman slår ann best, men uten den helt stor-store begeistringen. Har sansen, men lar den ligge så lenge. 🙂

   Ja, DAPHNE er virkelig something something altså! Husker når jeg først prøvde den i 2009 når den kom ut, at jeg ble fyllt med en slags lengsel..
   Den har jo vært ganske uoppnåelig lenge (dvs at den kostet en miniformue både som decant og moms/gebyr fra LS eller DSM.) så det ble bare å snuse innimellom på prøven som etterhvert ble en større fryd. Var ikke før at TPS fikk den inn i sommer at jeg for alvor tenkte å investere. Uansett, DAPHNE føles så riktig nå, er kjempefornøyd!
   Absolutt en du bør teste mer 😉

   Hehe, de lukter jo deilig uansett så det går nok bra 😆
   Har ryddet litt i prøvene mine nå, men det går liksom aldri helt opp med kategorier.
   Greit med denne «diverse» esken merker jeg 😆

   Ja, i dag går jo klokken så sent også, og jeg bare gjesper! 😀
   Slapper heldigvis av, vurderer å spasere litt før det for mørkt. Ganske intense svarte kvelder her oppe.
   Skal seinere i kveld tenne opp restene av John Galliano, og finne frem en god Haloweenfilm 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s