GOD (parfuuumert) SOMMER!

Scents of summer, lingering

in the air…

Sommeren er nok i full sving selv om fine-været har valgt å «ta ferie» på ubestemt tid her i strøket. Det er svalt, deilig, overskyet og intenst grønt! Innimellom kommer en kjapp regnskur, våt og kraftig. Buldrene torden dundrer godt i veggene, og fyller sceneriet med elektrisk spenning. Dufter av fuktig jord, gress og blader flyter som fyldig røkelse i vinden, og gir selv den trøtte energi og lyst til å bare være ute. En blomstereim svaier frekt forbi nesetippen og forsvinner før identifiseringen registreres. Jeg rekker hånden ofte etter min «stjålne rose», og snuser glupsk og forhekset..

At duft kan ha sånn innvirkning og kraft, ikke minst være så stemnings fremmende og fungere som sterk inspirasjonskilde vil alltid fascinere og få meg nysgjerrig. Setter umåtelig pris på luktesansen, og gleder meg til å utforske enda flere spennende elixirer, som tar meg til eksotiske verdener med sine mystiske historier som kan gripe enhver. Etterhvert som de utforskes, blir egne assosiasjoner og tanker vevd inn. Sammensuriumet av intrykk blir til noe nytt og helt spesielt..ofte vanskelig å utrykke i ord.

Jeg har opplevd så mye flott duft/parfymemessig de siste månedene, og skaffet meg flere juveler og mesterverk som har stått på ønskelisten min (lenge). Etter dette har det dukket opp ett naturlig metningspunkt, jeg har rett og slett litt skrivesperre for øyeblikket.. 😮
Tror det vil løse seg ganske snart, og i mellomtiden vil jeg benytte anledningen til å fortelle litt om hva jeg egentlig har brukt og oppdaget av dufter så langt i sommer, og krydre det hele med noen stemningsfulle bilder her og der.

Ønsker dere alle en fortsatt GOD (parfuuumert) SOMMER!!

Dufter jeg har brukt og oppdaget så langt i sommer..

En god miks roser har gjort seg spesielt godt i varmen..

L’Artisan Parfumeur Voleur de Roses (en personlig klassiker)
Ser at innledningen øverst passer som en slags stemningsbeskrivelse, så lenge det legges til en liten «secret» frittvoksende rosehage. Voleur de Roses har fulgt meg fra starten, og nå endelig fått sin fulle flaske etter to decanter på tilsammen 16ml. Denne vil nok forfølge meg lenge..

The Different Company Rose Poivrée
Litt ironisk er kanskje min rosejakt, for jeg ser ikke akkurat etter den naturlige tradisjonelle typen.. Og Rose Poivrée er midt i blinken; her får man med hele rosebusken fra røtter til roseblad, en liten «katt» er også inkludert. Starten som antyder fersk-klippet gress/høy er rett og slett typisk sommer for meg. Morro å tenke på at Rose Poivrée var alt for «stinkende» og tøff bare for ett år siden. Nå har jeg blitt svært glad i den, og tror jeg vil plukke opp en flaske på ett eller annet tidspunkt benytte meg av denne TPC-spesialen.

Tom Ford Noir de Noir
En deilig vanilje-søtlig mørk rose, i svært mild chypre base. Den er potent, smått «ekkel» («feline») men i alt veldig, veldig deilig og anvendelig til tusen! Spennende kontraster mellom det søte og det bitre. Bruker å havne oftest på om ettermiddagene, etter en varm dag og bare restene av dagens første rose er fordampet ned til basen. Elegant signatur, som blir lagt merke til. 😉 Mmmm..

Byredo Rose Noir
En velutprøvd nykommer i samlingen min, plukket nå direkte fra Stockholm. Skandinavisk minimalisme på høyt plan. Rent, lekkert og moderne. En herlig mørk musky og vegetal Damascena rose stappfull av anvendelig animalisme, gir en intellektuell (kunstnerisk) og interessant aura så lenge den klaffer med hud og person. Duggfrisk, spesiell, jordnær og behagelig. En alle (menn) burde sjekke ut (hatt i hyllen) , roser er Rått!

Noen gjengangere de varmeste dagene..

Serge Lutens Sarrasins
(stønn) Som en forfriskende drikk av den deiligste nektar, liker å bruke ordene «sumptuous & succulent» om Sarrasins! Holder seg (og meg) kjølig, spennende noter og antydninger til lær gjør denne jasminen så ekstra interessant. Er svært glad i min «bell-jar».

CdG3
En flaske fantasi.. Drivhuset, jungelen, oasen.. Legger seg som ett ekstra lag hud. Bruker å kombinere den med CdG2 hvis jeg ønsker meg litt mer futt og fres (CdG#23). Et «rent» alternativ hvis den treffer og klaffer..

Prada Infusion de Fleur d’Oranger
Denne pakker jeg  ned til høsten og opp til våren, lar den stå fremme litt inn i sommeren for den kan havne fort på når det steker litt ekstra ute. Delikat og ren dufttolkning av Appelsinblomst og Iris «the Prada way» som kjøler ned, forfrisker og lysner på humøret. Også veldig omgivelse-vennlig, når det trengs.

Tuberose har blitt den nye «dillen», og flere gjør seg spesielt godt i mildt sommervær..

Caron Tubéreuse Parfum
Slo ned som lyn fra klar himmel i Roja Dove Haute Parfumerie med sin unike quirkyness og «dripping luxe». Har funnet ut at den gjør seg ypperlig i varme. Som en guilty pleasure «dauser» jeg på tre deilige dusjer Parfum 😳 😀

Serge Lutens Tubéreuse Criminelle
er ett kjølig kick som nytes best på overskyede, klamme sommerdager. Virkelig en særing som begynner å feste sitt grep om meg, noe som etterhvert kan bli farlig..

Frederic Malle Carnal Flower
er så langt ren nektar for sjelen med en utrolig potent (sexy) kvalitet, nesten som selve konsentrasjonen skulle være noe i nærheten av Parfum. Nærmere «the real thing» kommer man ikke..er jeg nesten overbevist om. Gleder meg til å utforske denne tuberosen videre.

Luksusdyret.. (fordijegogsåfortenerdet) ulmer uavhengig av vær og årstider.. 😳

Chanel Cuir de Russie EdT+Parfum
sverger til denne, det nærmeste jeg vil komme en signaturduft. Noen dager er det bare Cuir de Russie som fungerer.

Prada Collection des Essences No.3 Cuir Ambre
mmm.. en ode av utsøkt nytelse i flere stadier. Starter med «krystall» amber, jeg tenker farge dyp kald lilla, plushputer,overdådig interiør, sære butikker, litt melankoli i alt det flotte. Får meg til å minnes storheter som L’Heure Bleue og flere fra Caron, men mer minimalisert og en tanke modernisert. Sort lær med en «fatty» og salt karakter tar over showet etterhvert.. Flere timer holder den på, før den sakte ender opp som noe jeg også finner i VdN Parfum drydown; overmodne støvete blomster, animalisme, litt salt.. himmel! Jeg føler meg veldig stilig og velkledd i Cuir Ambre.
BiP|N°3 Cuir Ambre|Prada Collection des Essences

Caron En Avion Parfum
Brukte den mye de dagene jeg skulle ut å reise, og var valget for turen til Harrods og Roja Dove Haute Parfumerie. Huden min sluker de krasse notene av Carnation (nellik) og jeg opplever en mykere og mer smooth duft som omgir meg med ett elegant duftslør. Jeg kan drukne i det dype, mørke og komplekse havet av En Avion Parfum, og jeg nøt den i diskre trekk når jeg følte reisestresset begynne å tære på. Fly-assosiasjonen & reise er en gledlig bonus som fyller En Avion med pulserende minner, og gjør den enda mer betydningsfull for meg. Den vokser seg enda større hver gang den kommer på huden.

Chanel Bois des Iles
Gjenoppdaget denne fantastiske og ikke minst svært anvendelige klassikeren når jeg skulle reise til London. Var på jakt etter en passende reiseduft, som ikke skulle være for krevende både for meg og omgivelsene, men likevel gi inntrykk av god smak og litt «sway».. Bois des Iles traff mer enn forventet! Her får jeg tilfredstillende med aldehyder, woods & røkelse samt rikelig med tidløs Chanel-eleganse. Endte opp å bruke den hele dagen i London, og videre utover ukene som kom. Nå er det bare en halv ml. av åtte igjen…på tide med påfyll!

fakta & bilder: bare egne denne gangen.
Reklame

6 kommentarer om “GOD (parfuuumert) SOMMER!

 1. Først av alt: Sååå utrolig vakre bilder 🙂 Skulle ønske jeg hadde hatt litt mer fantasi på det området.

  Tror vi er ganske like sånn duftmessig 😀 Vi liker mye av det samme, og disse «dillene» våre er jo ganske smittsomme 😀

  Håper skrivespennen løser seg etterhvert, siden du skriver så bra og inspirerende 🙂 Har vært skrivelei selv en periode, men det krever jo mye tid også.

  God parfumert sommer til deg også 😀 Vi snakkes vel litt uansett sikkert

  1. Tuusen takk! 🙂 Setter stor pris på det. De er en viktig del av stemninger og følelser jeg vil prøve å få frem som jeg ikke helt greier å beskrive, legger en del arbeid i de.

   Ja, tror det samme her 😀 Det skal ikke så veldig mye til før jeg er med på «dilleriene» og når flere kommer med, jo artigere blir de 😀 Tuberose har vært spesielt interessant, siden den er så utpreget feminin. Likevel har jeg funnet iallefal tre stykker som kan kle meg så langt, og det blir sikkert flere.

   Ja, tror det vil lette etterhvert. Av og til går det passe lett, men nå sto det altså litt stille.
   Jeg mener å ha peilet inn en interessant duft jeg vil utforske, men det kan jo fort skifte..så mange deilige prøver som vil ha oppmerksomhet 🙂 Takk for det, og i like måte 😉

   Takk! Min ferie nærmer seg slutten, men det er fortsatt «sommerslige» tendenser her omkring. Rolig og mindre stress blant folk. Deilig 🙂 Hehe, «alle» har sikkert stukket av på leting etter sol & varme..

 2. Hadde aldri trodd at tuberose skulle bli en dille altså. Vel, favorittene mine er Carnal Flower, Caron Tubereuse, og det virker som Tubereuse Criminelle seiler inn som favoritt også .. 🙄
  Har jo Fracas også jeg, med det vil aldri bli en favoritt. Interessant nok til å beholde, spesielt siden jeg har Parfum også. At det er Madonna’s signatur, hjelper heller ikke 😀

  1. Tuberose var langt nede på listen her også, og vi har de samme favorittene 🙂

   Serge Lutens sin Tubéreuse Criminelle er virkelig en særing.. Den sjokkerer, fascinerer og krever oppmerksomhet, helt til den har trillet deg rundt lillefingeren 😉 Hadde aldri trodd jeg skulle komme til å kjøpe decant av den, og nå står den også på listen som aktuell «bell-jar».

   Ja, takk for den prøven. Veldig interessant, og virkelig en «must» tester innenfor sjangeren. Kan godt se for meg Madonna med denne (og ELdO Encens et Bubblegum 😀 ) men du har nok veldig rett.. det hjelper ikke for oss 😀

 3. Prøvde såvidt Rose Poivree på huden i går, fikk helt bakoversveis. Cumin og en anelse frukt var det eneste jeg kjente, ekstremt merkelig kombinasjon. Rochas Femme inneholder jo også cumin og fruktige noter, men der treffer balansen helt perfekt for min del. Men har inntrykk av at Rose Poivree ikke er en duft man faller for ved første testing, vanligvis. Skulle ønske jeg kjente røtter og gress og katt i den, i stedet for frukt i karrisaus 😆

  1. Hehe, ja det kan jeg tenke meg. Hadde en liknende opplevelse av den, men da var det altså civet/»katten» i en gress/høy-blanding som kan virke frastøtende/kvalmende som skremte vannet av meg. Får ikke noe cumin jeg da, slik som jeg for eksempel får mye i L’Artisan Parfumeur Al Oudh. Det skulle ta meg nesten ett halvt år før jeg var modig nok til å ta den frem for snusing igjen, og jammen meg ble det etterhvert en spesiell en. Må snart ha meg litt påfyll av den, blir decant siden de har spesialpris på utvalgte fra The different Company, kanskje skal jeg slenge med Jasmin de Nuit også. Den er jo fin, synes den minner meg om Charogne fra EldO, bare med bedre råvarer.
   Så du har nok rett, Rose Poivree needs alot 😉 of work, så skal du se katten komme luskende 😆

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s