«M/MINK» Byredo x M/M (Paris)

Byredo vil i høst slippe sin nyeste duft;

M/MINK som er ett samarbeid med det kreative byrået M/M (Paris).

M/M (Paris) består av Mathias Augustyniak og Michael Amzalag og ble opprettet i 1992. De har samarbeidet med mange, innen fashion, musikk, magasin og annet grafisk arbeid. De har for eksempel gjort grafikken på coveret til björk’s Vespertine, og har arbeidet på diverse kampanjer for blant annet Balenciaga, Calvin Klein, Givenchy, Yohji Yamamoto..

M/M (Paris) tok initiativet, og ønsket en duft basert på tre inspirasjonskilder:

Asiatisk blekk,
ett fotografi av en Japansk kalligrafer,
en kunstnerisk utopisk formel/konsept nedtegnet av
Mathias Augustyniak på tradisjonelt koreansk papir.. Colette.fr

Parfymør: Jérôme Epinette

Duften skal være tungt inspirert av blekk/ink som dominerer åpningen, etterhvert vil den flyte over i hjertenoter av røkelse og få en drydown med patchouli, clover, honey and amber. Vi kan også vente oss den typiske Byredo-minimalismen for duften skal ha en enkel struktur, men vil likevel overraske med sin slagkraftige karakter.

M/MINK vil promoteres  med gjenbruk av bilder M/M (Paris) har fra før fotografert av Inez Van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, og gjøre dem om til passende artworks.

M/MINK har førpremiære på Colette i Paris 13 September 2010 og er nå mulig å forhåndsbestille på Collette.fr Eshop.
Vil bli lansert i Oktober og tilgjengelig fra utvalgte Byredo forhandlere.

M/MINK vil komme i EdP. 50 ml og 100 ml.

***

Joda, jeg er fullstendig med på denne, synes dette høres grusomt spennende ut og jeg liker det jeg ser konseptmessig. Får jo en liten «det har blitt gjort før» vibbe i form av CdG2, men så har jo omtrent det meste blitt gjort. Hvem vet, kanksje dette blir en mer «inkyere» utgave slik som jeg egentlig ønsket meg. Og slik som de foreløpige notene ser ut så er jeg mer enn klar for å prøve denne ASAP..

kilder: M/M (Paris) , Colette.fr og highsnobiety.com
bilder: highsnobiety.com
For mer informasjon, se pressemeldingen fra M/M (Paris) her.
Reklame

14 kommentarer om “«M/MINK» Byredo x M/M (Paris)

 1. Wow, synes denne høres veldig spennende ut! Finnes de andre duftene fra Byredo også i 50 ml? Skjønner ikke greia med kun 100 ml flasker.

  1. Ja 🙂 Ble helt i hundre når jeg surfet over den på Colette. Kan ikke vente til å få tak i en prøve, håper kanskje at Les Senteurs får den inn?

   Nei kun dette samarbeidet her, men det finnes en «Adventure Collection», hvor fire av duftene Gypsy Water, Rose Noir, Bal d’Afrique, Pulp og Chembur kommer i 30ml. for 250 USD. Altså..kunne de ikke solgt alle i 30ml når de først baler med det? Tror de ville ha tent på det, da hadde jeg sikkert gått for flere.

 2. Hadde de solgt 30 ml hadde jeg kjøpt både Rose Noir og Bal d’Afrique på flekken. Skulle ønske flere merker innså at de faktisk selger mer om de lager mindre flasker.

  1. Ja, 100ml blir egentlig som regel alltid for masse med mindre man ikke har mer enn tre fire dufter..
   Tror nok at Rose Noire vil forsvinne på ett eller annet sett, men skulle gjerne ønsket meg flere småflasker.
   Av og til frister det mer enn decanter 🙂

 3. Her har man den største forskjellen på Parfumistaer og SA-er; de ser på 50 ml flasker som «liten» og 30 som «den bittelille reiseflasken». 100 ml er enormt, og 200! Når skal jeg få brukt den opp liksom?

  Byredo er vel fremdeles såpass «lite» at det kanskje ikke er verdt å satse på 3-4 flaskestørrelser? Så vi får vel bare håpe at det kommer etterhvert som et nytt salgstriks eller noe.

  M/MINK så spennende ut. 🙂

  1. hehe 😀 Ja, disse «små 200ml»…du får den «nesten» ned i baggen/veska 😆 Kjedelig, men Chanel blir vel unntaket.. Jeg «trenger» 200 ml Cuir de Russie, påfyll kommer jeg imidlertid aldri til å trenge 😆
   Hadde de imidlertid kommet med mindre flasker, da hadde jeg vurdert flere. Eneste andre som kan være verdt 200 ml er Bois des Iles og kanskje Chanel 22.

   Ja, det er vel kanskje noe med at de «sparer» og tener på stor flasker også muligens? Tenkte jo selv slik før «må jo ha mye» når jeg liker den så godt, men nå er 30ml riklig, vil gjerne også ha flere i 15ml som Tauer har(men skal slutte med..) Når det gjelder Byredo Rose Noir så hadde jeg egentlig ikke noe stort valg, gjorde ikke så mye siden jeg likte den såpass godt, men inrømmer mer enn gjerne at jeg hadde gått for 30/50 ml. om den hadde eksistert. Store flasker er fascinerende og pent, men ikke praktisk nei.
   Det virker som om at de fleste «niche» merker starter med store, også kommer 30ml til slutt.. Er i ekstase for at PG endelig har forstått det, «lønner» seg ikke å kjøpe decanter en gang av de 😀

   Gleder meg ganske masse til M/MINK. Så skal det bli spennende å snuse om den «passer» inn med hypen, og forestillingen jeg har laget meg av den basert på notene.

 4. Jeg sendte en mail for en stund siden til Heaven Scent og spurte når de fikk inn igjen 50 ml av Jasmin de Nuit. Fikk til svar at det kunne ta sin tid, men de hadde jo 100 ml inne, og da fikk jeg jo mye mer parfyme for pengene! 😆 Det er jo ikke akkurat mest mulig av hver parfyme jeg er ute etter…

  Jeg synes egentlig det er rart at nisjemerkene ikke starter med 50 ml som standard/utgangspunkt i stedet for 100 ml. Så kan de heller utvide med større/mindre flasker senere.

  1. Hehe, standard butikk svar ja 🙂
   men det koster jo litt mer for en 100 ml uansett da.. Måtte jo betalt mer for samme duften, spesielt når ikke «hvor-mange-milliliter..» er det som teller mest.
   Har satt en Jasmin de Nuit TPC spesial på ønskelisten, men ble ikke med denne gangen. Ville egenltig bare ha Amouagen min og en liten prøve av Caron Infini for å tilfredstille nysgjerrigheten..

   Helt enig der, det hadde kanskje vært lurt med ett tilbud for folk/parfumistaer som har masse fra før fra starten av.
   Tror kanskje det har noe med hva som «lønner» seg i kroner og øre en periode. Ser for meg at det ikke kan være lett å starte ett nytt parfyme-merke dag.

  2. Caron Infini parfum kunne du fått av meg, jeg synes foreløpig den er litt kjedelig 🙂

   Tror ikke parfymehusene tenker på parfumistaer i det hele tatt, med noen få unntak. Tenk hvis Amouage hadde solgt litt billigere 30 ml flasker f.eks (sånn de gjorde for bl.a. Jub25 en stund, tror den kostet 50 dollar). Da hadde veldig mange kjøpt hver sin flaske i stedet for å nøye seg med en split.

   1. Oj, jaja 🙂

    What? Jub 25 hadde passet meg perfekt i 30ml 8| Hmm..nei de er vel mer interessert i pengene våre tenker jeg 😉 Amouage vil jo greie å «lure» 300,- ekstra fra meg for dobbel dose.. 🙄
    Bra at folk splitter om hverandre slik at planen om å selge flere flasker går litt smått i vasken da. 🙂

 5. Jo, ser spennende ut, men jeg er mye mer spent på den nye Amouage 😀 Blir livsfarlig å teste den tror jeg (og sikkert veldig dyrt ..) Gosh, tenk om vi hadde hatt 30 ml med den + Jub. 25, Epic osv .. Nå sitter jeg med 5-6 tuberoser på armene .. Tror jeg blir den store stinkbomba i skogen nå 🙄

  1. Jaa det gjør det. Liker disse spesielle utgivelsene her, håper bare den måler opp til forventningene 🙂
   Jah, er jo spent på Amouagene selv om jeg ble litt skeptisk når jeg så Absinth/wormwood var ett sentralt tema i dem. Tror de uansett blir deilige som alt annet..grøss. Blir deiligdyre decanter i vente frykter jeg 🙄 Må være helt fantastisk å ha bare mer enn én milliliter med Amouage 😆
   Hihi, tuberosen i skogen 😉 Fascinerende duft!

 6. Min yngste datter sa jeg luktet veeeldig god parfyme i dag. Voleur de Roses så klart! Må vel bety at jeg virkelig kler de maskuline rosene da 😀 ( Du vet, de hjemme pleier ikke å være nådige .. 😉 ) Jeg burde vært i skogen, men føler meg som en slapp potetsekk .. Mer energi i morgen sikkert.

  Føler at rosebølgen kommer over meg igjen 😀

  1. Oooh, ja jommen meg gjorde du det. Voleur de Roses er flott til tusen. Vi liker slike komplement ikke sant? 😉 Spesielt fra folk som»mobber» oss mer for alle duftene, enn komplimenterer. Fikk skryt for Bas de soie da, den luktet «smart» og classy visstnok 😉

   Det var nydelig vær i dag, men bare 11 grader 😐 Satt litt ute og slikket litt sol mens jeg hutret i meg noe kaffi, men noe særlig vandring ble det ikke. Håper du også får igjen litt piff til helgen da 😀
   Tror det må litt sjerpings til her.. Snart tid for å pakke frem høstklærne, jakkene og duftene. Alt bør se like bra ut som i fjor 😆 Også Lanvin x H&M 😮 !

   Rosene har visst blitt sommerfavoritter hos meg ifølge «listemakeren» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s