(untitled) | Maison Martin Margiela

MMM03[shot byP2010
Line (3) – fragrances
Eau de Parfum
Parfymør: Daniela Andrier
Personlighet: Interessant, ubestemmelig-kameleon, urban, annerledes, varm.
NOTER: Galbanum, grønn duggfrisk akkord, bitter appelsin, mastikstre harpiks/kvae, jasmin, røkelse, musk, sedertre.
Soundtrack: Fashion by David Bowie.

Kalenderen sier vår, men for ikke mange dagene siden var det vinterhvitt utenfor.. Denne gangen kan (skal) det ikke vare, og jeg håper dette var siste drysset i år. Litt huttrende trekker jeg meg tilbake til mine prøvebokser og leter frem dufter som minner om sommer, vår, grønne trær og hager, varmende vårsol og fuglekvitter.. Tror jeg aldri har lengtet så mye etter sommer, det er nok den uberkalde og lange vinteren sin feil. Men ok, da skal sommeren være like flott som vinteren har vært i det minste! 😀

Jeg har alltid blitt fascinert og inspirert av folk, design, kunst og produkter som er interessant og spennende annerledes, nytenkende/avant garde. Det er ikke alltid jeg forstår det jeg ser, men jeg vet fort hva som tiltrekker og gir meg gåsehud. COMME des GARÇONS er min første og ultimate «avant» kjærlighet. Rei Kawakubo er ett geni av de sjeldne og med sitt CdG har hun snudd design/moteverdenen på hodet med sin utømmelige, kompromissløse og eksentriske kreativitet. Ikke bare i form av klær og design, men også hvordan ett brand/merkevare kan drives, utforskes og utvikles.
CdGs parfymekolleksjon er jeg svært glad i.

Maison Martin Margiela..
For ikke så lenge siden fikk jeg øynene opp for Maison Martin Margiela og falt helt pladask for hele konseptet. Greide å kuppe ett par uberkule Replica sko, som vil bli ekstremt høyt verdsatt. MMM er kort et high fashion motehus grunnlagt av belgeren Martin Margiela, 1988. Margiela studerte ved Antwerp’s Royal Academy of Fine Arts og har jobbet for Jean Paul Gaultier og som «creative director» for Hermès womenswear. Også kjent for sin «usynlighet» under MMM. Stikkord kan være ekstrem/konseptuell fashion, avantgarde, kunstnerisk, «deconstructed», minimalistisk, anonymitet. MMM er delt inn i nummererte linjer, og «line 3» er dedikert til parfymer. (untitled) markerer duft-debuten til labelen som har eksistert nå i over 20 år. Det har seg altså slik at Martin Margiela ikke lenger er hos MMM, men etterlater seg en rik arv og sterk brand-identitet med kult-fans, og nå en helt fersk parfyme under lisens fra L’Oreal (Viktor & Rolf, Giorgio Armani, YSL Beauté..)

Så var det duften…
Det første som slår meg er duften av ett relativt velstelt menneske, som nettopp har røkt en mild sigarett, gått rett til badet og vasket hendene, pusset tennene, for så å toppe det hele med en søtlig tyggegummi..

(untitled) starter altså med en fresh, ren duft i form av appelsin/bitter sitrus/appelsinblomst som oppfører seg som maskering for mild sigarett-røyk. Maskeringen forsvinner litt etter litt, og kraftigere aromatisk woody duft lurer seg fremover (galbanum?). Får en svak anelse røkelse, men bare i flyktige glimt. (untitled) oppleves nå varm og passelig behagelig på huden, har også iført seg en abstrakt blomstret kvalitet. Jeg klarer ikke å finne jasmin, så den må være godt gjemt i (untitled). Er en tanke «skitten» (musk), men ikke fremhevet. Av en eller anen grunn får jeg litt vintage vibber, selv om (untitled) både er urban og hipp i aller høyeste grad.
Tørker ned til en svak behagelig skitten-søt skinscent, som varer helt til den blir vasket bort. Moderat sillage og (untitled) gjør seg spesielt godt sprayet (liberalt) på. Får assosiasjoner til hvit modellerings-leire uten jeg helt skjønner hvorfor..

Daniela Andrier legger igjen sin velkjente signatur fra Prada parfymene (spesielt Infusion-serien). Største forskjellen er at den er fyldigere, tydelig og føles ikke transparent i (untitled).

(untitled) kommer i en stilig apoteker-inspirert flakong (ligner skremmende mye på Guerlain’s eksklusive Vega/Sous Le Vent), som er dyppet i hvitmaling, hvit tråd holder toppen på plass. Hvitt er «fetisjfargen» til MMM. Enkel sort skrivemaskin-typeface forteller oss «ikke navnet». Flasken er gjemt i en hvit tøypose, og pakket i hvit yttereske med tilhørende Maison Martin Margiela grafikk. Line (3) – fragrances er avrundet.

(untitled) gir meg blandede følelser etter en del tester. Konsept, design, og alt på den estetiske delen er perfekt for Maison Martin Margiela, og jeg liker det. Men når det gjelder selve duften (som bør være det viktigste, selv om det til tider er enkelt å la seg rive med) stusser jeg litt på hva den egentlig prøver å forteller meg. Den er på en måte litt «flat», verken overrasker, sjokkerer, eller får meg til å «swoone» av ren nytelse. Jeg vil si den er interessant, for jeg sitter jo og snuser intenst. Føles ikke direkte unik ut men har en sterk gjenkjennelig signatur. Det blir for mye middels for meg, og føler kanskje at litt mer kreativitet kunne ha blitt investert i selve duften? Når alt kommer til alt, så kan (untitled) være akkurat det du vil den skal være. For meg ville det kanskje blitt en interessant hverdags-duft, i likhet med diverse flotte Prada Infusions. Uansett så tror jeg at (untitled) vil fly fra hyllene, og i visse kretser er det en av de hotteste duftene på markedet akkurat nå. Det blir nok ren løgn å si at jeg ikke vil ha en liten flaske (untitled)..

Jeg følger spent med videre og har troen på flere interessante (og navngitte) dufter fra Maison Martin Margiela «line (3)» i fremtiden..

(untitled) finnes i 30 ml, 50 ml. og 75 ml.

…“Everyone can feel called into question by a colour, a shape or a garment… We wanted to give perfume the same chance. Stripped of any reference to an influence of precise climate, (untitled) can be interpreted and worn for all occasion by every one of us.” – Maison Martin Margiela

bilde 2: http://www.maisonmartinmargiela.com/en/news/index.html#parfum
bilde 3: MMM by produzentin on flickr
bilde 7, fakta & noter: A BLOG curated by
faktakilder om MMM: www.maisonmartinmargiela.com, Style.com, Egne Observasjoner.
Mer om (untitled) her:
Coute Que Coute: Maison Martin Margiela (untitled) Perfume Launch
En hel serie uberhærlige store bilder om (untitled) og diverse fra Maison Martin Margiela.
Style Bubble
Colette.fr
Reklamer

14 thoughts on “(untitled) | Maison Martin Margiela

 1. Spennende lesing 🙂
  Litt uvanlig, men ikke spesielt unik?
  Er det en sånn interessant duft, som ikke lukter direkte parfyme? Hehe, dumme spørsmål

  • hehe 🙂
   uvanlig slik at den skiller seg litt ut fra mainstream, men ikke spesielt unik 😀
   Kan jo ha noe med at jeg tenker ohhh Daniela Andrier/Prada Infusion, istedenfor «ingenting» av MMM 🙂
   Det er nok mer en «duft» enn en parfyme har jeg forstått det som 😆 blir ikke helt klok på den selv.
   Plukker den gjerne opp en gang jeg ser den for en rimlig penge, men tror ikke jeg søker den ut.
   Ingen spørsmål er dumme 😉

  • Jupp!
   Helt enig i den, lurer på om det kan ha noe med at CdG styrer/har større frihet (om ikke all frihet) rundt duftene de lager selv, spesielt seriene.
   Series 6:Synthetics – Garage for eksempel 😆

 2. Spennende beskrivelse, jeg ante ingenting om dette merket eller konseptet bak 🙂 Men har hatt lyst til å prøve parfymen helt siden den kom, siden jeg har sansen for grønne dufter. Hadde håpet på noe unikt og fantastisk, og høres kanskje ikke helt ut som om de har lykkes med det… Uansett genialt med 30 ml flasker, applaus for det!

  Har mer tro på at PG Papyrus de Ciane blir min grønne investering i år. Den er unik så det holder 🙂

  • MMM er virkelig noe for seg selv, veldig spennende! 🙂
   (untitled) er jo interessant, men ikke akkurat det jeg hadde ventet meg, tenker heller ikke direkte «grønn duft» når jeg snuser den.
   Tror kanksje jeg hadde tenkt litt for mye CdG, men det skal jo en del til å måle seg opp mot de.
   Det er lagt opp til at det skal komme flere parfymer fra MMM, og det gleder jeg meg til.
   Kunne også tenke meg å se og spraye (untitled) i «levende live», 30ml flasker er supert!

   Hehe, det tror jeg nok, kan nesten ikke vente på å få prøve den. (men må vente litt på Luckyscent, kommer jo mye mer spennende 😀 )

 3. Er jo litt på jakt etter grønne jeg også, og har nesten bestemt meg for Papyrus de Ciane jeg også 🙂
  Har den på armen nå, og det føles bare vidunderlig 😀 Den er så forfriskende, uten å være skarp grønn eller «superfrisk» Veldig behagelig og myk grønn

  • Høres så spennende ut, gleder meg sinnsykt til å prøve den.
   Kanskje jeg skal prøve å skaffe en prøve via the shoppe… hehe 😀

 4. Tusen takk for kjempeflott pakke i posten, utrolig mye spennende – og jeg elsker kindereggsjokolade! 😀

  Fikk testet (untitled) i går, og likte den ikke i det hele tatt. Intens, mektig, tung og litt flat. Mye mørkere og varmere enn forventet, jeg trodde den kom til å være grønnere. Minner meg om en annen duft, uten at jeg klarer å huske hvilken. Men jeg var helt salig pga Nuit de Tubereuse i hele går, pluss at jeg også testet Like This, så det var kanskje ikke helt rettferdig mot (untitled), hehe. Skal prøve igjen senere 🙂

  • I like måte du! Så masse flott og spennende, ting jeg har gledet meg lenge til å teste ut 😀 Åååh, ja kinder er nammis!

   Hehe, såpass ja? 😆 (så ble jo den med hjem fra London da.. 🙄 )
   På meg har den vokst litt faktisk, synes den mugne og litt rare starten er på en måte styggpen hvis det makes any sense.
   Får ikke noe særlig «grønt» jeg altså.. Kanskje det er Prada-linaden som skinner gjennom? Synes den minner meg om de duftene, og er vel egentlig til syvende å sist hovedgrunnen til jeg endte opp med en liten flakong, i tillegg til ett godt utført konsept. Flott pris også foresten for 30ml, noen har skjønt at det er det vi vil ha 🙂

   Hehe, ja skjønner hva du mener. 🙂 Test den igjen en annen gang, og se om ikke den har litt sjarme likevel. It is a grower..

 5. Styggpen gir absolutt mening, og noen av mine favoritter har fått fysj-reaksjonen ved første gangs testing 🙂 Så skal absolutt gi den en ny sjanse. Hehe, lurte litt på hva som ble den siste flasken ja 😀

  Men jeg har jo ikke hatt helt hell med duftene fra Prada (Infusion d’Iris er unntaket), så mulig den rett og slett ikke funker på huden min. Testet Cuir Ambre i går, og den er nydelig, men synes den var veldig lik Cuir Mauresque fra Serge Lutens?

  • Hehe, kan kjenne meg igjen i førstegangstestings-negativiteten. Den blir ofte snudd til det positive, og før jeg aner det så kan jeg ikke være foruten duften. 😀
   Ja, den var så enkel å bare «slenge» med, klokken ni om kvelden med den ok prisen. 🙂 Litt betatt av MMM så det har vel også hatt ett innspill.

   Tror kanskje det er en fordel hvis man har sansen for Daniela Andrier’s «signatur», som finnes i mange Prada, men siden du liker Infusion d’Iris så er jo du langt på vei 🙂
   Mmm, Cuir Ambre er nytelse, morro du sier den ligner Serge Lutens Cuir Mauresque, det har jeg ikke tenkt over før.
   Synes de egentlig de er ganske så forskjellige jeg da, Cuir Mauresque har vokst seg «export»-flaske verdig hos meg.
   Men du kan være inne på noe der, spesielt i åpningen. Skal jammen ta å undersøke det en annen gang.
   Får aldri nok av lærdufter jeg 😀

 6. Jeg har ikke testet dem samtidig, og mulig jeg tar fullstendig feil altså 🙂 Satt der og lurte på hvilken parfyme den ligner på, og falt til slutt ned på Cuir Mauresque. Men kan godt hende jeg tenker på en helt annen, Knize Ten f.eks.

  • Hmmm 🙂 Ser ut til at det må til noen sammenlikninger etterhvert. Cuir Ambre er iallefall en herlig nytelse 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s