notert|IRIS

Når man blir hektet på duft, kommer ofte perioder hvor alt mulig innenfor et stort tema utforskes. Selv har jeg mine nykker.. det begynner å bli en del!

Jeg er for eksempel spesielt glad i lær-dominerte (cuir) dufter hvor nesten alt måles opp mot den store Chanel Cuir de Russie. Har snust meg gjennom en del Dark’n’Dirtye Roser. Selv om L’Artisan Parfumeur Voleur de Roses er foreløpig på topp, har flere deiligheter gitt seg til kjenne og frister med sitt «rosye-darkness». Annet jeg har dabbled med er xCitingPatchouli, SkankyFab Jasmin, Aldehydiske (brukbare) Bomber som Chanel 22, også har vi her «Iris Extraordinaire».

Jeg har også hatt min turn med Appelsinblomst (Fleur d’Oranger) og ga L’Artisan Parfumeur Fleur d’Oranger 2007 Harvest kronen, men nyter Prada Infusion de Fleur d’Oranger til daglig. Nå i det siste har en voksende interesse for Chypre generelt meldt seg, og jeg pirker så vidt bort i skummelTubereuse, etter å ha blitt forført så til de grader av Serge Lutens Tubéreuse criminelle.

For noen dager siden fikk jeg en overraskende trang til å spraye, dabbe og utforske de Iris duftene jeg kunne finne i eskene mine. Dette går i bølger. Dagen etter var jeg i full sving med Le Labo Iris 39 og det var ikke mindre enn full klaff! Suksessen ble gjentatt flere ganger i løpet av uken, og det må vel bety at sommeren er snart på vei?

Iris i parfyme skal være en av de dyreste ingredienser, og er som regel kun brukt i «prestige products» som parfyme. Det kreves svært mye tid (alt fra 3-7 år), møysommelig og komplisert arbeid samt store mengder tørkede røtter for å fremstille små mengder Iris Absolute (Orris) som så blir brukt til duftkomponering. Det er i røttene (rhizomes) på Irisen som gjemmer på den karakteristiske duften vi ofte kjenner igjen.

Iris har en tørr, rotaktig, kjølig blomstret, woody duft. Har også lest at noen sammenligner Iris-duft med ferske gulrøtter rett fra jorden, men det er ikke noe jeg har mange erfaringene med. Har kun kjent en lignende odør i Prada No.1 Iris. Ifølge Osmoz.com har Iris en ..»powdery, green-woody, violet» (pudder, grønn-treaktig, fiol) – duft. Jeg opplever hovedsakelig Iris som mystisk, elegant og intellektuell. Så er det opp til den aktuelle parfyme å velge retning, hvordan Irisen skal oppføre seg. Det kan være alt fra «skrikende i fistel» – metallisk karakter som river litt i nesen, til den mer pudret, ømme, nesten søte typen til kjølig, kald og utenomjordisk vakker. Jeg forbinder Iris-duften med fargene grå-fiolett-lilla. Assosierer følelser og bilder av vår/sommer & hage.. skjøre små øyeblikk som «dansende mild sommervind i engen, lekende solstråler, ro..»

Dior Homme | Christian Dior

Noter: Lavendel, salvie, bergamot, iris, kakao, amber, vetiver fra Haiti, patchouli fra Indonesia, lær.
Parfymør: Olivier Polge

The reason for it all..! Jeg ble hektet tidlig på Iris på grunn av Dior Homme. Etter en kaotisk og konsentrert London-tur midt i terror-kaoset for en del år siden, ble det mye tid til overs på flyplasser.. som mer eller mindre ble brukt til å snuse på DutyFree. En grei salgsassistent på Heathrow sprayet en blotter med noe han mente kunne passe meg, jeg snuste kjapt og takket for hjelpen. Det var ikke før senere vel på plass i flyet at jeg ble oppmerksom på en deilig vanedannende duft som lurte seg opp fra DutyFree-posen min, og var uvanlig i forhold til hva jeg var vant med. Enda ett kansellert fly, betød mer «sniffage», som endte med en liten ny flaske på OSL Travel Retail til overkommelig pris. Impulsivt kanskje, men SÅ veldig vellykket og en opplevelse som ga større interesse for å utforske enda flere dufter. Dior Homme er en fantastisk anvendbar Iris som starter frisk og kjølig, men går etterhvert i en mer pudret/søt og varm retning. Får også antydninger til kakao og blir herlig kremet, smelter på huden. Dior Homme er «sophisticated», voksen, stilig og unik nok til å skille seg ut fra det store mainstream-utvalget. Har en hel dags holdbarhet og er spennende fra første spray til den luktes på klær dagen etter.

Dior Homme er nok det nærmeste jeg har kommet en «signaturduft», nesten hele 100 ml. (i tillegg til en halv flaske Dior Homme Intense) har blitt brukt med den største nytelse. Det beste er at Dior Homme mest sannsynlig kan prøves i det nærmeste parfymeri. En virkelig flott duft markedsført mot menn – men det må ikke stoppe damene fra å sjekke den ut altså! Wear what you want! 😉

Flakongen er stilig og moderne Dior, har latt meg fascinere spesielt av det graverte ultrakule metallrøret som koser seg midt i den pent fargede herligheten. En verdig suksess fra Christian Dior.

Iris Silver Mist | Serge Lutens

Noter: IRIS PALLIDA – røtter (orris), galbanum, treverk (sedertre, sandeltre), kryddernellik, VETIVER, MUSK, røkelse, benzoin (amber).
Parfymør: Maurice Roucel

Iris Silver Mist er en høyt respektert og kanskje en av de mest «tro» Iris dufter, ofte omtalt som det beste man kan få. Det er en svært rå og heftig vegetal og rotaktig iris vi får servert her. River godt i nesen ved start, men roer seg etterhvert og får utrolig nok en ganske luftig feel. Denne må prøves av alle som har interesse i Iris, om ikke annet enn for å få Iris-duften på plass i «nesen». Selv synes jeg den er for rå og litt ensformig, men jeg merket under testing at Iris Silver Mist var en av de Iris-duftene jeg gledet meg mye til å prøve ut. Vil nok dra frem prøven når jeg får en ny Iris bølge.

28 La Pausa | Chanel Les Exclusifs

Noter: Iris røtter (orris), rose, lær.
Parfymør: Jacques Polge & Christopher Sheldrake

..»A piquant floral fragrance of delicate Iris, rooted in the Tuscan soil of the French Riviera, where Mademoiselle escaped with friends to her vacation home.»…

Chanel

Chanel leverer en elegant og tro Iris som har fått en mer blomstret feminin kvalitet. Lett, «ethereal»  transparent og flyktig. Svært elegant, luksuriøs og veldig Chanel (den har den typiske «basen» som går igjen av mange av parfymene.. eller er Iris selve basen i de andre Chanel produktene? Man kan undres). Hele herligheten kommer flott frem når den sprayes rikelig på. Får en følelse av å ha «fanget ett glimt av duft båret av vinden» når jeg snuser på 28 La Pausa. Veldig skjør og i-øyeblikket. Absolutt i tråd med sin inspirasjons-historie om Coco Chanels landsted 28 La Pausa. Jeg er nok biased når det gjelder yndlingen min, det skulle ikke mye til å like Iris ala Chanel. Men så veldig synd den er så flyktig på huden min!

Iris 39 | Le Labo

Noter: IRIS, LIME, PATCHOULI, ROSE, YLANG-YLANG, MUSK, fiol, ingefær, kardemomme, civet.
Parfymør: Frank Voelkl

..»En voksen og intelligent Iris-duft, som er veldig urban tilsatt en dæsj hundetannmønster. Distinkt feminin kvalitet, men ikke utpreget eller i nærheten av mine grenser. Iriselskere: Test it, Wear It!»…

byP

En Iris etter min nese! Starter ganske skarpt og er helt nede på bakkeplan som bildet over portretterer flott. Iris 39 har ikke øyeblikkelig den typiske Iris duften, isteden har den litt fres og «katt» (civet) i seg som merkes tydelig fra start og ett stykke ut i duften. Dette gir spenning og utfordrer meg, civet er en av NO-NO notene mine.

Iris 39 demper seg så noen hakk, katten stikker av og jeg sitter igjen med en mild og fyldig Iris, som går i en litt mer søtere (chypre?) retning (har kjent en lignende «søt» chypre kvalitet i Roja Dove Unspoken). Holdbarhheten er upåklagelig, og Iris 39 er fortsatt sprek i drydownen flere timer etter normal påføring. 

Føles urban samtidig som den holder en viss grasiøs eleganse og tradisjonell stil. Ser for meg hundetannsmønster. Markedsført som feminin, men på min hud føles den helt unisex og er ikke en jeg nøler å spraye på. Le Labo Iris 39 har hittil blitt en av mine stoore Iris favoritter.

Infusion d’Iris Prada

Noter: Moden Sitrus (mandarin, appelsin), appelsinblomst, galbanum, iris, sedertre, vetiver, røkelse, benzoin.
Parfymør: Daniela Roche-Andrier

Prada’s fantastiske transparente Iris er bare helt enkelt nydelig. Irisen går i en delikat, lett og luftig retning og lar også andre duftnoter som neroli, lett røkelse (benzoin & opoponax?) og noe woody få slippe til. Minimalistisk og moderne, florlett men likevel holdbar på hud. Den er superenkel å bruke uten å bli kjedelig.

Føles ut som ett tynt ekstra lag hud, og er en duft jeg ofte velger når jeg trenger noe rent, minimalistisk og elegant. Infusion d’Iris satt standarden for Prada’s duft DNA, i samarbeid med Parfymør Daniela Andrier, og kan kjennes igjen i flere av duftene som kom i ettertid. Virkelig en juvel som skiller seg ut fra «mainstream»-utvalget, og absolutt unisex etter min nese. Liker godt konseptet og synes flakongen er svært pen.

No.1 Iris | Prada Collection des Essences

Noter: IRIS, NEROLI, musk (moskuskorn), appelsin, sandeltre, myrra, røkelse, kumarin (søt/frisk/spicy/nyslått gress – ala tonkabønne).
Parfymør: Daniela Roche-Andrier

Her er altså den Iris-baserte parfymen som minner meg om ferske jordete gulrøtter, rett fra hagen. No.1 Iris starter slik; rå, frisk med crunchy-crunchy-carrots. Ikke skarp og langt fra skummel. Enkel, men samtidig fyldig, kompleks og virker å ha gode råmatrialer. Tror nok at noe inspirasjon til Infusion d’Iris kommer fra No.1 Iris, men det er bare via min nese og ikke offisielt. No.1 Iris skal være Parfum, og det kan stemme. Den sitter nært huden, og lite trengs.

Prada’s Boutique-Exclusive serie med dufter er en historie i seg selv. De er ikke markedsført i det hele tatt og det finnes lite til ingen informasjon om hvem som står bak de. Ideen er eksklusive dufter, laget i parfymekunstens ånd hvor håndverk, tradisjon, kvalitet og modernisme møtes. Det oppfordres også til å utforske duftene ved «lag på lag» (layering) for å skape sin egen personlige parfyme.

Jeg synes No.1 Iris er fin, men når ikke helt opp til sin stive prislapp. Føles ut som en «Infusion d’Iris Intense». Når dette er sagt, så har denne linjen noen unike skatter verdt hver eneste krone, No.3 Cuir Ambre og No.8 Opoponax er beyond heaven..

Hiris | Hermès

DUFTNOTER: IRIS, NEROLI, gulrot, koriander, høy, rose, moskuskorn (AMBRETTE SEEDS), mandeltre (Prunus dulcis), sedertre, honning, vanilje.
Parfymør: Olivia Giacobetti

Jeg opplever en ren, brukervennlig og elegant Iris. Starter skarp og litt metallisk, men demper seg så fort den har fått summet seg på huden. Såpete og mild men gjemmer likevel på en rik Iris-duft med en lett feminin touch. Har ikke all verden av duftslør og holder seg nært huden. Utrolig at dette er en overkommelig priset «mainstream» Iris. Hermès har sine moments, og er definitivt et Hus jeg bør kikke litt nærmere på.

Bois d’Argent | Christian Dior – La Collection Privée

Noter: Benzoin, Iris, Myrra, Patchouli, Lær.
Parfymør: Annick Menardo

Støv, støv og litt mer støv kan kanskje oppsummere denne unisex duften fra den tidligere Cologne-serien fra Christian Dior – nå under navnet La Collection Privée.

Bois d’Argent er en parfyme som egentlig skal være i mandel-territorium men jeg synes den har en utrolig spennende støvete Iris som gjør hele duften. Den starter støvete, med mandel og gummi/plastikk. Noen liker det, andre hater det. Når alkoholen har fordampet kommer pudret Iris frem og duften får også en spesiell sødme. Jeg får kino-assossiasjoner (søtt buttery/popkorn.. Montale Red Aoud er ett annet eksempel som gir meg sterke «kino-gourmand»-vibber).

Duften harmoniserer og smelter på hud som gjør den vrien å beskrive. Oppfører seg luftig og lett men har likevel god holdbarhet på hud.. den «setter seg fast» i nesen. Bois d’Argent gir meg videre assosiasjoner i form av støvete gamle teatersaler, teater sminke/pudder, Versailles, opera.. Virker som en intelligent duft ladet med forventning, samtidig som den holder en stille eleganse. Liker den, bruker den ofte på kino faktisk.

Bois d’Iris | The Different Company

Noter: IRIS PALLIDA/FLORENTINA, VETIVER, BERGAMOT, sedertre, NARCISSUS, GERANIUM, MUSK.
Parfymør: Jean-Claude Ellena

En Iris-duft som bærer preg av kvalitet, og brillierer med gode råmaterialer som Iris Pallida (den mest aromatiske). Bois d’Iris er tørr, relativt rå, og har en intens kjølig Iris-duft. Jeg får en spesiell følelse av gourmet salt/pepper, tenker også litt driftwood (tørre, vaskede, bleike trestubber fra fjæren). Minimalistisk og virker linjær på huden min. Dette er helt sikkert noe fans av Jean-Claude Ellena kreasjoner setter pris på. Selv er jeg ikke helt overbevist.

Epilog

Det finnes et mylder av Iris parfymer og jeg er helt sikker på at alle kan finne sin helt egne spesielle. De få jeg har utforsket her er er en miks fra «mainstream» og «niche» – flere er personlige favoritter. Iriser jeg ønsker å sjekke ut fremover er Frederic Malle Iris Poudre, Acqua di Parma Iris Nobile, Keiko Mecheri Iris d’Argent og så må det snuses nærmere på Parfumerie Generale Iris Oriental. Kom gjerne med tips til flere Iriser som bør sjekkes ut. Jakten dabbet av litt etter Le Labo Iris 39. Hvem vet..  kanskje den ender opp som min «holy grail» Iris Extraordinaire?

kilder & noter: Fragrantica, Osmoz.com, luckyscent.com, Now Smell This.
bilde 1: Another Iris Macro by larry&flo on flickr – remixed flipped
bilde 2: Iris Garden by eugene on flickr
bilde 3: Iris Histrioides by Karen Miller on flickr
bilde 4: Iris & Sun by SkipSteuart on flickr
bilde 5: Dior.com Perfumes – Dior Homme
bilde 7: Reticulated iris by knoxilla on flickr
bilde 9: Iris I by pnts on flickr
bilde 11: C by Pēteris Caune on flickr
bilde 12: Early morning Iris by Peaches&Cream on flickr – remix cut&flip
bilde 13: Curtains by Shawn Kelly on flickr
bilde 14: Sea Salt 1 by gary_foulger on flickr
bilde 15: Iris–Up Close by Picture Taker 2 on flickr
Andre bilder utover dette er fotografert og laget av Per Christian H.
Reklame

20 kommentarer om “notert|IRIS

 1. Jeg liker veldig godt å utforske ulike noter på denne måten, morsom og lærerik post 🙂 Fantastiske beskrivelser!

  Sliter litt med iris, men har noen favoritter. Blant annet Iris Oriental, den er nydelig. Det samme er Iris Nobile, og ønsker meg en liten flaske av Infusion d’Iris. Har bare prøvd Iris 39 en gang, men den passet veldig til det du skriver om «skrikende i fistel»/metallisk, hehe. Mulig det er civet som er problemet, jeg har nok katter rundt huset fra før 😉 28 La Pausa er god de to sekundene den varer, Hiris lukter spearmint tyggis, Bois d’Iris lukter whisky. Dior Homme må jeg se etter i butikken her, og har også planer om å prøve Iris Silver Mist, selv om jeg tror den blir for rå for meg.

  Har begynt å få sansen for Eau d’Italie Sienne l’Hiver og L’Artisan Dzongkha. Sistnevnte er første gang jeg har skjønt hvorfor noen sier iris lukter gulrøtter. Begge er spesielle og melankolske, transporterer meg til et annet sted. Grønne, rene, litt skarpe, minner meg og skog og stillhet. Røkelsen i Dzongkha føles veldig beroligende. Men Sienne passer nok kanskje best om høsten og vinteren.

  1. Enig, dette er en veldig morsom måte å utforske dufter på, også er det greit å få «på plass» irisen i nesen. Plutselig kjennes Iris Overalt 😀 Takk 🙂 Noen var virkelig vriene å sette ord på.

   Iris Nobile har jeg blitt ganske nysgjerrig på, ser den har fått mye skryt av flere.

   Iris Oriental er spennende, og nesten slik jeg får lyst å spise opp. Må snuse grundigere på den, får ikke så mye Iris ut av den. Hehe, svæært glad i Infusion d’Iris her.

   Er som du skjønner svak for Iris 39. Den vender seg i en retning som skiller seg ut fra flere av de tradisjonelle Irisene, og utforer meg med civeten og varer for evig…Jaa! helt hektet. Den funker rett og slett på huden min. Kanskje jeg burde hatt meg en katt? 😉

   Hihi, fikk 28 La Pausa til å vare brukbart med å dabbe ekstremt på. Kan forstå at den kommer i 200ml, det trengs 😀 Skal nok ha meg en decant av den da.

   Ja ta en snus på Dior Homme, den er flott 😉 (synes forsåvidt Dior Homme EdP Intense er deilig også, den får da en mer «boozy» og gourmand (eplekake, kanelsnurr) swong. Lukter Jul synes jeg.)

   Spennende, jeg har en prøve på Dzongkha som jeg skal utforske nærmere, så spørs det om den blir litt svakt «gulrøtter» slik som Prada No.1 Iris ble. Høres bra ut med beroligende røkelse, jeg reagerer på den stikkende typen som finnes i de fleste CdG Series 3 Incense og Tauer Incense Rose og Incense Extreme. Når jeg tenker meg om, så fungerer ikke Eau d’Italie Paestum Rose på meg heller. Den første du nevner må jeg notere på test listen 😉

 2. Enig med marte – Fin og lærerik post, og du har fått med deg mange gode eksempler 🙂

  Alle vet jo at jeg liker iris 😀 Den «feminine» Le Labo Iris 39 fungerer veldig bra som unisex. Det samme gjør herreduften Dior Homme 😀

  Liker (eller rett og slett digger)mye her. En ting jeg stusser litt over er Hermes Hiris og Bois d’Iris. Jeg har (og liker) begge, men bruker sjelden eller aldri. Vet ikke helt hvorfor.

  Iris Silver Mist var noe av det første jeg testet fra SL. Var ikke det helt store for meg heller, men lenge siden jeg har testet. Tror jeg må finne fram prøven igjen.

  Iris Nobile Edp og Edt er veldig forskjellige. Edt er unisex og sommerlig, mens Edp er fyldig, søt og ganske feminin. Hadde kjøpt Edt hvis den hadde hatt bedre holdbarhet på huden.

  Falt veldig for Frederic Malle Iris Poudre første gang jeg prøvde. Begynte lovende, men ble liksom ikke noe mer. Verdt å teste likevel.

  Synes som marte, at 28 La Pausa forsvant fort fra huden. Har jo kjøpt en stor decant, så jeg får vel teste litt bedre. Trenger kanskje å dusje litt skikkelig på 😀

  1. Takk 😀
   Er så mange å velge mellom, men tror jeg har lett frem en grei miks her av forskjellige typer Iris, både fra «mainstream» og «niche», rimelig og dyr.

   Helt enig om Iris 39, jeg kan skjønne at den er laget og markedsført som «feminin», men det blir ikke fremhevet på min hud og den ender opp som unisex.

   Hmm..det er jo litt interessant og spesielt. Jeg har helt sikkert noen slike her også. Falt ikke helt for Bois d’Iris, men jeg skjønner at det skikkelige saker.

   Iris Silver Mist synes jeg var fryktelig skummel og for tøff aller første gang den ble testet. Men etterhvert så har den kommet seg litt, sikkert noe med at jeg har vent meg til den. Likevel er det en jeg liker å prøve, men jeg tror ikke den vil bli aktuell.. Renser nesen godt i alle fall 😀

   Åja, det var den som var så forskjellig i EdP. og EdT. Jeg bør vel teste begge 🙄 men holder da en liten knapp på EdT. siden den er mer unisex. Kjedelig at den holder dårlig på huden.

   Mener jeg har lest litt blandet om Frederic Malle Iris Poudre. Frederic Malle Une Rose ble også en slik en på meg, begynte svært lovende…og det var det. Kanskje jeg er for Serge Lutens fan til å falle for Frederic Malle? 🙂 Skal nok sjekke ut flere fra linjen før jeg tar endelig konklusjon på den tror jeg.

   Hehe, ja 28 La Pausa må vel være en av de som kan dusjes ekstreeeemt på.. Tror jeg hadde noe mellom 5-10 dabber på hånden for å få skikkelig fres på den, og likevel er den luftig og lett 🙂 Var det slik at den skulle komme i 400 ml?! 😆 Eller det var vel kanskje Colognen..

 3. Enig med de andre her; flott og grundig post!
  Er ikke så kjent i irisverdenen, så skal komme tilbake til dette innlegget når jeg får lyst til det 🙂

  Helge liker Iris Nobile (det gjør forsåvidt jeg også). Og han lurer på om du har prøvd Dior Homme Cologne (skal visstnok være laget av Kurkdjian)

  1. Takk 😀
   Håper den kan være en liten inspirasjon til iris, når du plutselig en dag får trangen 🙂

   Iris Nobile må jeg skaffe meg en prøve av, er det EdT. eller EdP. dere har prøvd?

   Er det Cologne Blanche du mener? Den er av Kurkdjian ja. Den tror jeg ikke var noe spesielt, kan rett og slett ikke huske den. Skal se om jeg kan finne den prøven igjen.
   Dior Homme Cologne (av EdT.) er «reworked» av François Demachy og noe jeg bare har prøvd i forbifarten. Husker også lite av den egentlig, mulig den var litt friskere med mer «citrus» og litt lettere, egentlig unødvendig. Synes Dior Homme er «lett» nok jeg. Funket like bra til sommer, og var spesielt god i kaldt vær.

  1. Så flott! 🙂 Håper de inspirerer, masse her er svæært deilig. Så du holdt på med noen spennende Iriser også, spesielt Iris 39 😉
   Ser ut til at jeg trenger en ekstra decant av den, tror rett og slett det ikke vil «lønne» seg å bestille en flaske fra Luckyscent (iom høøy proto) når vi får spesialpris på TPC helt opp til 30ml..
   Iris Oriental er deilig ja, og gjett om jeg gleder meg til å slå kloa i en prøve Iris Nobile.

   Nå snuser jeg på Orange Star, Tuuuuusen takk! 😀 😀

 4. Jeg får heller ikke så mye iris i Iris Oriental, sikkert derfor jeg liker den så godt 😉

  1. Hehe, kanksje det? Den er uansett deilig slik den er, som mye fra PG er generelt. 🙂
   Noen stikker seg ut litt ekstra da, du vet jo at jeg er svæært svak for Cuir Venenum.
   Cadjmere begynner å snurre meg rundt lillefingeren, og den ganske så maskuline Coze er ikke helt på bærtur heller.. Den skal egentlig være helt «feil» for meg og hva jeg liker, men likevel så er den så fascinerende.. 😀

  2. PG har utrolig mye spennende ja 🙂 Jeg tror Coze lukter utrolig godt på riktig person.

   Har du testet DelRae – Mythique forresten? Veldig fin irisduft, ren og elegant. Allsidig og nøytral, men langt fra kjedelig.

   1. Hehe, ja det skal være sikkert og visst. 🙂

    Nei den har jeg ikke vært borti, men tror jeg har snublet forbi DelRae for det høres kjent ut. Ble litt nysgjerrig å surfet den opp for å se om den kan være interessant, og det er den garantert. Ført inn på testlisten 😀

    Kom også forresten på om at L’Artisan har denne harvest Iris Pallida. Hvordan kunne jeg glemme den. Den MÅ jeg få testet ut en gang, selv om det neppe blir noe jeg investerer i. Har noen snust på den?

  3. Mythique seiler faktisk opp som min favorittiris 🙂 Har hatt den på i dag også, og den er nydelig. Var en fordel å dabbe på ekstra mye (evt spraye), da kom den mer til sin rett. Jeg satt med nesa limt til håndleddet. Den er ikke superspennende eller krevende sånn som mange andre av mine favoritter, mer som parfymevarianten av jeans og hvit singlet, perfekt når du vil se bra ut uten å tenke altfor mye over hva du skal ha på deg. Synd den er så dyr… Så du omtalen på NST? Der omtales den som «leather chiffon underwear», hehe 😀

   Iris Pallida har jeg en prøve på, du kan få overta den 🙂 Ganske god, men ikke helt klaff på meg.

   1. Oj hjelpes, såpass? 😀 Leste om den på «the Posse» tror jeg, måtte surfe meg innom NST og lese.
    Den høres spennende ut, virker litt i stil med Infusion d’Iris «feelmessig»? Denne må jeg skaffe meg en mini spray prøve av 🙂 Uff, er den farlig dyr altså?
    Selv om det er de store skumle og herlige jeg trekkes mot og har mest av i samlingen, så er disse deilige, anvendelige ett must 😀

    Ooo, ja gjerne. Har alltid hatt lyst til å sjekke den ut, men har nok glemt litt av den. Tror også en prøve på TPC er dyrt. Tar gjerne over den 😀

 5. Ja, den er nok litt i samme gate som Infusion d’Iris. Enkel og elegant, og du kan ha på mye uten å føle at du oser parfyme. Blir en skinscent etter hvert, veldig subtil, men ikke sånn at du føler den forsvinner. En 50 ml flaske inkl frakt blir over 900 kr om du shopper på Luckyscent tror jeg. Vet ikke hvilke andre steder de selges. Skal ønske meg i bursdagsgave sånn at jeg slipper å betale selv 😀

  Da legger jeg Iris Pallida i neste pakke 🙂

  1. Høres bare helt herlig ut 😀 *notert på lista
   Passelig dyrt ja, men hvis den er ubernydelig så er den verdt det. Duftgaver er en lur ide, så lenge man får plukke de ut selv 😉

   Oj, det skal bli spennende 🙂

 6. Har fått lov å bestille den i bursdagsgave fra foreldrene mine, men det er en stund til 🙂 Håper jeg kan få den litt på forskudd, hehe. Da kan du evt overta prøven min. Jeg har SL La Myrrhe til overs også 😉

  1. Hehe, kjempeflott 🙂 Blir fryktelig nysgjerrig her på denne Mythique nå altså.
   Ojoj, så spennende. La Myrrhe har jeg fundert på i lengre tid og skal visst være en raring har jeg hørt 😀

  2. La Myrrhe er ganske rar ja. Fascinerende, men overdose aldehyder for min del, blir litt skjærende skarp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s