03 Cuir Venenum | Parfumerie Generale

03 Cuir Venenum
Parfumerie Generale

2004
Eau de Parfum
Parfymør: Pierre Guillaume
Personlighet: Quirky, deilig, fun, myk, smart-no-brainer, søt, mystisk, addictive..
NOTEr: lær, appelsinblomst, myrra, sitrus, sedertre, kokkosnøtt, honning, musk.
Soundtrack: Paper Aeroplane by Angus & Julia Stone.

..»03 Cuir Venenum har vokst seg til en storfavoritt og blir sikkert min neste PG. Den faller i kategorien “fun, quirky, smart & flat out delicious” hos meg (i lag med Etat Libre d’Orange Encens et Bubblegum, Tilda Swinton Like This, Gucci Rush, CdG Guerrilla2…) men skal egentlig være under lær. Den er i bunn og grunn bare deilig, men har mange interessante lag og byr på spennende rare assosiasjoner (vått nyvasket hår..). Den var bare enda bedre sprayet på huden, I want this!»..

byP

Poison, drug, potion.. = Venenum..

Bak det fine latinske ordet avsløres 03 Cuir Venenum’s egentlige agenda, det er virkelig (i all beskjedenhet) ett deilig forførende «brygg» med vanedannende tendenser..

03 Cuir Venenum sprudler lekent og pulserende til live med en søtlig, rik og interessant duft, som skiller seg ut som noe helt spesielt, unikt, og deilig sært uten noen form for vanskeligheter. Etterhvert (og med litt hjelp) slo det meg at det var antydningen til blondt-øl, og den svake eimen av «ren, pen alkohol» som forvirret og fascinerte meg. Er det ett love-potion PG har lurt på meg her..?

Ganske raskt blander 03 Cuir Venenum seg med hud, og jeg kjenner appelsinblomst (strippet for citrus), men i en mer søtlig, puur fruktig-variant som om den skulle være hermetisert i honning.. Sødmen trekker også tankene mine mot marmelade, men ender (heldigvis) ikke helt opp i syltetøyglasset..

Etter dette tar 03 Cuir Venenum en deilig form som er vansklig å beskrive i ord. En av de første assosiasjonene jeg fikk var «vått nyvasket hår», og den er fortsatt en hyppig og velkommen gjenganger. Det lukter vått og fuktig, varmt, dampende, hår, håndduk, shampoo som svakt har etterlatt håret med mild, luftig duft.. Quirky, fun og smart!

For ikke så lenge siden fikk jeg beskjed om å snuse på den utrolige deilige blomstereimen ute, som ut av intet dukket opp (tilfeldigvis?) samtidig som jeg gikk forbi ganske så nyparfymert..
Trekker ikke helt den koblingen selv, men morro å høre. Hvis det er blomster i 03 Cuir Venenum så er de kanskje mer noe slik..

Abstrakt blomstret (floral), morro og søtlig, med en lett woody bakgrunn, og lurende behagelig animalisme for dybde, kan kanskje være den olfaktoriske beskrivelsen? Uansett hva det nå er, så er det deilig! og nå koser 03 Cuir Venenum seg på huden min, og jeg begynner å få euphoria og ser hjerter..

03 Cuir Venenum begynner så vidt å «lette på læret», på en av de mest subtile og forførende måter. Det er mykt, lukseriøst og så utrolig behagelig som den deiligste kashmir eller mykeste merinoull sensuellt «caressing your bare skin, slow, softly, warm and tender». Ingen sår og blemmer, ingen lærpisk, ingen femme fatale, ingen stilettos, eller lærbukser.. Her er det bare ren pleasure!

Læret er veldig subtilt, svakt og natur-realistisk (..stikker nesen helt ned i en splitter ny lærlommebok). Måten det er showcased på her er håndtverk, minner meg om en annen Parfumerie Generale Cuir d’Iris, og jeg trekker en veldig tynn paralell til Hermès Kelly Calèche Eau de Parfum med sin smør-aktige og lett animalistiske saueskinns-note. Deilig! og veldig brukervennlig.

…og slik blir 03 Cuir Venenum varende på huden, til den sakte men sikkert tørker inn. Jeg rekker etter flasken å sprayer på mer..

Parfumerie Generale‘s profil har en gjennomtenkt og gjennomført minimalistisk stil.
Hvis man vil ha fokus på selve duften, og gi den all ære for suksess, så må rene linjer til, samtidig litt personlig «brand identitet», hvor gjerne tradisjon og gammelt smelter sammen med det nye og moderne..

Flakongene i denne store linjen er like, enkle, klassiske og solide, har også på fint fått navnet «Diolène». Hver parfyme har sitt eget unike nummer, og flakongen er således enkelt merket med en sirkel som beskriver nummer, signert Parfumerie Generale. 30 ml. flakongene har også parfymens navn beskrevet på. Linjen som kalles «Private Collection» (L’Ombre Fauve) har ikke nummer, de er kun merket med navn og konsentrasjon (Eau de Parfum, Eau de Toilette..).
Dette fremmer lik interesse for alle, man kan oppleve duften fri for forhåndsklassifisering og kan bestemme seg selv om duften passer akkurat for deg. Det hele er toppet enkelt med en sort, sylinder av tynt metall…

Duften kommer fint plassert i en sort eske i lerret/lin-struktur med PG markert på i offwhite/vanilje, og gir en touch subtil luksusfeel over det hele.
Du får noe spesielt.

Tilhørende kort med en poetisk beskrivelse av duften følger med, både på morsmål fransk og engelsk, har også detaljer angående «Ingrédients» og prosent på konsentrasjon. Over det kommer yttereske i papp med en matt plastikk finish, igjen i fargene sort og vanilje/offwhite. Alt av nødvendig informasjon, inkludert en kort «notebeskrivelse» er beskrevet på.

Advertisingen for hver duft i den nummererte linjen benytter flakongen. Setter så fokus på hoved-tema, råmaterialer og følelsen duften skal forsøke å gi. I 03 Cuir Venenum’s tilfelle: ett lærbelte stylet som hypnotiserende appelsinskrell..? Pent, rent, enkelt, stilig!

Parfumerie Generale er en kjempelinje med dufter kreert av «kjemikeren gone parfymør» Pierre Guillaume. Han har tatt med seg det beste fra kjemiens verden, og blandet det med en god dose glede for skikkelig parfymekunst, en desiliter humor, litervis med kjærlighet og lager dufter som han håper også vi skal falle dypt i forelskelse i. Det er absolutt ikke ett problem, den søtlige og etterhvert så typiske «PG-basen» går igjen i flere av duftene og er vansklig å motstå, og kan sikkert varme det mest hardføre hjerte. Dette kan fort bli en skummel afære, spesielt når man blir servert opp i mot 30+ mer eller mindre deilige dufter, hvor minst fem-ti kan enkelt plukkes ut som personlige favoritter.. Neste ulmende luring er 11 Harmatan Noir.

Jeg var nyforelsket i L’Ombre Fauve i starten, nå er den gått over til «10 jeg ikke kan være for uten»-kjærlighet.. 03 Cuir Venenum ble en trøstegave til meg selv når jeg ble syk etter ferien, og er en av mine sære, deilige «feel-good, smell great» dufter som er en sikker suksess wherever, whenever!

03 Cuir Venenum finnes i 30 ml, 50 ml. og 100 ml.

noter: luckyscent.com
bilde 2: A Wide Variety by leadenhall on flickr
bilde 3: Foam by maliciousmonkey on flickr[remixed cut
bilde 4: Calamondin by JoeBenjamin on flickr[remixed cut
bilde 5: Crazy daisies by foxrosser on flickr
bilde 6: untitled by Mad House Photography on flickr
kilde & bilde 11: Parfumerie Generale – PG03 Cuir Venenum
Reklame

14 kommentarer om “03 Cuir Venenum | Parfumerie Generale

 1. Gratulerer med enda en PG-flaske 🙂 Blir nok ikke den siste, hehe.

  Cuir Venenum er utrolig deilig, har lyst på den selv. Blir helt inspirert av beskrivelsen din, tror jeg må ta den på etter jobb i dag. Altfor lenge siden jeg har testet den. Og når jeg er i Oslo må jeg prøve å spraye den på huden, så får jeg se om jeg klarer å legge den fra meg… Mange fra PG er lette å like på tross av et snev av særhet, blir lang ønskeliste av sånt! Flott at de har blitt tilgjengelige i Norge, håper mange oppdager dette merket nå. Spent på prisen i forhold til The Perfume Shoppe.

  Min neste PG blir Drama Nuui. Ser ut til at parfymebudsjettet mitt er fulltegnet ut året, men neste år står Tubereuse Couture, Aomassai og Cuir Venenum for tur 🙂

  1. Takk 🙂 De er farlig god, og det blir absolutt ikke siste. 30ml er så flott og praktisk også.

   Den er egentlig bare deilig 😀 Den har jo disse små quirkene som skiller den ut, jeg hadde vanskelig for å ikke like den.
   Funker ekstra godt også som «feelgood» duft i tillegg til dagens, og kommer ofte på etter en lang dag 🙂

   Hjelper heller ikke det store utvalget på 30+ 🙄
   Så masse deilig..

   Det må du gjøre! Veldig spent på hva de koster disse små i Oslo. Fikk jo denne på The Perfume Shoppe ganske så overkommelig rimlig, så da spørs det.
   Neste PG som står på listen er 11 Harmatan Noir, den har en salt/tørrhet/, uten sødme som har absolutt fanget interessen og varer lengst (kanskje untatt L’Ombre Fauve) av de PGs jeg har testet og får en veldig spesiel drydown som jeg synes hinter til en type amber.. Lett maskulin og deeilig!

   Har en mistanke om at 08 Intrigant Patchouli, 14 Iris Oriental, 18 Cadjmere, 24 Papyrus de Ciane og (hittil uprøvde) 21 Felanilla kan bli store favoritter i fremtiden..

 2. Harmatan Noir funket ikke på meg i det hele tatt, mer ser for meg at den er bedre på menn.

  Cadjmere er min store favoritt i tillegg til L’Ombre Fauve. Iris Oriental og Felanilla er også utrolig deilige, samme med Brulure de Rose… Papyrus må jeg teste igjen, ble ikke helt klok på den.

  1. Kan sikkert være noe i det, den har ikke noe av sødmen heller direkte. Ganske så deilig på huden min altså 🙂

   mmM, ja de er gode disse. Cadjmere begynner jeg å få sansen for. Har ikke prøvd Felanilla men etter det jeg har hørt så virker den nammis. Brulure de Rose tror jeg (heldigvis) blir litt for søt og pen for meg. Litt betenkt på Papyrus de Ciane selv, men den er jo «intriguing».. 🙂

 3. Gratulerer med ny PG 😀
  Nå må jeg nok fikse tak i prøven min tror jeg (tror jeg har iallefall) Ble ellers fristet til å bestille minst 10 flasker PG 😆 Vet ikke engang hvilke jeg ønsker meg mest – Får aldri bestemt meg! Hele samlingen kanskje??? Jeg digger innpakningen! Den har virkelig stil (akkurat som Pierre 😀 )Ellers et veldig godt innlegg som vanlig 🙂

  1. Jo takk 🙂 Den var *litt* for enkel å bestille, og når man er syk da blir det plutselig enda enklere 🙄
   Den forsvinner tydelig da i det minste 🙂 det må være ett godt tegn! Hvis du trenger en prøve, let me know 😉

   Alt er virkelig stilig laget til, og er sikker på at Mr. PG selv er ett godt trekkplaster.. Kjemiker ja, hmm.. 😆
   PGs lureste sjakktrekk var nok å lage til 30ml flakonger. Kan lett plukke ut flere som jeg kunne ha tenkt meg her også.
   Er ganske sikker på 11 Harmatan Noir som neste utskeielse derfra, tror jeg skal prøve å «få den i gave» engang istedenfor å skeie ut selv da 😀

   Takk! 🙂

  2. Hehe – Du har lov når du er syk vet du 😀 Det er en veldig god grunn! Har gjort det samme selv, for hvor mange er det som bryr seg om jeg er syk liksom? Nei, man må nok ta vare på seg selv 😀

   Pierre er en ganske ok kjemiker da .. men for å være ærlig, tror jeg parfymene hans selger uansett 😀

   Er litt fristet til å ta en tur på Heaven Scent jeg altså .. Min neste flaske må bli en PG tror jeg. Synes jeg har vært ganske flink nå, men når jeg tenker etter, kjøpte jeg faktisk Prada appelsinen nå i ferien, og faktisk en hel røys i London. Så veldig flink har jeg vel ikke vært 🙄

   1. Jaa! 😀 Det må være lov, sant?! 😆 Ja, det er viktig! å sette litt ekstra pris på seg selv da, og en ny deiliglekker sak som Cuir Venenum var akkurat det riktige «drugget» denne gangen 😀 PG 30ml er heller ikke så gale prismessig iallefall fra TPS 😉

    Hmm..ser ikke ut som en typisk «kjemiker» akkurat da, kanskje mer det jeg tenkte på 😉 (uff, jeg må visst begynne å trene mer 🙄 ) Plasser en plakat ved siden duftene, og se hva som skjer 😆
    Men ja, er helt sikker på at disse duftene selger seg fint selv. Virkelig noe for alle, ikke bare én heller 🙂

    Hmm..spennende! Hadde sikkert vært ett interessant besøk. Kunne gjerne tenkt meg å snust grundiger på flere PG. slik som jeg hadde muligheten på Les Senteurs..men der var så mye annet spennende også så..ja.
    Synes du har vært riktig så flink jeg, spesielt i sommer. Prada «skal ha» på halv pris var jo ett riktig så godt kupp.
    Jeg derimot har ikke vært såå flink, og har ikke blitt flinkere ser det ut til… 🙄 Max to flasker til i år, også skal jeg prøve å ordne meg noen i gaver, spare opp, selge flasker og decanter jeg ikke bruker..osv, for å finansiere andre uimotståelige utskeielser.. 😀

 4. 30 ml flakonger var definitivt et sjakktrekk. Flere burde gjøre det! «Få i gave» er et triks jeg benytter meg av ofte…

  Har på meg Cuir Venenum nå, blir alltid i godt humør av den 🙂 Men føles litt som om jeg har vært på fest og noen har sølt et par ølglass på meg 😆

  1. Uhum! Absolutt, tror i det store og hele at mange Hus vil tjene på det. Hehe, ja det burde jeg også bli flinkere til å benytte meg skikkelig av.

   Ja, den får meg også i kjempehumør og er veldig «pulserende» og levende. Hehe, det må i såfall være noen deiligduftende ølglass 😆

  2. Tja, det kommer vel an på hvor godt du luker lukten av øl 🙂 Den har en utrolig realistisk ølnote i starten, med gjær og det hele. Er ikke helt begeistret for den første halvtimen, hehe. Og fikk relativt dårlig respons fra familien 😆

   Men det er ikke alltid den lukter like mye øl. I går var helt ekstremt.

   1. Såpass altså?! 😆
    Husker jeg var veldig forundret når jeg først gangene snuste på Cuir Venenum, greide ikke å plassere den noten før du nevnte det.
    Liker heldigvis duften av «blondt» øl, spesielt når den blir såpass søt og jeg finner den utrolig nok mer «abstrakt» enn realistisk 🙂
    Mens andre synes den lukter blomster.. 😀 Morro hvor forskjellig vi tolker 😆

  1. Heisann, sorry for sen reply. Nettverksproblem er ikke artig, utrolig hvor avhengig av internett man egentlig er 😮
   Men man får plutselig mye tid til andre ting også 😀

   Ja det gjorde jeg! 😀
   Tok litt lengre tid å komme frem en hva L’Ombre Fauve brukte, men den kom fram 😉
   Ja, og hvis dere mangler prøve, så drop me a PM 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s