Yaahwheee!:D

Jess!  Joda. Uhum! 😀

Prøvene jeg har mast/drømt/forbannet/irritert meg over/gitt opp.. hele siste måneden (og litt til) er endelig i boks! Kunne ikke dy meg, og fem minutter senere satt jeg med både Caron En Avion og Caron Narcisse Noir på hver sin hånd. Ahh, litt Parfum løfter jammen meg både dagen og piffer opp både humør og kreativitet. Hadde lyst og rive av resten av korkene på alt det andre jeg fikk også av ren lykkerus, men det måtte jeg vente litt med til jeg hadde fått litt tid med de to jeg allerede hadde på.

Caron En Avion begynte litt spesielt, ikke akkurat slik jeg hadde sett den for meg. Selvfølgelig er denne herlige intense «Parfum» duften her, noe som har en spesiell effekt på meg iallefall. Det første som slo meg var Guerlain L’Heure Bleue. Når En Avion hadde fått tørke begynte den å bli svært lovende. Kjenner herlig Carnation/kryddernellik tydelig, ellers er duften svært kompleks. Litt lik Tabac Blond men føles litt enklere å anvende, sikkert på grunn av den karakteristiske Caron-Basen, og den har jeg falt helt pannekake-flat for. Virkelig en verdig klassiker (uansett reformulert eller ikke), og selv om ikke det har blitt en «love med første sniff», så tror jeg En Avion vil vokse stort og mye. Gleder meg allerede til å prøve den enda en gang… Senere: Og det gjorde jeg forsyne meg også 😳 En Avion blir bare bedre og bedre, samt koblingen til Tabac Blond forsterkes. Kan tenke meg den er himmelsk sprayet.

Caron Narcisse Noir var ganske spesiell. Har vel egentlig snust alt for lite på Narcisse til å uttale meg, men Caron Narcisse Noir føles ut som en «hvit blomst i mørket» og vil si den deler en liknende «feel» med Caron Farnesiana. Kanskje «realistisk» er ordet? Er ikke sikker. Pafum var på min hud «lett» og transparent. Føles unisex ut, men tror jeg er litt alene om å mene det? Tror jeg må lete frem prøven jeg har uåpnet fra L’Artisan Parfumeur sin harvest Narcisse og sammenligne en gang..

Roja Dove Unspoken var jo bare yumO! de første fem minuttene..så begynte jeg å hmm-e meg.. Den ble plutselig svært søt, nesten som søtt sitrondrops? Ble bedre etterhvert og på ett stadium ute i hjerte minnet den meg om en søtere Shiseido Feminite du Bois, med den typiske woodye tørket «fruktmos» duften. Klarer ikke å plukke ut noter, her er alt harmonisk etter beste evne. Endte med å bestemme meg for at Unspoken er veldig god og lukseriøs er absolutt en label jeg vil merke den med, mye på grunn av råvarene. En annerledes (om ikke unik) chypre som må testes masse.

Caron Or et Noir..Wow, sorry altså. Nope, niks.. Spennende åpning med krydret rose i Parfum odør..og det var det. Ble så metallisk og eddikaktig at jeg nesten ble litt uvel. Føltes ut som om noen hadde «oljet» rosen..Ikke ett pent syn (smell).

Annick Goutal Ambre Fétiche Parfum WOw! Jaa, denne var fantastisk! «Buttery» nøtteaktig med bakgrunn av gyllen amber, etterhvert kommer «kinky» lær frem og avdekker fetichen.. Må komme tilbake til denne altså. Amber fans: Test It!

Også for å runde av det hele (gikk tom for hud..) ble det en dusj Guerlain L’Heure Bleue som også var en opplevelse å få spraye. Av og til får parfymen det ekstra piffet som mangler når den dabbes, spesielt EdT. EdP. (brus uten kullsyre?) L’HB kom virkelig til sin rett. Fikk også en spennende ny uventet assosiasjon til bensinrøyk, and I Like It! Haha, gleder meg til CdG Series 6: Synthetics – Tar kommer med PG prøvene..

Reklame

47 kommentarer om “Yaahwheee!:D

 1. Spennende med prøverapport 🙂 Mye bra i den pakken!

  Kan bekrefte at En Avion er enda bedre sprayet, da kommer krydder og lær tydeligere fram. Jeg klarer ikke å plukke ut noter i Unspoken i det hele tatt, alt bare smelter sammen og lukter himmelsk 🙂 Or et Noir hadde jeg tenkt å bestille prøve av, men virker som om jeg kan droppe det med god samvittighet… Ambre Fetiche har jeg testet litt i det siste, men i EdP. Den blir litt tung og flat på meg, men det er generelt et problem med meg og amberdufter. Nesten alle dufter med mye amber blir slik på huden min.

  1. Jaa, og laang ventetid. 🙂
   Å så flott! Virkelig litt av en duft En Avion altså, blir ganske sikkert decantverdig når samplen min er tom.
   Hadde samme følelsen av Unspoken, første tiden satt jeg bare å snuste.. Spennende duft altså men ikke helt slik jeg hadde forventet. Hadde kanskje villet hatt den ett hakk mindre søt og litt mer «chyprete» hvis det gir noen mening. Men dette var bare første test, og den heller i positiv retning.
   Or et Noir var en skuffelse. Liker ikke den «variasjon» rose som er brukt, og den ble ganske æck..må vel kanskje teste den noen ganger til men står altså ikke øverst på lista.
   Tung i EdP altså? Har fått det for meg at den «lærnoten» jeg får i Parfum ikke er så prominent i EdP. så jeg trodde EdP. kanskje ble «lettere». Amberen liker jeg godt, litt mer tørr og ikke så søt, men litt smøraktig nesten som Montale Red Aoud. Ahh, kjedelig da. Rart dette med kjemi altså.

 2. Enig i at Unspoken er veldig søt og myk for å være chypre, men det passer meg ypperlig 🙂 Vintage chypredufter kan bli litt i heftigste laget for meg.

  Du ville sikkert ikke syntes at Ambre Fetiche EdP var tung, er bare sånn de fleste amberparfymer føles på meg. Sprayet den på i går kveld for å friske opp hukommelsen angående den, men det eneste jeg fikk med meg før jeg sovnet var at den var ekstremt søt i starten.

  1. Enig at vintage Chyprer kan bli i det meste laget. Unspoken er god, men må nok testes en del tror jeg. For tiden fiksert på 31 Rue Cambon som skal være en moderne Chypre.

   Ok, en prøve EdP. får bli med neste gang jeg bestiller fra TPC. Virker som de kanskje er pittelitt forskjellige. Parfum virket ikke så fryktelig søt, mer «buttery».

 3. 31 Rue Cambon er nydelig 🙂 Skal teste Ambre Fetiche igjen ordentlig i dag. Synes å huske at jeg likte den ganske godt, men at den ble litt feil på meg. Smøraktig er kanskje en god beskrivelse på det jeg kjenner i drydownen på mange amberdufter, og som jeg oppfatter som litt tungt og flatt?

  1. Ja den er virkelig interessant og nydelig 🙂 på decantlisten definitivt. Tror den må bli med på neste TPC, tenkte bare å bestille noen veldig få decanter.

   Jeg har nå bare testet den to ganger, men liker bedre og bedre det jeg snuser på. Kanskje det? Synes denne var mer smøraktig enn mange andre amberdufter jeg har vært bort i. Kan jo også være at Parfum er annerledes enn EdP..

 4. Jeg har 5 ml av 31, men skulle gjerne hatt mer. Vakker og elegant, veldig Chanel 🙂

  Og så har jeg omsider knekt koden på No22, hurra! Har jo alltid likt den, og vært sikker på at det var en fantastisk parfyme gjemt inni der, men ble litt overdose røkelse og aldehyder, og for søtt til at det ble full klaff. Men har brukt den mye i det siste, og blir mer og mer glad i den. Kanskje fordi det har blitt vår? Må uansett ha en stor decant av den i løpet av året 🙂

  1. Det blir enten 5-8ml, får nå se hvordan bestillingen ender opp omsider. Helt enig, veldig Chanel! 😀

   Å! Så flott! Det er en nydelig klassisk duft, selv om aldehydene kan skremme vekk de fleste. Det er virkelig gjemt en uimotsåelig parfyme som gir meg en boost når jeg trenger det. Klassisk og sprudlende elegant ala Chanel. Var ikke overbevist ved første tester selv. Drydownen var vel det som fikk meg til å teste, og etterhvert skaffe meg decant av No22.
   Har også fått aldehyder på hodet, så begynnelsen er nå bare artig 😀 Etter min mening ganske fin til vår.

 5. Jeg tror jeg begynner å bli immun mot aldehyder, eller iallfall ikke skremt av dem lenger 🙂 Samme med røkelse. Og så tror jeg at 22 gjør seg bedre nå når det er litt varmere.

  Har du prøvd Aldehyde 44 fra Le Labo? Har en prøve av den, og avskrev den som uinteressant tidligere i vinter, men tror jeg må lete den fram igjen og teste på nytt.

  1. Hehe. Imun er riktige ordet ja. Håper jeg ikke blirfor imun mot «skank» etterhvert.. 🙄 neida, det skal gå bra 😀
   Røkelse må jeg inrømme at jeg har problemer med, iallefall når den spiller en dominerende rolle i en parfyme. Skal prøve litt flere av CdG Incense bare for å ha gjort meg «ferdig» med røkelse.

   Har siklet litt på å frå prøve Aldehyde 44 fra Le Labo, men interessen forsvant litt etterhvert når jeg fant ut hvor voldsomt «eksklusiv» og dyr den skulle være. Blir nok testet en gang eller anen gang, men vi får masse skikkelige aldehyder for en brøkdel av den prisen..

  2. Jeg får faktisk ganske mye røkelse i No22, når aldehydene forsvinner er det den dominerende noten. Men av den milde varianten heldigvis. Takler ikke CdG Incense serien, det blir for voldsomt. Men L’Artisan Passage d’Enfer er fin, og når røkelsen brukes sånn som i Tauers ørkenmarokkaner.

   1. Hmm, må prøve å legge merke til røkelse neste gang jeg bruker No22. Blir mer sprudlende og lett på meg, og minner meg mest om Bois des Iles selv om det er to ganske forskjellige dufter. Har ikke prøvd Jaisalmer, Ouarzazate og har også en prøve liggende fra Zagorsk som jeg skal utforske før jeg gir serien helt opp. Passage d’Enfer har jeg alltid lurt på.. Ørkenamarokkaneren har blitt bedre med tiden, liker spesielt godt drydown og «feel» men tror ikke den helt passer meg. Skal jo aldri si aldri. Føler meg litt «dradd» mot østens dufter, mystikk og ørkner i det siste..

   2. Merker du ikke røkelse i den i det hele tatt? Snålt. Men det er en helt annen røkelse enn i f.eks CdG. Lettere og lysere, myk og litt sprudlende. Ikke noe hippieaktig over den i det hele tatt. Og i starten er den blandet med aldehyder og så glir den gradvis og umerkelig over i røkelse og en varmere blomsterduft. Hvis du lukter på Passage d’Enfer og 22 samtidig tipper jeg røkelsen i 22 blir tydeligere. Men PdE er kjøligere, fordi den mangler blomstene som gir 22 varme og dybde.

    Ser likheten med Bois des Iles. Det er vel en felles base i veldig mange fra Chanel? For meg var det faktisk røkelsen som gjorde at jeg til slutt falt pladask for 22, den ligner på andre fra Chanel men har det lille ekstra som gjør den unik.

   3. Har ikke merket røkelse, kanskje jeg tolker den som noe annet. Får en deilig lys og elegant sprudlende duft med en klassisk myk og litt smått såpete drydown. Men skal være mer oppmerksom neste gang.

    Joda sikkert Chanelbasen/aldehyder som gjør at så mange dufter/klassikere passer meg og faller i smak for min del. (Liker ikke Gardenia..)

 6. Endelig 😀
  Sent, men godt er vel det rette her.
  Regnet iallefal med at En Avion ville falle i smak. Jeg kan ikke fordra Or et Noir! Ble skikkelig skuffet over den, og ville ikke våget meg utenfor døra med den på. Old fashioned på en veldig negativ måte synes jeg.

  Jeg var så heldig å få prøve på Ambre Fétiche i går 😀 Den er veldig nydelig (ikke akkurat en vårduft da), og har fått meg til å innse at jeg bør teste mer Annick Gautal (har vært veldig uheldig med de jeg har testet tidligere ..)

  1. Ja, den har kommet veldg godt til rette 🙂
   Uhum, Or et Noir så jo så god ut beskrevet på TPC, så feil kan man ta. Kvalmeste mest metalliske rosen jeg har vært borte i altså.
   En Avion har falt i smak, den vil vokse hver eneste gang jeg tar den frem. Er det flere fra Caron som har denne «likheten» (Caron-basen?) slik som TB og En Avion har?
   Tror det er noe av det jeg liker aller best i de to.

   Hehe, du fikk den ja? 😀 Ikke vårduft nei, den hører vel mer til denne «orientalske» delen av Annick Goutal’s enorme utvalg.. Jeg kom veldig skjevt ut med mitt AG første møte, prøvde Rose Absolute, og det var så absolutt helt feil! Men har hørt om disse «oddball» duftene som er litt gjemt bak AG diskene.. Denne gangen fikk noen bli med. Eau du Fier var jo bare helt skrudd! 😀 Svidd gummi, gamle båter, tjære, museum med en slags «fatty» odør hengende under seg som også er i Lonestar Memories. Så plutselig ble den nesten «brukbar».. Ikke vakkert, men forbausende fascinerende, greide ikke å rive nesen vekk fra hånden.. Dette er noe CdG hadde gitt ut enkelt. Gleder meg mye til Duel..

  2. Dere bør prøve mer fra AG begge to, hun har en del spennende 🙂 Har ikke prøvd nok fra Caron til å vite hvilke som har denne basen som finnes i En Avion og TB. Alpona har en nydelig drydown, men synes ikke den ligner på disse to. Kanskje Narcisse Noir har den? Or et Noir høres virkelig helt grusom ut.

   Jeg endte opp med et skikkelig jasmin/tuberosekick i går, folk kunne sikkert lukte det på flere kilometers avstand 😀

   AG Songes var en fascinerende og vakker blanding av eksotiske blomster, pudder og animalske noter som minner meg litt om en feminin utgave av MKK. Diptyque Do Son var en kontorvennlig tuberose, vårlig og duggfrisk. Stor overraskelse etter å ha innledet tuberosefasen min med sære og heftige Tubereuse Couture fra PG. I likhet med mange andre fra Diptyque er den relativt enkel og lineær, men av og til er det deilig med parfymer som ikke er altfor kompliserte og krevende. Til slutt sprayet jeg på Frederic Malle Carnal Flower. Grønn, ikke så søt som Tubereuse Couture, og har noe medisinsk som rasper litt (kamfer?). Spennende! Gleder meg til å teste alle tre grundigere, førsteinntrykket er FBW/stor decant.

   Konklusjon: Tuberosen til PG var ikke et engangstilfelle, jeg må nok ha flere innen denne sjangeren 🙂

   1. Oh loordy! Er Narcisse virkelig påskeliljer? 😳
    Hmm..får notere ned resten av de orientale fra AG iallefal og sjekke ut dem, kanksje AG Songes også skal få bli med. Prøvde Caron French Cancan og den hadde basen, trodde nesten jeg satt og luktet på En Avion. FC var kanskje enda litt «lettere» og anvendelig hvis man kan si det slik. Litt rose gjemt inni den også. Må sammenlignes nærmere.
    Narcisse Noir hadde ikke den direkte synes jeg. Alpona gleder jeg meg litt til, spent på hvordan Caron lager «chyprer».

    Haha, jeg kjente en eim Tuberose i går jaa 😀 så det var der den kom i fra 😉
    Kontorvennlig tuberose? wow, er det mulig. Vårlig og duggfrisk høres fristende ut.
    Carnal Flower har jeg hørt litt om, den skal jeg bestille prøve av. Hvordan var den i forhold til SL Tubereuse Criminelle? Den er temmelig «kamfrete» og spesiell i starten. Gleder meg til PG Tubereuse Couture. Satt jo med noen PGs på hånden i går igjen. L’OF blir bare mer uimotståelig, «fant» til og med honning i den 🙂 Cuir d’Iris har jeg egentlig ikke skiftet store meningen om. Kunne derimot tenkt meg en liten decant av den en gang..

   2. Trodde påskeliljer het daffodil på engelsk jeg? Innbiller meg at narcissus er noe lignende, men vet ikke helt hva. Temps d’une Fete har iallfall både daffodil og narcissus på notelisten. Ifølge wikipedia og store norske leksikon tilhører påskelilje narsissfamilien… Jeg tolker iallfall narcisse somo noe påskeliljelignende.

    Må notere French Cancan, hadde ikke skadet med en litt lettere variant av En Avion til hverdags. Skjønner virkelig ikke slakten Caron får i guiden til Turin… Alpona er veldig fin etter en stund på huden, men litt spesiell sitrus i starten.

    Haha, det var nok meg ja 😉 Hadde heller aldri trodd på en tuberose som kan brukes på jobb. Er vel ganske liten dose tuberose der da, men uansett. Jeg likte den 🙂 Bra omtale av den på NST. Har ikke testet Tubereuse Criminelle ennå, venter fortsatt på den prøven. Men tror CF er litt lettere, grønnere og mer anvendelig, mindre dose kamfer. Har testet tre stk tuberosedufter nå, alle virker gode nok til å kjøpe flaske av, veldig ulike. Den fra PG er den søteste og har mest sillage. Litt gourmand på en måte (i likhet med mye fra PG), samtidig som den har noe «ubehagelig» som gjør den interessant. Den er IKKE kontorvennlig for å si det mildt.

    Jeg må teste Cuir d’Iris igjen. Fikk bare en veldig tørr og barsk lærduft fra den sist.

    Tror jeg tolket røkelsen som aldehyder før, helt til jeg leste at det skulle være røkelse der. Kan nok også ligne litt på såpe i drydownen. Chanel Gardenia har jeg ikke prøvd, er vel snart den eneste jeg ikke har testet. Synes Beige er grusom.

   3. Hmm.. ble veldig betenkt når jeg så en plakat med påskeliljer på plantasjen, også stod det Narcissus under. Er langt fra noen ekspert men tror det er en hel familie blomster (latinske betegnelse?). Men påskelilje var langt vekke fra minnet når jeg snuste på Narcisse Noir, men den hadde en «realistisk» spesiell blomsterduft.

    Tror kanskje Turin har snust på for mye av Caron vintage. Da blir man lett irritert og kanskje det er fristende og slakte litt ufortjent.. Heldigvis så har jeg ikke vært borti Caron vintage og har ingen planer om det heller. TB er «love ultimate» kan ikke forestille meg den bedre, og i min bok er den minimum en femstjernes! 😀
    Absolutt verdt og teste, men French Cancan kan kanskje bli litt for lik En Avion. Slik opplever jeg det, men har enda ikke prøvd de side om side for nærmere sammenligning.

    Hoho, du kan glede deg litt til TC, har fortsatt ikke bestemt meg om jeg liker den eller ikke. Den er bare så wierd, men tror ikke jeg ville ha gått rundt å luktet slik (med mindre jeg tar en jobb i ett bilverksted) Med andre ord, en Fascinerende duft. 😀 Men en lettere kunne kanskje ha vvært noe, Carnal Flower er notert.
    Pg sin tuberose høres veldig lovende ut, men kraftig altså. Greit å vite. Ohh, skulle ikke tro det men «ubehagelig» høres fryktelig spennende ut synes jeg.. 😀

    Får ikke så mye lær ut av Cuir d’Iris. Mer en flat woddyish ting, med svak subtle duft. Veldig mildt pudret, nesten en støvete «feel». Synes den er fin, men blir litt meeh..

    Husker ikke hvordan Gardenia var engang, kan ikke ha vært noe spennende for meg iallefall. Beige husker jeg imidlertid som en av de jeg mente var for feminine for meg. Tror jeg leste en plass at den kan bli Chanel’s «sleeper» bestselger i år, siden fargen og «feelen» er visst blitt mode spring/fall 2010. 🙄 I don`t know, må vel testes igjen.

   4. Stemmer nok at Turin har blitt litt opphengt i vintage Caron og derfor slakter reformuleringene. Men har også lest anmeldelser på MUA av folk som synes de nye versjonene er veldig gode og respektfulle overfor de originale. Hver sin smak, jeg er iallfall veldig fornøyd med de nye og har ikke behov for å jakte på vintage.

    Satser på jeg får SL TC i posten i morgen 🙂 Hehe, det var sånn jeg hadde det med PG TC i starten, vanskelig å bestemme meg for om jeg likte eller ikke fordi den var så rar. Tror SL sin variant er mye «kaldere», PG TC er ganske søt, fyldig og kraftig. Jeg har brukt Carnal Flower i dag, jeg digger den. Elegant, grønn og lettere å bruke enn PG. Men broren min mener den lukter gammel dame på dødsleiet… 🙄

    Forresten, ikke bestill prøve av Songes og forvent at den ligner på MKK! De har noen felles elementer (pudder og animalsk), men alt annet er helt forskjellig.

   5. Helt enig med deg om det! Men faller det en vintage rett inn i armene mine, sier jeg ikke nei takk da. 🙂 Utrolig fornøyd med den moderne Tabac Blond 😀

    Hadde en litt morsom opplevelse på Plantasjen i dag, der nesen min viste vei til en Tuberose-plante 😀
    Fikk nesten litt lyst å dabbe litt TC nå altså.. lettpåvirkelig 🙄 skal iallefall lete frem CdG Daphne.
    Og HaHa til gammel dame på dødsleie da 😀 men jeg må litt mer i jasmine territorium før slike assosiasjoner dukker opp.

    Skal vel litt til for å få MKK, men ok. Får ta å lese litt om Songes før jeg setter den på listen (den begynner å bli laang..) 🙄

   6. Kan ikke si jeg er helt enig i den gammel dame-assosiasjonen, hehe. Toppnotene på CF har jeg ikke helt sansen for, da lukter det gress, blomster (engkarse sier broren min), blomstervann i vase og melon. Men etter ca 15 minutter dukker tuberosen opp og da liker jeg den veldig godt.

    Tror aldri jeg har luktet på en ekte tuberose 🙂

   7. Usj høres ikke så spennende ut, men skal nok greie å vente i 15min før tuberosen ankommer. Dabbet litt Tubereuse Criminelle på hånden i går (i tillegg til en hel del annet). Har en frisk «Kald» feel i starten, menthool-kald hvis det gir noen mening. Tror jeg venner meg til den altså, for den føles ikke ubehagelig ut lenger. Er mer interessant og spennende.

    Har ikke peiling om det var direkte Tuberose jeg endelig kom frem til, men den duftet litt slik som TC. Det var hvite små liljeklokkeaktige blomster på den, at jeg ikke sjekket lappen på den altså. 🙂

   8. Den litt kjølige mentholaktige følelsen merker jeg både i Tubereuse Couture og Carnal Flower. Men etter det jeg har lest om dem er den kraftigere i Criminelle. Morsomt å sammenligne parfymer som deler en dominerende note, utrolig hvor ulike de kan bli alt etter hvilke andre ting som er i blandingen. Jeg tror Carnal Flower kan bli en stor favoritt etter hvert, men den er såpass annerledes fra alt annet jeg har prøvd at den krever litt tilvenning. Og har ennå ikke testet den uten å ha på ørten andre samtidig, hehe. De grønne notene gjør at den ikke blir tung og kvelende slik noen blomsterparfymer kan bli. Men om man ikke liker grønne noter kan den bli litt voldsom i den retningen.

    Testet Do Son litt grundigere i solskinnet på verandaen i dag, den er nok mer jasmin enn tuberose tror jeg. Kremet og litt fruktig hvit blomsterduft. Lett og diskret for å være i den sjangeren, tror den kommer til å bli mye brukt til sommeren. Men holdbareheten er ikke allverdens dessverre.

    Songes kjenner jeg fortsatt tydelig på armen min, ca 16 timer etter at jeg tok på en liten spray i går kveld. Har veldig sansen for kombinasjonen jasmin, pudder og vanilje, men mange vil nok synes den er for søt. Veldig feminin på meg.

   9. Ja det er litt artig å prøve ut forskjellige merkers/parfymører sine varisjoner. Du har smittet meg litt ekstra med denne tuberose-snusingen altså 🙂 Tror noen få tuberoseprøver skal få bli med på neste TPC order, spesielt Carnal Flower og Prada No6. Tubereuse. Gledet meg jo også til Prada Infusion de Tubereuse. Så også at L’Artisan har en og den er sikkert veldig snill og flott og ett must test for meg. (må jo snuse meg gjennom L’Artisanene litt etter litt 🙂 ) Og jo, Tubereuse Criminelle er temmelig heftig i starten, men jeg har merket meg at den sitter nært på huden og den blir ikke ett «sillage» monster på meg.

    Don Son høres litt interessant ut, liker jasmine 🙂 Er generelt skeptisk til Diptyque (virker som mye citrus, L’eau, cologne, fruktig, flyktig..)

    Haha 😆 kan ikke huske sist gangen jeg testet bare én parfyme om gangen..

   10. Har på Carnal Flower igjen nå, den er virkelig nydelig! Veldig kompleks, og etter en litt intens grønn start blir den myk og kremet. Føles veldig luksuriøs. Leste en beskrivelse av den den den ble omtalt som lukten av en hage etter regnvær, og det stemmer veldig bra. Og fant også ut at den litt kjølige mentholduften i starten faktisk er eukalyptus.

    L’Artisan kommer faktisk med en ny tuberoseduft nå i vår, Tubereuse de Nuit – den gleder jeg meg veldig til å prøve! Må prøve de tidligere tuberosene til L’Artisan også.

    Har ikke testet så mange fra Diptyque, men de har noen veldig bra. Har Tam Dao, og ønsker meg flaske av både Do Son og Philosykos (men trenger strengt tatt ikke flere fikenparfymer).

   11. Høres veldig lovende ut, så vidt jeg greier å motstå fristelsen til å klikke hjem en ny prøvebestilling med Carnal Flower. Svært fascinert og er veldig glad i Voleur de Roses som du vet 🙂 og den har noe av denne spesielle «hage etter regn/tordenvær» feelen. Skulle gjerne funnet flere som kan ligne, for selv om jeg er uanstendig glad i VdR, så er den så flyktig..

    Enda en Tuberose fra L’Artisan? Så stilig, definitivt notert på listen! 😀 Kanskje den er en liten tanke heftigere enn deres Tubereuse? (iom at L’Artisan viste oss at de kunne «bruse litt med fjærene» med litt heftigere saker som Al Oudh)

    Ser at jeg har notert følgende Diptyque på min prøveliste: L’Eau Olene, L’Ombre dans, L’Eau, Tam dao, Oyedo. Mener å huske at det var L’Ombre Dans som friste aller mest. Hvorfor? aner ikke.. 🙄 😀 Nå er også Do Son notert! Har alt for lite erfaring med fikenparfymer, men fant en uåpnet prøve L’Artisan Premier Figuier Extreme.

   12. Har ikke fått testet VdR igjen, men CF er nok en mer tropisk hage i tilfelle. Den er uansett verdt å teste, blir jo regnet som en moderne tuberoseklassiker 🙂 Og flyktig er den iallfall ikke!

    Notene til den nye tuberoseduften til L’Artisan ble postet på NST for noen dager siden, høres veldig lovende ut. Litt woody. Og siden den heter Tubereuse de Nuit så regner jeg med den er heftig 🙂 Har fått mye skryt fra folk som har testet den.

    Tam Dao er veldig god. Har prøvde L’Ombre Dans såvidt, husker den som ekstremt intens, grønn/bæraktig. Likte den ikke noe særlig, men må prøves igjen. Den vanlige versjonen av Premier Figuier er en av mine sommerfavoritter.

   13. Ja absolutt, og Carnal Flower står nå høyt på testlisten min.

    Etter litt smått leting fant jeg også artikkelen om L’Artisan Tubereuse de Nuit og den ser spennende ut, selv om at noen «krydder» i notelisten ikke er mine favoritter akkurat. Men så er jo bare notelisten en noteliste.. 🙂 Gleder meg til å snuse.

    Hmm.. Tror det var rosen som hørtes spennende ut i L’Ombre Dans, men ser nå at det skulle være noe solbærelement med den også.. Ikke helt min kopp te.. Men men, vet jo aldri før den snuses på. Tok «Extreme» prøver foran originale av disse «vanlige» L’Artisan når jeg først skulle teste uerfaren som jeg var, vet ikke om det var så lurt.. Ser ut til at mange av de originale får mer skryt.

 7. Har ikke testet så alt for mye fra Diptyque jeg heller. Har jo Philosykos da, og den er en stor kjærlighet 🙂 Liker Tam Dao også, men hater L’Ombre Dans. Virket bra med en gang jeg fikk den på huden, men blir bare mer og mer intens utover dagen. Følte meg rett og slett dårlig til slutt.

  Har lyst til å teste Tubereuse de Nuit jeg også.

  1. Ahh… hater L’Ombre Dans ja, nesten en sånn «skrubber» til og med? Jeg er ikke helt fan av solbær i noen form så… Jaja, bra den står nesten nederst på testlisten da 😆 kommer sikkert ikke til å bevege meg så langt ned.
   Må nok undersøke litt grundigere Diptyque en gang, men foreløpig har mye annet sneket i køen.
   Vi venter i spenning på Tubereuse fra L’Artisan og Prada 😀

  2. Ja, ble en “skrubber” rett og slett. Samtidig er det jo mange som liker den veldig godt. På Diptyque i London fortalte de at den + Philosykos er de mest populære. L’Ombre Dans er en grønn type rose jeg absolutt ikke takler. Tror kanskje den er bedre egnet på menn, så kan være verdt å teste likevel 🙂

   1. æææ.. Grønn type rose er ikke for meg altså! De bør helst være mørke «noire» (skitne) spennende og forheksende (elegant). Litt sær når det gjelder disse rosene.
    Tror imidlertid disse lysene Diptyque selger er herlige. Heldigvis liker vi ikke alt.. Men kan ikke helt huske sist jeg fant en jeg virkelig hatet med passion..

   2. Har du testet SL – Sa Majeste la Rose? Jeg takler den like dårlig som L’Ombre Dans. Grønn og skarp den også, selv om den ikke er spesielt lik

   3. Ja den har jeg prøvd én gang.
    Husker den som grusom, er absolutt helt feil type rose for meg altså.

    Har også funnet ut at uansett hvor spennende og god jeg synes Serge Noire er, så er den ikke ment for meg. Det var litt kjedelig å innse det, men like greit. 🙂
    Testet også Clair de Musc og iish.. tror ikke den er helt i min gate, men gir ikke opp etter aller første test.
    Chypre Rouge driver å «maser» på meg, den vil så gjerne bli en del av samlingen, etter at prøven ble tom. Litt overraskende egentlig, og tror den ville ha blitt rikelig brukt.. 😯 Er satt på lista iallefall. Ble enda en MKK dag 😀

 8. Og jeg har begynt å myse litt på MKK på Strawberrynet .. 🙄
  I går var det noe mailing mellom meg og May, og jeg skrøyt av at det kun skulle være prøver og eventuelt noen decanter framover .. Har ikke før sagt det, før jeg kaster meg over nettbutikker 😆

  1. Hehe 😆 fristelsene kommer på løpende bånd.
   Nå driver jeg å «fjerner» småprøver fra handlekurven på TPC, og fokuserer heller på decantene..

   Satt også å studerte litt på Liberty i går, var på nære nippet å sende mail om de snart har tenkt å åpne for å sende parfymer til Norge. Denne Cuir Ambre altså. Jeg veet den er for dyr, men den er for god. Satt den på London listen da (og nå er det tre stykker der, og de er ikke akkurat budsjettvennlige.. Cuir de Russie, Tabac Blond og Cuir Ambre 🙄 )

  2. Hehe, MKK er jo herlig da. Men klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg trenger 50 ml av den, eller om det holder med en liten decant inntil videre… Er altfor mye jeg har lyst på! Men fikk igjen på skatten, så er vel lov å skeie ut littegrann 😉

   Shoppingtur i dag, kjøpte Chanel Coco EdT og fikk No. 19 EdT av moren min 😀 Coco EdT var faktisk myyye bedre enn EdP, ligner mer på parfum. EdP er tyngre og litt «oljete» i forhold, mindre anvendelig – er såpass voldsom at jeg kun ville brukt den på fest. Synes ikke EdT var mer woody, men den var mykere og lettere.

   Og så har jeg testet Noix de Tubereuse fra Miller Harris, fysj! Lukter tyggegummi. Rosa sådan. Kjenner null tuberose. Caron Acaciosa parfum derimot var lekker 🙂 Mørk jasmin, synes jeg kjenner igjen Caron basen fra En Avion osv, men uten lær såklart.

   1. Jess, det er den! 😀 Og det er skummelt hvor anvendelig den blir etterhvert.. Hehe, da synes jeg at du skal unne deg en utskeielse (eller 2) 😀

    Grattis med Coco og No19 da. Virkelig en handel jeg misunner altså, to Chanel i samme slengen 😉 Åhh, jeg som nettopp fjernet Coco fra handlekurven da. Må jeg virkelig ta den med likevel? 🙄 ser sånn ut ja. Hmm, men jeg var tenkt meg EdP. da. Nå er jeg litt usikker hva som er den beste å teste først. Tror jeg går for EdP. og så kan jeg heller bli positivt overrasket senere av EdT?

    Hmm, tyggis altså. Da unngår jeg den. Fikk litt smått sjokk når jeg skulle sjekke opp pris på Carnal Flower på TPC.. Fant heldigvis en samplepakke som lønnte seg betydelig i forhold. Er ikke alltid jeg trenger en hel ml prøve, halve skulle gå flott! 😀 Ooo, den Caron tok jeg ikke med. Notert på listen, alle variasjoner av den basen har jeg lyst å utforske og med jasmine så må jo de bli spennende. Vurderer faktisk sterkt decant av En Avion.. 🙄

   2. Coco EdP og EdT er veldig like altså, bortsett fra at EdP er mye tyngre og heftigere. Den blir litt voldsom. EdT er lettere å bære, ikke så kompakt. Men selve duften er den samme.

    Carnal Flower er rådyr, tror det er pga høyt innhold av tuberoseolje. Aner ikke hva som er i Acaciosa i tillegg til jasmin, den lukter ikke jasmin på samme måte som Sarrasins osv. Men nydelig er den iallfall 🙂 Må nok ha meg en liten decant av både den og Alpona etter hvert. Det er alle disse decantene som gjør at jeg vurderer om jeg er nødt til å ha flaske av MKK…

    Testet Tubereuse Criminelle i kveld, etter en grusom start, blir den helt nydelig! Seiler høyt opp på ønskelista. Tubereuse Couture er nok fortsatt min favoritt innen tuberose (selv om den er litt heftig til daglig bruk), men TubCrim og Carnal Flower ligger hakk i hæl. Prøvde også Tubereuse Animale fra Histoires de Parfums. Kjenner lite animalsk tuberose, mer gourmand, men fikk veldig sansen 🙂

   3. Ahh, ja men det gjorde valget mye lettere. Jeg har jo sansen for litt heftige saker, så jeg tror jeg tar med EdP. denne gangen så får EdT være med en anen gang. Kan jo alltids stikke innom ett parfymeri å snuse litt på den, men liker egentlig best å prøve i ro og fred.

    Ja dette med prioriteringer kan være ett styr 🙂 Ser jo at handlelisten min på TPC er så vidt oppe i $90 og det er jo neeesten en flaske SL på strawberryNet.. Hmm.. Tror jeg må finpusse på den litt. Kjedelig når en liten prøve blir nesten $9, det går ikke 😀 (med mindre det er noe ekstremt flott eller Parfum 🙄 )

    Du har fått kjenne litt på TC ja? Er ikke starten fantastisk spennende (på en litt ekkel måte) ? Vanskelig å ikke bli fascinert, og etter en stund blir den nesten anvendelig. Den vokser stort, men jeg vet sannelig ikke om den har noe på meg og gjøre. 😆
    Tubereuse Animale hørtes nesten litt for skummelt ut, men jeg noterer den gjerne på lista 😉

   4. Om du liker EdP men synes den blir litt tung og «oljete», så kan du være ganske sikker på at du vil like EdT 🙂 TPC hadde ikke EdT tidligere iallfall, men den kan jo som du testes på parfymeri som du sier.

    Synes starten på TC er mest ekkel, hehe. Men går jo fort over. Og det er jo på en måte en logisk overgang til resten av duften. Ekte tuberose har vel en litt merkelig, kamferaktig lukt har jeg skjønt? Etter ti minutt ble den iallfall til noe jeg kunne brukt mye.

    Tubereuse Animale var litt karamellaktig (imortelle visstnok), veldig varm og spennende. Men kjente ikke et fnugg tuberose i den. Tror den kan vokse seg stor, men ser ikke på den som en tuberoseduft foreløpig.

   5. De har visst ikke EdT. nå heller, men den skal jeg greie å spore opp i parfymeriene 😀

    Hehe 🙂 ja den går fort over. Har ikke peiling på hvordan ekte tuberose dufter, men den planten jeg snuste meg frem til på Plantasjen, duftet mistenkelig likt Tubereuse Criminelle, så kanskje.. Foreløpig en spennende duft jeg liker å dabbe på bare for «thrillens» skyld, men kan ikke se den for meg som en jeg kan bruke.. (enda 😀 )

    Tuberose parfyme uten tuberose..ja det måtte jo finnes en slik også. Litt malplasert navn på den da kanskje, og det var jo synn..

   6. Noen kjenner visstnok tuberose i drydownen, men det gjør ikke jeg. Den er uansett veldig god 🙂

  3. Cuir Ambre er dyr ja .. Har ikke våget å snuse på de der jeg. Er jo svak for Prada, så da kan du jo tenke deg .. 😆
   London listen ser bra ut iallefall 😀

   Gratulere til marte som har fått Coco og No. 19
   Det trengte du 😆
   Jeg liker også Coco Edt best (veldig mye bedre)
   Tror jeg har en prøve på Noix de Tubereuse. Synes å huske at den ikke var så verst, men kanskje fordi den mangler tuberose 😆
   Oi, får notere meg Acaciosa

   1. Ikke så lurt å snuse på den, jeg greide jo selvfølgelig ikke å la være 🙄
    Er også en som vokser og blir bedre for hver test.. Ekstremt kompleks, føles lukseriøs ut, kan godt se for meg noe «velvet» ala Haute Parfumerie.. Helt rart, men tenker også på L’Heure Bleue når jeg prøver denne, selv om de har omtrent ingenting til felles.. Drydown er favorittdelen, deilig med russisk lær(chanel hint hint), «sursøt» med en klype salt. 😀 Er bare så fantastisk herlig. Tør ikke å tenke på hvordan den er sprayet.. Skal visst være Parfum, men vet ikke om det stemmer..

    Hmm..kanskje Coco EdT istedenfor? herregud, må jeg virkelig ha testere av begge to? 😯

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s