oOOps..did I bid? | Bal à Versailles

Som sagt skulle det ikke mye til å bli bitt av eBay igjen, Shalimar Parfum ga mersmak og ny piff til videre surfings på jakt etter nye «kupp» på verdens største bruktmarked. Fant en interessant, og godt brukt Bal á Versailles Parfum denne gangen, og la inn ett beskjedent bud som visstnok gikk gjennom. Parfum finnes relativt rimlig på strawberryNet, men å blind-buye den ble nok litt for råflott. Ikke så mye igjen her altså, men akkurat nok til at jeg får testet den, og litt til..

Jeg fikk en spennende prøve av bipbap i en herlig pakke som dukket opp i postkassen en tid tilbake, Jean Desprez Bal à Versailles EdC. (som betyr noe slikt som «På ball i Versailles/En dans i Versailles»..) Den er originalt fra 1962 og Jean Desprez er parfymøren bak duften som omtales som en (naughty) Floral Oriental. Har aldri før hørt om den, verken dens historie eller at den var kjent som Michael Jackson’s signatur duft. MJ skulle visst bruke TOM FORD Black Orchid i liberale mengder har jeg imidlertid lest på nett.

Men dette var ikke noe jeg tenkte på når jeg åpnet sample-vialen å dabbet på *litt for mye* EdC. Jeg så med en gang for meg Guerlain Vol de Nuit EdT. og bare det er en god start, fokus økte til 110%. Etter hvert som jeg snuser får jeg en intens animalisme, er det musc? eller civet? eller.. For å si det litt pent, så kan jeg gjerne tenke meg at lignende odører var en «vanlig» eim på ett 17-1800talls Versailles.. Spennende!

Selvfølgelig tok *skankmonsteret* i meg over, og ikke lenge etter var det full «googleings» søkeord Bal à Versailles. Det største plusset med hele oppdagelsen er prisen på vidunderet, en parfymetullings drøm rett og slett. Ett mindre minus, (som jo egentlig er et kjempepluss 😀 ) er at alle fire konsentrasjoner bør testes, Bal à Versailles er nok ikke bare èn dans..

Det fikk jeg erfare når herligheten kom! Selve duften må jeg egentlig komme tilbake til senere når jeg har fått summet meg. Så langt er den bare nydelig! Har en veldig subtil animalisme i seg, som jeg ikke opplever som skummel, heller mer sexy.. Leker litt med “moderne vintage” air, det vil si at den hinter til parfymenes storhetstid på 1920-30tallet, og er nok like aktuell i dag. Hvis jeg må nevne en annen parfyme, så blir det Etat Libre d’Orange Rien, uten «hodepinen». Jeg skal så absolutt søke ut både EdP. og EdT. etter hvert, og påfyll av Parfum må nok bestilles når denne en gang tar slutt..

Enn så lenge, shop & rock til Sofia Coppola’s Marie Antoinette soundtrack,
(..»this heaven gives me migraine»…)
and feast you’re eyes on these!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

bilde 1: eBay.Com
bilde 3: Château de Versailles by KLMircea on flickr
Reklamer

8 thoughts on “oOOps..did I bid? | Bal à Versailles

 1. Gratulerer med den også! Flott kjøp 🙂 Alltid lurt å kjøpe noe som er i boks, slik som denne – da har den i alle fall blitt oppbevart litt riktig 😉

  • Takk! 🙂
   Ja, synes det var ett bra kjøp. Ingen lekasje og plettfri inni boksen. Duftet også fantastisk! og ingen «off» noter at all.
   Når den en gang skulle bli tom så blir det påfyll. Tror den vi får kjøpt i dag ikke er så reformulert at det gjør noe heller, heldigvis 😀

 2. Tror jeg må spraye på meg litt Bal a Versailles når jeg kommer hjem i kveld 🙂

  Og gratulerer med kjøpet!

  • Det tror jeg du må gjøre 😉
   masse Takk!

   iiik.
   Driver å rydder, ser på Eurovision og snuser på dufter her (samtidig 😆 )
   Drev å snuste på en mini Chanel No5 Parfum refillable som liksom skulle være tom… 😯
   Deet var den ikke..

  • Det var visst EdT jeg hadde av denne. Og det er en pudderbombe av dimensjoner! Kjenner ingenting annet den første timen, ganske fælt egentlig. Men etterhvert blander pudderet seg med animalske noter, og det virker som en ganske realistisk gjengivelse av hvordan det ville luktet på et ball i Versailles – pudder, svette og folk som ikke har vasket seg på ukesvis 🙂 Ganske fascinerende, men jeg orker ikke starten. Kan sende prøven til deg i stedet!

   • Spennende å høre, de er nok ganske forskjellige i konsentrasjonene virker det som. Så mye pudder altså?
    Haha, det må ha vært litt av ett ball 😆 Synes Versailles i seg selv er utrolig fascinerende og er fryktelig irritert over meg selv, at ikke det ble noe jeg så når jeg var i Paris. Skal definitivt dit engang altså!
    Takker gjerne for det, har noen rør liggende til deg også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s