A.MAZE|The People of the Labyrinths

A.MAZE
The People of the Labyrinths

2007
Eau de Toilette/Eau de Parfum
Parfymør: –
Personlighet: Magisk & fortryllende, intens, forskjønnet, lavenderlilla, moderne vintage..
Duftbilde: Henna, safran, Taif Rose fra Saudi Arabia, appelsinblomst, Wardia Rose, oud fra Kambodsja (agarwood), sandeltre, musk, civet.
Soundtrack: Prologue – Beauty and the Beast 1991 (Alan Menken).

Deep Red[remix flipped&cut

Tiden er inne!
Etter ti års fravær på markedet er releasedatoen for høstens Disney happening 20.10.10 rett rundt hjørnet..

Walt Disney Beauty and the Beast

Klassikeren Skjønnheten og Udyret..
Blu-ray «Diamond Edition» (inkludert Dvd) er forhåndsbestilt, og det må jo markeres! I nostalgiens rosenrøde beruselse, sniker jeg meg inn i en verden full av magi og forbannelser, bare for å snuse litt på selve symbolet for lidenskap og kjærlighet.
Den «magiske» og forbudte rosen venter svevende under ett lokk av krystallklart glass..

Prøverøret er bare så vidt på gløtt når A.MAZE starter å fortrylle. Rosen er tydelig fra første dabb, ganske prominent, rik, kompleks og veldig fyldig. Når jeg snuser nærmere på “the liquid”, aner jeg Oud/Agarwood.

Når A.MAZE kommer på huden er safran/rose-kombooen det dominerende elementet. Dette har etterhvert blitt en trend ved flere rosebaserte dufter, for å vri komposisjonen i en mer moderne og spennende retning som også oppfattes mer anvendelig (både for menn og kvinner) nå i vår tid. Safran krydrer lett, gir piff, løfter opp og låner nesten en utenomjordisk glitrende og intens glød til rosen. Magisk!

Jeg kan ane svake sitrusnoter (som også kan være “bi-noter” av kvaliteten på rose-ekstraktet) som binder det hele sammen.

Etterhvert roer A.MAZE seg ett hakk ned, ett grønt (høy/herbalsk) element siger inn og gir en frisk bitterhet og kontrast, gjerne litt ekstra mystikk til den nå mer søte elixiren.

Rosen tar sakte men sikkert over hele showet, er tydelig «the starnote» i A.MAZE. Safranen forsvinner, og A.MAZE inntar en nostalgisk, pudrete feel som hinter til det vintage. En anelse smakfull dirtyness noteres i form av lett civet, gir dybde og ett sukk av fres.

Jeg opplever det nesten slik at den forskjønnede rød-glødende rosen sakte men sikkert dør ut, fortryllelsen brytes  ved tidens svinn og åpenbarer den ekte rosen; En mer eller mindre naturaktig, myk og musky, hudnær lavenderlilla rose som gjør seg klar til å visne..
Color me Amazed!

Første gang jeg snuste på A.MAZE så fikk jeg denne sterke assosiasjonen til «Den magiske og forskjønnede rosen» som hører eventyrene til. Luckyscent må få litt kred for det, veldig sjelden en av deres salgsfremmende beskrivelser treffer meg.

Neuschwanstein Castle

A.MAZE stimulerer fantasien:
Jeg ser for meg store slott, langt inne i dyp skog, badet i tåke, tidlig om morgenen når det så vidt er blitt blått lyst. Gjenvokst viltert av tornekratt prydet med sin glødende magiske rose. Det er like før morgengryet lyser opp og bryter forbannelsen..

De største forskjellene mellom Eau de Toilette og det POTL (the People of the Labyrinths) kaller PARFUM (som i realiteten er en konsentrert Eau de Parfum) er kompleksiteten på duften, rikheten og varighet på hud. Ellers kjenner jeg noen mindre variasjoner.

Eau de Toilette er mer diskret, kanskje enklere motagelig, transparent og ikke like intens. Eau de Toilette legger også mer vekt på safran/rose-komboen i åpningen, merker ikke Oud/Agarwood. Rosen er ikke like fremtredende som Parfum, Eau de Toilette blir etterhvert søtere og inntar en liten periode en syltetøyaktig kvalitet. Ender litt mer woody enn Parfum, ingen antydniger til civet og er heller ikke så pudret.

Parfum kan til tider bli ganske intens, veldig rosekonsentrert og kanksje litt på grensen kvalmende for noen.

Må også peke på den mindre forskjellen mellom mengde i ml. og pris, som igjen kan ha en avgjørende faktor ved valg av konsentrasjon. POTL hevder at duften er av 100% naturlige ingredienser noe jeg har vanskeligheter for å tro, virker også litt rart å skryte på seg det. Men jeg er ikke så veldig opptatt av hva duften innholder av naturlige/syntetiske sammensetninger, så lenge den dufter godt og er av en viss kvalitet.

Mitt valg etter dabbetestene å dømme blir Parfum siden Eau de Toilette praktisk talt har ingen varighet på huden min Parfum. brygger også på mer spenning og grundig hjernevrenging; jeg elsker komplekse og rike dufter!

POTL A.MAZE[b&b

A.MAZE er presentert i samme stil som merkets første kultduft Luctor et Emergo, noe som bidrar til gjenkjennelighet, også for fremtidige dufter og binder sammen parfymekolleksjonen til POTL.

Flakongen er inspirert av kjemiens «Erlenmeyerkolbe«, en kjegleformet flaske med avrundede kanter på bunn og sylyndrisk hals som i A.MAZE sitt tilfelle fungerer som topp iført lyse sølvtoner. Idèen bak dette skal stamme fra Luctor et Emergo’s direkte skapelse på labben, søken etter den riktige kombinasjonen/formulaen og det å blande sammen forskjellige ingredienser. Grafikken består av typografi/tekst med ett gjentagende stjernesymbol, alt i gull og markerer glasskolbens innhold. Esken er iført et mykt velour-aktig stoff farget i en lysere lavender lilla, og er igjen merket med tilhørende grafikk preget inn midt på i gulltoner. Dette gir en fin følelse av profesjonell luxe. Det eneste som skiller Eau de Toilette fra «Parfum» estetisk sett, er betegnelsen på esken og at Parfum. kommer pakket med ett håndlaget/trykt skjerf i A.MAZE grafikk. Alt i alt annerledes, litt «avant» og veldig niche.

A.MAZE kan nok ikke kalles direkte unik. Jeg kommer på flere dufter jeg synes den kan ligne på (diverse Monale roser, Le Labo Rose 31, C&Z Dark Rose, Washington Tremlett Black Tie..) men likevel så er det noe som utmerker seg. EdP.’s kompleksitet appelerer veldig til fantasien min, ikke minst nostalgien. Og jeg er litt svak for denne type rose, (selv om jeg kan styre meg litt for safran) som nikker i retningen «dark’n’dirty«.
A.MAZE er en duft for roseelskere, samtidig omtalt som en «rosehaterne» også bør sjekke ut. Who knows?!

Siden det finnes så utrolig mange spennende dufter der ute (ikke minst roser), så blir det nok ingen ønsker om en full flaske A.MAZE med det første.
En liten decant derimot sier jeg ikke nei til, for dette er en rose med «snikende love» tendenser..

A.MAZE finnes i 90 ml. Eau de Toilette og i 100 ml. Parfum (Eau de Parfum).

info & noter: The People of the Labyrinths – A.MAZE , Luckyscent.com.
bilder
2. Deep Red by rosswebsdale on flickr[remixed flipped & cut
3. Walt Disney Pictures Beauty and the Beast
7. Swirl by quinn.anya on flickr
8. Neuschwanstein Castle by Aaron Dieppa on flickr
10. The People of the Labyrinths – A.MAZE
11. Lavender Roses, Wilting with Droplets by rosefirerising on flickr
12. 9 April 2010 by keepps on flickr
1, 4-6, 9 laget av Per Christian H.
Reklamer

10 thoughts on “A.MAZE|The People of the Labyrinths

 1. Vakkert og flott igjen byP 🙂
  Kan virke som dette er en rose for meg også? Rose, safran, oud og slike dirty ting 😀
  Skal slenge med en prøve neste gang på TPC.

  • 😉 😀

   Ja, absolutt noe du bør snuse på. Den ligner på noen av favorittene dine, kanskje mest Washington Tremlett Black Tie, men igjen kanskje litt «lettere» ?
   Det kan alltids hende at du kan få det som er igjen av prøven min, jeg vurderer en decant på theposhpeasant.com siden TPC ikke har den 😯

  • Aha .. Tok det for gitt at TCP hadde den 😯
   Jeg fikk en liten prøve på Caron – Bellogia i dag. Deiliglekker .. så jeg fikk nesten lyst til å lete opp en rimelig flaske .. 😀

   • Hehe, ja TPC har jo «alt» så det kan jeg godt forstå. 🙂
    Høres interessant ut, er det den Caron duften som har «Carnation»/nellik som hovedtema?
    Kanskje du finner en fint priset flaske på nett, tror jeg har sett den flere steder på nett 😀

 2. Kan hende jeg ender opp med Caron – Bellodgia en gang 😀

  Da har jeg iallefall testet A.MAZE Edt, og det var elsk fra første stund (takk 😀 )Virker veldig ekte og luksuriøs, men minner den litt om FM – Une Rose ? Har ikke testet dem sammen altså, men synes begge har mye fyldig og luksuriøst over seg. Begge er sånn passe søte, og blir pure luxe i min nese 😀
  Skal sjekke de to opp mot hverandre etterpå, og kanskje A.MAZE Edp også 🙂

  Jeg har i det store og hele kommet over endel rosedufter jeg kan tenke meg .. Men trenger vel strengt tatt ikke så mange kanskje ..

  • Hehe, spennende! Er notert på prøvelisten min 😉

   Tenkte kanksje du ville foretrekke EdT, siden den deler mange likheter med dine favoritt roser. Er veldig spent på om hva du synes om EdP. 🙂
   Hmm.. Jeg tenker ikke spesielt på FM Une rose, men det er egentlig for lenge siden jeg testet den til å utale meg sikkert. Tror kanksje det kan være noe i måten rosen fremstilles på som ligner, at den virker «ekte» og dette lukseriøse ? Tror en side-om-side test kan være lurt, siden minnet og hukommelsen ofte spiller en puss 😉
   Mmm! Luxe er ett godt ord ja 😀

   Har hevet avgårde en decantbestilling på A.MAZE nå da, veldig spent på om den er like god sprayet på. Tror ikke jeg vil gå til det steget å kjøpe inn en hel flaske, det virker litt for råflott både prismessig, mengde..osv. Jaja, vet jo aldri 🙄 😀

   Haha 😆 Jeg merker selv at det begynner å bli mange favoritter innen det meste.. Behøver vel strengt tatt ikke så mange patchoulidufter, eller lærdufter, eller roser..men de er jo såå deilige!
   Egentlig litt morro og tør jeg si utrolig? at du har falt sånn for rosene etter å ha hatt ett såpass anstrengt forhold til de.
   Eller kan det ha noe med at «parfymørene» og merkene nå i senere tid, har skjønt det, og endelig lager de «riktige» roseduftene som faller i smak hos oss? (dark’n’dirty, moderniserte, aoudbaserte, safranbaserte, chyprevendte..)

   Det blir nok en «utsiling» gjennom decantene tenker jeg. Begynner å se hvilke dufter jeg ikke trenger i flasker.. 🙂

  • Jeg har hatt et meget anstrengt forhold til roser ja 😆 Men det hjelper mye å finne de rette også. Er fortsatt mange jeg ikke klarer.

   Testet A.MAZE Edp seint i går, og er ikke helt sikker på hvilken konsentrasjon jeg foretrekker. Edp minnet endel om Black Tie synes jeg, men heller ikke disse er testet sammen. Edp har en veldig høy konsentrasjon av rose tror jeg. Virker veldig konsentrert (og selvfølgelig luksuriøs den også) Har en liten dæsj med ren roseolje her, og kjenner godt likheten. Edp er temmelig heavy på rose, men ikke alt for mye heller. Må jo teste Edp og Edp sammen også så klart 🙂 Begge har utsøkte ingredienser 😀

   • De merkes nesten med en gang heldigvis, de rosene som ikke faller i smak.

    Hehe, ja på meg var det ikke store problemet siden EdT. var pooof, borte! 😀
    EdP. er rå, du har sikkert rett i dette med høy konsentrasjon rose. Tror de bruker så gode råmaterialer som mulig, det virker ihvertfall slik.
    Hmm, skal jammen meg teste de sammen når A.MAZE kommer, har en Black Tie prøve liggende. Er en stund siden jeg var bort på den nå.
    A.MAZE ligner mange dufter, men likevel skiller den seg litt ut.

    …og jeg som ikke har gått skikkelig til verks med Maison Francis Kurkdjian samlepakken min fra tiiidlig i år, der skal det være to spennende og litt annerledes roser også 🙄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s