Parfu|Meditation: Memory Lane Cheap Thrill..

At jeg har «sprukket» på min selv proklamerte kjøpestopp kom nok ikke som en kjempestor overraskelse..?
Unnskyldningen: når unntak og «gode tilbud» dukker opp skal det altså stålkontroll til for å motstå fristelse, noe jeg åpenbart ikke har på plass helt enda når det gjelder alle disse duuuftene..

Derfor er det veldig greit at vi har nettshopper som gir muligheter for «cheap thrills» og ellers andre gode tilbud. CheapSmells.com er et godt eksempel. Der kan kjøpetrangen enten «surfes» vekk i mylderet av mainstream og andre potensielle forsvunnede skatter, eller man kan ta paypalen i bruk og klikke hjem en liten sak (eller to 🙄 ) til få kronene, dette inkluderer både porto og akseptable mengder God Samvittighet! 😀

Og slik starter min surfetur.. Uten noen forhåndsplaner, rigger jeg meg til. Startet etter pris under 200,-. for på slike billige gleder vil jeg ikke risikere å ende opp med unødvendig kjiiipe gebyr/moms. (fikk nettopp en regning fra UPS i forbindelse med SL Sarrasins. Kjedelig 😦 men medregnet. UPS tar godt betalt for forenklet fortolling altså).

Søket starter lovende med dufter fra Agent Provocateur. Har alltid latt meg fascinere av AP, det er så «classy frekt». Får regelmessig nyhetsmail fra de med pene bildene vedlagt. Jeg har bare snust på AP EdP. og Eau Emotionelle. Definitivt for voksne, og ikke for en hver smak og det kan jo være ett pluss. Jeg feier videre gjennom en del blandet mainstream til absurd lave priser (ser noen har endelig blitt priset etter «innhold»..), navn stikker seg ut som Boucheron Trouble. Den har jeg aldri snust på 😯 men har gått utallige ganger forbi en reklameplakat i flere år (tror den er der enda) på et lokalt parfymeri. Nå er den brent fast på netthinnen. Forførende, fristende og syndig…antageligvis. *noterer på testlisten.

Flyver i full fart forbi Britney’s drinkmixer, men tar en liten pause når jeg ankommer Burberry. Husker tidlig hvor mye jeg koste meg med både Burberry Touch for Men (min første B og mitt Jean Paul Gaultier Le Male alternativ, skulle IKKE ha den duften. Min «bestefar» har den lissom.. Men det skal sies at jeg etter hvert endte opp med ett kompromiss i form av JPG Fleur du Mâle som fortsatt er en jeg kan dra på meg) og Burberry Brit. Sistnevnte kjøpte jeg på Lørdags-travle Oxford Street i London, 100ml for £25 på The Perfume Shop.. (think BIG…blablabla) Og utrolig nok var ekspeditrisen norsk også 😀 Burberry Week End er en duft jeg har kjøpt til pappa mange ganger, den er så rimlig over alt på nett og utrolig god til han (moden maritim sitrus, honning, lær? og mann. Enkel og ukomplisert, men fortsatt med litt sjarm. Lukter pappa 😀 ) Senere i år vurderer jeg å bestille en liten flaske Montale Aoud Leather (oooH) til fødselsdagen hans, så kan jeg jo bare låne en 5*kremt*8 ml? 🙂 I’ve got tools too..

En hel rekke BVLGARI dukker opp. Mange har fått godord og positive omtaler, spesielt den notoriske «i salg enda men fortsatt discontinued» sære Black. Joda, den ble også en «cheap thrill» til 130,- på strawberryNet engang i fjor høst. Har så langt ikke brukt den så ofte, men siden den er såpass unik har Black fast plass i samlingen. De beste blir altså discontinued..

Reisen farer videre av sted, lengre og dypere inn i «spiderwebben» med sine cheape prislapper som får meg nesten til å se stjerner.. Heldigvis har ingenting fristet for mye, jeg tror jeg skal slippe unna.. Forbi Cacharel jeg farer, og husker en snusing av Noa Perle. Fin «fuktig» flyktig fruity floral (si det flere ganger kjapt :lol:) , nothing more, nothing less.


Det knyter seg i magen når jeg kommer til multi million mainstream master Calvin Klein…ushh ushh ushhh..æsj….hæææ?

Kjenner jeg får litt «hjartebank» mens jeg stirrer i vanntro. Dette kunne da ikke stemme..? Den har jo vært «discontinued» siden den ble lansert omtrent. Tankene streifer øyeblikkelig til måten fragrancenet opererer, med fulle lister av sjeldenheter oppramset som ALDRI er inne.. Klikket skeptisk inn på den aktuelle duften litt lammslått, så rimlig? Litt på måfå legger jeg den i handlekurven. Hmmm..

Fem minutter senere var den bestilt. Det kriblet litt, jeg var nettopp blitt eier av en helt full flaske av min første «skikklige» duft. Fullstendig mainstream i absolutt aller høyeste grad, en flanker.. 😯 (kjenner jeg rødmer 😳 ). Den var umulig å spore opp når interessen blusset opp for fullt. Fikk kontant beskjed fra ett parfymeri på den tiden at noe slik hadde «aldri eksistert» i Norge og utenlandske nettshopper hadde jeg ingen erfaringer med (men selv der var den listet som «utsolgt»). Hvis jeg leter godt nok, så tror jeg at den gamle flasken skal være gjemt ett sted med de siste «spare til en kjempe-spesiell anledning» millilitrene igjen. Nå, flere år senere, får jeg endelig påfyll. Ja, det er faktisk etterlengtet når jeg tenker meg om..

Oj, navnet på duften?! Joo, (hold deg fast i noe ..)

Calvin Klein sheer Obsession..

Notes: Subtle Mandarin, Bergamot, Vanilla, Exotic Spices, Amber, Incense Musk.

Sooundtrack: Angeles by Elliot Smith.

Starter lett med mild «breezy» (grundig flash parfyme-alkohol) bitter sitrus, godt tullet inn i florlett vanilje. Får lite/ingen «exotic spices». Oppfører seg nesten som en bil med med startvansker, den trenger noen minutter på huden før den får i gang motoren. Og etter det så er det silke hele veien, mild, lett og en tanke eksotisk. Den flørter med det orientalske, den er jo tross alt en Obsession flanker. Men i stedet for ornamental brennende 80’s shock-value og «romslige» sillage, så flyter de oreintalske fumene inn i svake, ømme og varme pust. Røkelse av den letteste sort og søt amber som går vanilje-retningen stjeler det subtile showet. Enkel hvit musk runder det hele av, og etterlater huden kun med et pust av duft, skjør og varm. Føles ut som varm hud en sommerkveld, og har en overraskende tilstedeværelse på min hud i likhet med Prada Infusion d’Iris/d’Homme. sheer Obsession er så anvendelig at den kan være aktuell for de fleste.

sheer Obsession var en gave jeg fikk fra London, og ble min første «designer» duft kan vel man si. Personen som kjøpte den til meg sverget på at den var fra avdelingen for menn da jeg omsider fant ut at den egentlig var markedsført mot kvinner 😆 (halve var da godt brukt, og siden sheer Obsession innkasserte så mange kompliment hadde det lite å si. Måtte til og med låne bort noen dusjer til andre som også ville lukte like godt 😀 ) Dette var en periode min eneste duft, så den ble med nesten hver dag. sheer Obsession er ladet med abstrakte minner og følelser. Jeg ser for meg grønn sommer som for lengst er forbi, full med frihet og lekenhet. Ser for meg min gamle khaki genser som duftet ofte herlig av drydownen med vanilje… jeg kan drømme meg bort og la tankene fly. Dette er virkelig duft med «magiske» krefter, som transporterer meg tilbake til en glemt tid, bortlåst trygt i minnebanken som kun eimen av sheer Obsession kunne åpne..

De fleste vil nok oppleve en ok duft, kanskje mer så hvis det eksisterer ett tidligere, gjerne smått anstrengt men godt forhold til originalen Obsession fra 1985. Den luktet jeg på for første gang i skrivende stund 😯 og forstår litt mer sammenhengen. sheer Obsession er virkelig en sheer variasjon som er tro sin opprinnelse og dermed en ekte, skikkelig flanker. Siden jeg har ett så spesielt forhold til den, så opplever jeg den nok litt med «gullkant». Men smaken har nok utviklet seg noen hakk etter min første sheer Obsession, for nå klør jeg litt etter å prøve mer av den originale bomben. Min andre sheer Obsession vil nok bli godt tatt vare på, snust på en gang i blant når dagene kanskje har vært litt grå og en tur down Memory Lane frister. Uansett så er jeg storfornøyd, og tror ikke en slik sjanse vil gjenta seg lettere når lageret er tomt. Fikk med andre ord mye for mine 153,- NOK !

Og til slutt er det kanskje plass til noen «confessions» ? 😳

Endelig kom en billig mini 5ml. Christian Dior Poison Esprit de Parfum som jeg har ventet på i over en måned.
Shiseido Féminité du Bois begynner vel snart å nærme seg..
fra CheapSmells kom også Tom Ford Black Orchid Voile de Fleur
(Black Orchid vil ikke la meg være i fred, uansett hvilken form den er i..) 🙄
Ett vellykket eBay kupp i form av Shalimar Parfum,
eBay kuppet Jean Desprez Bal à Versailles Parfum,
Byredo Rose Noir ! (kom nok ikke frem på grunn av strengere regler hos Fedex som da ikke vil sende parfyme lenger).
Helt til slutt er det nok et eBay «kupp» i form av en helt ny og forseglet flaske (forhåpentligvis i fin limited flakong) Caron Nuit de Noël
(feil årstid, I know, but hey…everyday, once a day, give yourself a present..
Special Agent Dale Cooper, Twin Peaks)

Og verre skal det bli..
men det er en helt annen historie.. 😉

God «førhelg»!

notes: fragrancex.com
bilde 2: Shopping Cart Misshap by Ryan Wiedmaier on flickr
bilde 4: Agent Provocateur – Fragrances
bilde 5: Burberry – Fragrances
bilde 7: Tire Swing Chained Up Liesel by Elliott on flickr
Reklame

12 kommentarer om “Parfu|Meditation: Memory Lane Cheap Thrill..

  1. Hehe 😀 Takk!

   Forskjellen mellom de to er ganske stor. Voile de Fleur er på en måte jekket ned en del hakk, er lettere og mindre «gourmandish» på en måte. Druknet i «hvite» blomster som liljer, jasmin eller noe sånt. Har også en EdTs væremåte, men er likevel en «kraftig» duft. Den klenger ikke så hardt på huden som Black Orchid gjør.
   Jeg kjenner tydelig «Black Orchid» i den, føles også mer feminin men det kan jo diskuteres frem og tilbake. Slik jeg har forstått det så er Volie de Fleur «ment» for de som synes BO var for voldsom.
   For meg er jo det Black Orchid som er No1, men til noe og 180,- så synes jeg det var ok å kunne få teste Voile de Fleur litt bedre i ro og mak.

   Mener å huske at bipbap skrev noe om Voile de Fleur for en stund siden, tror faktisk vi handlet den på samme plass 😀

   Kan alltids få en prøve av den hvis du vil 😉

 1. Fnis. Vellykket kjøpestopp 😉 Men virker som om du har fått mye fint! Har aldri testet verken Obsession eller Sheer Obsession, men artig med parfymer som man har så sterke minner og assosiasjoner til.

  Har heller ikke prøvd Black Orchid (tror jeg. Går litt i surr), men Voile de Fleur liker jeg. Testet kun en gang, men var en deilig blomsterduft med tuberose og andre hvite blomster. Ikke altfor ulik Fracas, men fyldigere og ikke fullt så voldsom. Synes å huske den var ganske søt.

  Jeg har plutselig fått øynene opp for Shalimar. Men tror jeg må skaffe meg en sprayprøve, får ikke noe særlig skank når jeg dabber EdP, og mistenker at den trenger å sprayes. Har sett at noen synes den er for skanky, men jeg vil gjerne ha masse skank 😉 Tror jeg må skaffe meg en sprayprøve på Jicky EdP også, jeg liker det jeg kjenner i EdT (dabbing), men den forsvinner nesten umiddelbart.

  Har forresten ikke kjøpt parfyme på to måneder nå!!! Amaranthine teller ikke, for den var gave.

  1. Hehe 😳 jauda..
   Det er helt sant, og har ikke brukt mange kronene heller.
   Obsession original tror jeg muligens hadde havnet på testlisten når jeg engang skal «saumfare» 80’s bombene, men som du sier hadde nok ikke testet dem ellers.
   Men det er både rart å morro hvor mye en duft kan få en til å huske og mimre.

   Oj? 😯 Har du ikke det?! Det må vi nok fikse litt på 😉
   Hmm, jo det kan vel hende at Voile de Fleur er litt søt, det er vel det som er en del av BO tenker jeg. Voile mangler den himmelske drydownen, men jeg liker at den går den retningen den gjør. Et «lettere» alternativ når BO blir for mye, kanskje.

   Hehe, så stilig. Er ikke den flott? Får nok bare ren himmelrik av Parfum, ingen direkte skank å finne der (tror jeg begynner å bli imun 🙂 )
   Skal love deg at EdP. får en heelt anen dimensjon når den sprayes. WoW, parfymeriet luktet ikke annet, og det var bare to dusjer. Har fundert på om EdT. er mer brukbar, men EdP. er jo så utfordrende og spennende. Jicky er et flott sknakmonster når du får sprayet den på. Virker litt mer harmløs nå, har sikkert vent meg til duften. God er den ihvertfall. Parfum blir fortsatt (heldigvis) alt for voldsom 😀 EdT forsvinner på meg også, halvtimen etter så er den vekk.

   Oj, det er skikkelig bra!! Du har fått stålkontrollen på plass, flinke Marte! 😉 Og sant, gaver teller ikke. (men hjelper på)
   Det som blir vanksleig, er vel å «bryte» fasten? (hehe, eller kanskje ikke? 🙂 ) Leste noe interessant på NST for en stund siden, tror du så den også.
   Handlet om folk som ikke hadde kjøpt noe på lenge, og de ville heller ikke bryte «fasten» uten å ha funnet en riktig flott parfyme, som Vol de Nuit i Parfum f.eks.
   Artig å lese, tror kanskje det var kommentarene under «Damage Poll» 1 2010?

   Hehe, holder på med Bal a Versailles (skal visst være ett skankmonster) og fikk meg en god latter når jeg leste hvor skanky den liksom skal være over på The Perfume Posse.
   Hmmm…får ingen «cat butt», så noe er åpenbart galt med nesen min… «Horse dung» derimot.. 😆 😆

  2. Veldig kjekt når man får mye morsomt for lite penger 🙂

   Har hørt at det er mest skank i Shalimar EdP, mindre i EdT og parfum. Får ta meg en bytur og se om jeg finner den i et parfymeri, evt bestille en sprayprøve. Tror det var Bipbap som sa at EdT var mye lettere å bruke.

   Leste også det om å bryte fasten, og skjønner faktisk hva de mener. Når jeg kjøper færre parfymer blir det viktigere at jeg kjøper de riktige, de som er aller best. Men har jo laget meg en liten kjøpeplan for resten av året, tror ikke det skal bli noe problem å shoppe litt 😀 Men mulig juli-flasken ryker pga at det er så mye jeg vil prøve, blir nok et par store bestillinger fra TPC og Luckyscent. Men to mnd uten parfymekjøp har gått utrolig fort, og det har blitt lettere og lettere å motstå fristelsene.

   Har en sprayprøve på Bal a Versailles, og får ikke særlig skank fra den – bare masse pudder. Jeg er nok litt immun, hehe. Husker ikke hvilken versjon jeg har, det kan jo også ha noe å si.

   1. Ja, absolutt 🙂

    Jess det er slik jeg også opplever Shalimar, EdP. har litt mer futt og tyngde, mens EdT. er enklere å bruke. Har sett den i hyllen på parfymeri lokalt, så tror kanskje at de fleste har den. Svindyr i butikk, som også kan noe å ha med at den kom i en «limited» flaske, men enkelt og greit å få testet den. Spesielt og rart at ikke Mitsouko og L’Heure Bleue står i hyllen ved siden av..

    Ja, det er sant. Men så finnes det jo så mange riktige, den ene er bedre enn den andre 😆
    Så planen din på parfymesnakk, veldig greit å ha slike retningslinjer, med litt slingringsmonn til å bytte ut flasker mot prøver/decanter osv. Gjør sikkert det hele litt enklere også. Har selv skjerpet meg veldig på prøver. Men det er disse spesielt gode «tilbudene», de må være fæle å motstå.
    Har en plan i ulming, som er svært så ambisiøs, men jeg tror den skal være gjennomførbar.. fortsettelse kommer 😉

    Bal a Versailles EdC. er den jeg får mest animalisme fra, Parfum er helt nydelig og ikke lik EdC. Jeg får ikke store skankbomben andre beskriver heller. Parfum er bare nydelig, har litt «moderne vintage» air, og på ett punkt skremmende lik ELdO Rien uten å være påtrengende og hodepinefremkallende. Har en ambrete drydown som er deilig. Helt heaven! Denne skal jeg ha når vintagen er tom, tror faktisk den moderne versjonen er like god. EdP og EdT har jeg ikke prøvd, men kan se for meg mye pudder i EdP.

 2. Veldig morsom post altså 😀
  Har dessverre ikke tid til å kaste meg inn i diskusjonene nå (pakker koffert 😉 ) Kommer tilbake sterkere siden 🙂

 3. Nok en fabelaktig post fra deg, fulgte spent med hele veien, og var nære på en blind-by av Sheer Obsession her 😀

  Men, når jeg leser praten deres om Shalimar og «skank» så skjønner jeg ikke noe…det har jeg ikke tenkt på idet hele tatt. Legger vi ulike ting i det ordet mon tro? eller kanskje det for meg bare er utrolig deilig i Shalimar, men ikke i endel andre dufter? Meget mulig 🙂

  Shalimar får du kjempebillig på nett, Marte 😉

  1. Hehe, så flott! 😀 Det hadde nok ikke vært den skumleste blind-buyen, sheer Obsession er ganske så likendes 😀 Den er tro sin original som jeg nevner, men strippet ned til beinet kan vel man kanskje si.

   Hehe, kanskje det har blitt ett litt vidt begrep etterhvert ja. Det er vel Jicky sin feil egentlig..
   Det er vel denne nok så milde Jicky-fasen med civet i første del av Shalimar EdP. som er det jeg mener er spesielt «skanky» og utfordrende, pluss at den har såpass med punch og god sillage da. Helt fascinerende og spennende god. Resten av Shalimar er ren himmel, slik som EdT og Parfum.

   Sikkert litt forskjellig hva vi tenker er skanky, selv synes jeg det er artig å utforske skumle/utfordrende/skankye dufter. Fikk meg en god latter når jeg leste om Bal a Versailles Parfum sine «skankye» beskrivelser, som ikke jeg fant i det hele tatt. Den er litt mildt animalsk ja, men ingen «cat butt». Syntes den var nyydelig.

  2. Har ikke tenkt å kjøpe Shalimar i butikk altså, bare teste forskjellene mellom EdT og EdP uten å måtte bestille prøve på nett 🙂 Men de har den ikke i butikkene her jeg bor, så må ta meg en tur til nærmeste by.

   Det jeg legger i ordet skank er noe som lukter litt «skittent» eller kroppslig, f.eks. uvasket hår, svette, sex, dyrisk. Men folk har nok ganske ulike grenser for hva de synes er skanky. Noen synes Dzing! lukter hest og elefantbæsj, og noen synes heftige jasminparfymer lukter brukte bleier… Jeg synes såkalte skanky parfymer lukter deilig og fascinerende, blant annet Muscs Koublai Khan som lukter kattepels og varm hud 🙂 Men enig med deg i at jeg ikke skjønner hvorfor Shalimar liksom skal være skanky, synes den er luksuriøs og elegant og nydelig.

  3. Irma: Var det du som var interessert i å kjøpe Shalimar i ren parfyme, men ikke ville ha dyr 30 ml flaske? De har 7,5 ml flasker på escentual.com, både av Shalimar og Mitsouko parfum… 🙂 Koster £75.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s