Parfum|ed books…and whatnot..

PRADA 9788887029444

Hmm.. fikk i går enda en pakke i posten.. En kjempebok! Wwwow! Endelig kom den frem, bestilte denne tidligere i fjor høst fra amazon.co.uk, men da kom den ikke. Fikk refusjon uten problem, men ga nesten litt opp å prøve å bestille på nytt igjen. Så raste prisen på boken til nesten halvparten av fullpris, og da hadde jeg ingen grunn til å nøle lenger. Bestilte for litt over en uke siden, og i går kom den. Litt uvant at en pakke fra UK kom så fort frem, de har vært ganske trege, spesielt siste halvåret.

Og hva i all verden har den med parfyme og gjøre? nææsh, nesten ingenting 😀 (den lukter ferskt av «ny bok» da ihvertfall). Tenkte derfor jeg kunne ta en kjapp «tour» av noen av mine mer «parfymerte» bøker fra bokhyllen når jeg først er i gang..

CHANEL Collections and Creations
Isbn 9780500513606

Flott bok, rikt illustrert og med mye god lesning. Ett eget kapittel for Fragrance & Beauty, da litt mer «beauty». Elegante bilder, spennende også å se bilder fra «vintage» produkter, og hvordan utviklingen hos Chanel har gått for seg. «De fire boutique parfymene i Rue Cambon Collection» er svært lite nevnt. Noe av inholdet i boken er også å finne i den lille boken nedenfor, men da uten tekst. Denne boken har en god pris på amazon.co.uk og blir ofte utsolgt og utilgjengelig over lengre perioder. Anbefales!

CHANEL 3 volume slipcase
Isbn 9782843235184

Solide små bøker i en stilig slipcase. Egen liten bok som handler bare om Chanel Perfume. Lite tekst av spesiell interesse, men har masse flotte bilder og er virkelig en fryd for øynene. «De fire boutique parfymene, Rue Cambon Collection» er ikke nevnt, men Chanel N°5 har fått solid plass, ellers er det mest nyere parfymer som nevnes. Kan også få den separat.

(The House of Viktor & Rolf)
Isbn 9781858944609

Stilig bok. Ble laget i forbindelse med en utstilling i London og viser deres arbeid gjennom tidene, redesignet på miniatyrdukker og utstilt i et «oversized dukkehus». Nevner ikke noe spesielt om duftene deres. Finnes imidlertid ett lite avsnitt om en «fake» forseglet duft V&R designet i sine yngre dager. De hadde en drøm de ønsket å oppfylle en dag, noe de definitivt har klart ganger 3, til nå. (Flowerbomb, Antidote, Eau Mega)

(Ladurée)
Isbn 9782830708622

Det verdensberømte konditoriet fra Paris. Boken er bare Eyecandy! (alt smaker absolutt like godt som det ser ut..) Ladurée gir ut noen få parfymer blant andre velværeprodukter som en del av brandet. Bestilte nettopp en mini decant med «Rose», bare for sentimentale grunner.. (rose makronene er bare yuhm, og smaker slik en rose lukter..)


The Essence of Perfume
by Roja Dove
Isbn 9781906155490
Isbn 9781907317019 heftet

WoW! Nesten ett must for de som er interessert i de store klassikerne/epokeduftene. Roja Dove er omtalt som verdens eneste «Professeur des Parfums» og er ekspert i sitt fagfelt og står bak Haute Parfumerie i Harrods, London. Boken inneholder korte kapittel om dufthistorie og gir en introduksjon til moderne parfymekunst. Har også enkel og grei informasjon om parfyme generelt noe jeg aldri får nok av. Liker svært godt kapittelet der det fortelles kort om forskjellige råmaterialer/synthetics, hvor de kommer ifra og hvordan de lukter. Men selve juvelen er kapittel 6, hvor de beste av de store blir utforsket og fortalt om, også med fantastiske bilder. Alt sortert smart i epoker(20s, 30s osv.). Savner noen (Cuir de Russie) men resten veier rikelig opp. Garanterer at bildene faller i smak  hos enhver parfyme-entusiast, og kan gi farlige bivirkninger.. Boken er for tiden svært rimelig på amazon.co.uk i skrivende stund. Anbefales absolutt!
Tips: TPC har samplesett med parfymene som er omtalt i boken.

DUFT Parfyme – usynlig skjønnhet
av Anne Vindalen
Isbn 9788275221665

Har arbeidet en del år i bokhandel, og dette var en av «skattene» som jeg fant bortgjemt i en hylle. Dette var faktisk før min dufttid, men likevel kan jeg huske at jeg sto å smugleste denne. Siden den var fryktelig dyr til en så «tynn» bok og være la jeg den fra meg og tenkte ikke mer på den. En god tid senere, etter at duftinteressen hadde fått rotfeste, dukket boken opp igjen..i boksen med 20,- kronerssalg.. Done Deal! Eneste bok på norsk som jeg har sett, som virkelig gir ett godt innblik i duft, og har grunnleggende enkel informasjon, samt noen flotte bilder. Kan virke litt «tynn» visse steder, men det gjør absolutt ingenting for » The Essence of Perfume» fyller hullet. Står litt om klassikere i den har jeg nylig oppdaget! Vil si det var en god investering.

PERFUMES The A-Z Guide
by Luca Turin & Tania Sanchez
Isbn 9781846681271

Den ultimate parfymeguiden samlet mellom to permer, og unik i sitt slag i dag. Veldig underholdende lesning, fungerer utrolig godt som oppslagsverk og har mye nyttig info og tips om parfyme generelt. Selve meningene deres tar jeg med en klype salt. En bok jeg tar frem mye!

andre verdt og nevne:

The Perfect Scent: A Year Inside the Perfume Industry in Paris and New York by Chandler Burr
Isbn 9780805080377

Denne likte jeg virkelig å lese! Vi får komme inn i en verdensindustri bak kulissene, om hvordan to store konsern går frem når en ny parfyme skal utformes. Gir mye spennende innsikt og avslører «skjulte» detaljer innad industrien som man kanskje ikke var helt klar over, eller mistenkte var riktig. Men først og fremst er det en god historie, spennende skrevet. Sitter igjen med ett øsnke om å vite mer etter den var lest ut.

The Secret of Scent
by Luca Turin

Isbn 9780571215386

De første kapitlene var interessante, men så begynner kjemien og da datt jeg litt av. Synes jo det bra lesestoff, men kan bli litt tungt og tørt. Spesielt for en som ikke skjønner halvparten av kjemien som forklares. Skal da sies at jeg har lært mye rart fra denne boken. Kommet litt over halvveis sålangt.

The Emperor of Scent
by Chandler Burr

Isbn 9780099460237

isbn & kilder: amazon.co.uk – Prada og egne erfaringer.


Reklamer

8 thoughts on “Parfum|ed books…and whatnot..

 1. Herlig inspirasjon!
  Har sett at de fleste av disse er fint priset på «tanum.no», bestillinger over 395 sendes gratis 😀
  Må nok klikke hjem noen av disse ja!

  • Så flott 🙂 guri, hadde helt glemt norske bokhandlere på nett. Har ikke vært borti så mange med gode priser og fin leveringstid på engelske bøker i Norge. Henger også litt for mye på amazon tror jeg 😳

 2. WOW sier jeg også, og du hadde visst noen fra før også ;)Har ikke en eneste en jeg, men har lurt på det flere ganger. Spesielt «The Essence of Perfume » har jeg lurt på. Jeg får se litt på saken 😉

  Merkelig at forsendelser fra UK har tatt så lang tid i det siste. Jeg begynte å merke det for rundt 1 år siden. Fra tidligere 3-4 dager tok det plutselig 14 dager. Var ganske nervepirrende da jeg ventet på Enslaved f.eks ..

  • Anbefaler sterkt “The Essence of Perfume”! Plukk den opp en gang du får sjansen 🙂 «The Guide» er også underholdende.

   Ja ikke sant? nesten slik at jeg heller vil bestille fra Usa for det går raskere 😯
   Tror kanskje det var noen store poststreiker der borte i fjor som har ødelagt litt, iallefall for oss.

  • Alltid artig med store flotte spennende bøker 🙂

   Har fryktelig lyst, men får det ikke til denne gangen. Håper at det slår ann såpasss at det blir gjentatt ved en senere anledning! Kos dere masse 😉

 3. Masse kjekke bøker (og en ok film) 🙂
  Vurderer sterkt å kjøpe «The Perfect Scent»; den virker kjekk.
  Dove-boken er et ‘must’, det er noe med den som ikke gjør den helt perfekt i mine øyne, men det er fremdeles den beste parfymeboken jeg til nå har lest i. «The Guide» er jo også svært kjekk, så lenge man ikke tar Turin og Sanchez sitt ord som lov.

  Tror det er tollen sin skyld at pakker fra uk tar så lang tid; at de er ekstra grundige med dem eller noe. For det er merkelig at en pakke fra japan er i norge på 8 dager, mens fra england tar det 14.

  • Ja bøkene er flotte, filmen er også fin. Liker godt Audrey Tautou 🙂
   «The Perfect Scent» var spennende, var en bok jeg ikke kunne helt legge fra meg. 🙂 Fikk ett litt annet syn på industrien, trodde kanskje den ikke var så «rå». Når alt kommer (nesten) til alt, så er det inntjening som gjelder.

   Det er veldig spesielt med leveringstiden fra England, synes jo det er rart at tollen skal være så strenge akkurat der. De taper litt på det, tenker meg ofte to ganger før jeg bestiller noe som haster på amazon.co.uk ihvertfall. Kanskje bøker slipper litt fortere gjennom? Virker som strenge regler fortsatt er i effekt der borte, spesielt ved sending av parfyme. Mange sender fortsatt kun innad Storbritannia (til min store forargelse). Men DSM har myknet opp 🙂 Hadde bare Liberty gjort det samme, og kunnet sendt duft til Norge, så skal jeg ikke forlange mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s