Patchouli 24 | Le Labo

Patchouli 24
Le Labo

2006
Eau de Parfum
Perfumer: Annick Menardo

Personlighet: smoky, kraftig, «kald», kontrastfull, potent, høst/vinter/tidlig vår.

NOTES: Patchouli, Birch Tar, Styrax, and Vanilla.

Soundtrack: Sycamore Trees by Angelo Badalamenti, on TP:FWWM.

Så fort min forrige minis|Tauer Eau d’épices, TOMFORDformen… post ble publisert, begynte det å snø igjen. Og ikke lite heller…
Men denne gangen var det ikke den «koslige» kalde typen snø vi forbinder med herlige mørkeblå førjuls-vinterkvelder med klart og iskaldt vær…
Topplokket kastet frem ekkel, våt og ekstremt tung «industriell styrke» snø og la seg som ett jernteppe over stokk og stein. Dagene har vært grå, humøret også kanskje.. Nå har mesteparten regnet bort, skapt milde oversvømmelser og for første gang på en uke har jeg endelig bar bakke under føttene igjen. Solen valgte også å titte innom i dag, dette fikk meg i bedre humør. Og som en slags markering på at vinteren nærmer seg slutten, tar jeg en snus på min «fall/winter» Le Labo Patchouli 24 decant..

Patchouli kan være en vanskelig «ingrediens» å takle i parfyme. Den har en distink jordaktig, rå, dyp, mørk og «muggen» odør (decay), med en helhetlig woody karakter, av og til anes også hint til bitter/mørk sjokolade. Det jeg ofte ser for meg når jeg kjenner patchouli er gamle treskip, eller en løvfyllt skogbunn en litt fuktig/klam høstdag. Patchouli kan ha en veldig dominerende tilsdedeværelse i en duftkomposisjon, og parfymer med «hovedtema» Patchouli, faller ofte under kategorien love/hate for mange. De siste årene har en mer moderne og «renset» patchouli dukket opp i parfymer, med en mer kommersiell vri. (Tom Ford White Patchouli, Prada Prada..)

Det er alltid artig å utfordre seg selv med «skumle» og krevende parfymer. Jeg grugleder meg som en unge hver gang jeg sitter med en fersk vial av en beryktet og «fryktet» duft. Helt uten å tenke direkte bevisst på patchouli-baserte dufter, så har det blitt en gjenganger i mange av de parfymene faller helt flat for. Har også merket meg at jeg begynner å få en del variasjoner patchouli i samlingen min, alt fra Serge Lutens Borneo 1834, Chanel Coromandel, Montale Patchouli Leaves og nylig Tom Ford White Patchouli.. Men så var det da Le Labo Patchouli 24.. Patchouli??

Le Labo er ett stilig nichemerke som vil revolusjonere en «overscented» verden med sin stylishness, exclusivity og olfaktive variasjon på moderne parfyme, uten tanke på trender og kostnader.. Henter også inn dyktige parfymører. Parfymene er basert rundt en hovedingrediens (navnet) og tallet beskriver antall «ingredienser» som er blitt brukt. Parfymene blir solgt i selektive butikker, og noen få Le Labo boutiqer rundt om i verden. Parfymene blandes ut med alkohol på kjøpstidspunkt, og man får personalisert etiketten med navn. Flaskene er minimalistiske, med en «retro» apoteker/kjemiker touch. I tillegg til parfymer, selges duftene som alkoholfrie silikonbaserte oljer, lotions, duftlys, og noen er blitt til tøymykner. Klart jeg falt for dette konseptet. Det var nesten aldeles umulig, fersk som jeg var i min «nichevandring». Min Le Labo samplepakke fra Luckyscent kom etter å ha trålet gjennom en dose L’Artisan Parfumeur. Jeg var klar til å bli amazed..

Patchouli 24 dufter av alt annet enn patchouli. Starter kraftig og potent med en eim av bjørketre/bark som er i fyr og flamme(smoky, «fireplace»). Tenker også tykk sort tjære, bilder av hytter og scenarier som utspiller seg dypt inne i skog kommer til sinns. Jeg blir sittende og snuse besatt. Etter at tjæren har fått tørke, kommer noe læraktig(styrax?) mer frem og blander seg flott inn i resten av komposisjonen. Er ikke i tvil om at Patchouli 24 kan ha vært pådriveren som etterhvert sendte meg dypt og for alltid inn i Cuir de Russie’s fumer av klassisk lær. Når Patchouli 24 smått nærmer seg drydown, bråsnur hele komposisjonen, og  søte vaniljetoner(labdanum?) omslutter det skarpe brente og gjør det hele til noe mykt og behagelig, samtidig som duftens intense woodsye («brente») karakter holdes inntakt. Den har en ekstrem holdbarhet på min hud, og er svært drøy. To-tre sprayer holder ut hele dagen, natten og til og med dagen derpå. Tror jeg aldri vil trenge mer enn mine 8ml av Patchouli 24. Virker som den også er svært avhengig av kjemi, og på meg føles den ganske maskulin. Men uansett, ett must å teste for alle!

Etter å ha snust på en del dufter, så kan man etterhvert merke en parfymør’s «fingerprint». Annick Menardo står også bak Hypnotic Poison og Bois d’Argent, to dufter fra Christian Dior som jeg liker svært godt. Vanskelig å beskrive, men finner en lik stil (ikke duft direkte) i spesielt Hypnotic Poison og Patchouli 24. Jeg har funnet meg enda en favoritt-parfymør verdt å utforske videre.

..»Le Labo Patchouli 24 sender meg ut i en kald, klar vinterkveld. Luften er frisk og oppkvikkende, men gjennomtrengt med en eim av hvit fersk røyk fra vedovner..» byP

Patchouli 24 har en spesiell «quirk» som tiltrekker meg. Den gir meg en rekke assosiasjoner, er mørk og mystisk. Blir så innhyllet i ett slør hvit røyk, kontrasten er ett faktum, myk og behagelig. Som tåke i urskogen..

Som en diehard «Twin Peaks»-fan (og parfymecrazy) har jeg alltid hatt en baktanke om å finne en duft/parfyme som kan «understreke» den atmosfæren og utrolige følelsen jeg får av å se, høre og oppleve disse fantastiske episodene, opp igjen, gang etter gang, like «fanget» og betatt som om det skulle være for aller første gang.. Le Labo Patchouli 24 fanger noe av den mystikken, og det «woodsye» særpreget/landskapet, men kanskje mest av alt kontrastene og det «darkness» som tiltrekker og fascinerer..

..And I’ll see you
And you’ll see me
And I’ll see you in the branches that blow..
In the breeze.
I’ll see you in the trees..
Under the sycamore trees…

strofer fra «Sycamore Trees»
av David Lynch/Angelo Badalamenti
på Twin Peaks:Fire Walk With Me Soundtrack. (WB Records Inc.)

flott samleside om serien Twin Peaks –  IN TWIN PEAKS.

bilde 3: untitled by Drakh on flickr
bilde 5: Which way the wind blows by It’sGreg on flickr
bilde 6: Snoqualmie by joiseyshowaa on flickr
fakta & noter: Le Labo fragrances
Reklamer

4 thoughts on “Patchouli 24 | Le Labo

 1. Enig! Twin Peaks parfymen skal sjekkes ut.
  Nydelig beskrivelse PC 🙂
  Jeg har nok vært litt «sart» for patchouli, men blir stadig tøffere 😀 Liker jo godt Coromandel og Borneo 1834. Montale Patchouli Leaves også forresten

  • hehe, så flott!
   Kanskje denne kan være noe, siden den minner om alt annet enn Patchouli! 😀

   Sprayet meg noen dusjer på hånden med Montale Patchouli Leaves i går..mmm. Den er herlig, spesielt drydownen. Også den fargen på selve juzen er bare wow, må vel være en del gode råvarer der ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s