Lonestar Memories | Tauer Perfumes

Lonestar Memories
Tauer Perfumes

2006
Eau de Toilette
Parfymør: Andy Tauer
Personlighet: smoky, maskulin, rik/fyldig, varm, spesiell, kontrastfull.
Duftnoter: geranium, gulrot-frø, muskatellsalvie (clary sage), bjørketjære, amber (cistus/Labdanum) jasmin, treverk (sedertre, sandeltre), myrra, tonkabønne, vetiver.
Soundtrack: Night Bells by Angelo Badalamenti on Twin Peaks Music.

”A scent created on memories of a wide land, open pastures, earthy leather, warm smoke, being there, I am free and true.”

Andy Tauer

Andy’s roser var det første som brakte meg til Tauer Perfumes på ett ganske tidlig tidspunkt i min nichevandring. Hadde funnet ut at det finnes alt for mange parfymer, enda flere launches hvert år. Det var ekstremt lett å la seg rive med når en ny prøvebestilling skulle sendes avgårde. Etter en del for tilfeldige bestillinger for å tilfredstille min parfumani, fant jeg ut at jeg måtte velge smartere og være litt mer spesifikk i mine prøvevalg, gjerne ta utgangspunkt i favoritt dufter og noter. Det andre «ukjente» jeg prøvde ut etter CdG, var L’Artisan Parfumeur. Der kom jeg over en rosebasert duft fra 1993 som tok meg med storm og stjal mitt hjerte, Voleur de Roses. Og slik startet min «dans på roser», ett valg om å utforske en av de mest kjente, klassiske, variasjonsrike, komplekse, og mystiske blant blomster, Roser. Skulle finne den perfekte mørke ”dark & dirty” nattblomstrende, gjerne svarte rose som ville passe perfekt for meg. Rebellen i meg ga denne «questen» ekstra fyr på flammen, jeg mener nemlig at roser kan være ekstremt maskulint og stilig, når den er tilberedt på riktig måte. En glupsk trang til å snuse litt rundt på alle Rosene førte meg omsider til Une Rose Chyprée fra Tauer, og vi utviklet etterhvert ett forhold. Så fant den store Cuir de Russie meg, og ga umettelig fascinasjon og interesse for lærbaserte parfymer. Kunne ikke unngå å bli kjent med Lonestar Memories etter dette..

Utrolig nok åpnes Lonestar Memories med en ganske frisk og lett karakter, men med en tydelig aning om hva som vil komme. Fascinerende kontrastrik balanse mellom friskhet/fet rik tyngde. Friskheten jeg opplever er i en eucalyptusaktig form, litt herbalsk(menthol tygge-tobakk?/skrå, vet ikke om det finnes engang) samtidig som tyngre noter av bålrøyk, uvaskede klær(noe surt) med en «fet» kvalitet trenger gjennom(en type aldehydes?). Dette kommer mye tydligere frem når Lonestar Memories sprayes. Svært fangende og lovende start.

Tauer’s parfymer har ikke dårlig tid, så den varer en stund slik, men avdekker nyanser og små forandringer som etterhvert åpenbarer en for ett hjerte av rått, varmt lær. Noter kommer og går, dukker opp igjen og forsvinner, alt i alt så abstrakt at jeg ikke kjenner andre noter enn smoky bål og lær som utmerker seg. Lonestar Memories er rik og varm, har lang og god holdbarhet på hud, og er veldig maskulin. Hele duften smelter inn i huden min, og avdekker også en mykere side av Lonestar Memories når den nærmer seg sin mildt søte base (tonkabønner), og minner meg litt om L’air du désert marocain. Jeg føler meg som kongen av villmarken! At jeg tvilte litt på om Lonestar Memories var for meg er helt uforståelig nå.

Jeg kan ikke unngå å se for meg ett rått ørkenlandskap, Texas Usa. En ensom vandrer, med kun en hest, kanskje en hund til å holde seg med selskap. Melankolsk/tankefull, ikke trist og lei, men fornøyd med tilværelsen. Etter lang vandring lukter klær av bål, hest, svette, lærsaddel, tyggetobakk dekker over med sin «friskhet». Lonestar Memories gir meg frihetsfølelse, er «utendørs». Får meg også til å dagdrømme, og tankene vandrer avgåre. Får en lignende spesiell opplevelse av en annen parfyme, Le Labo Patchouli 24 som (blant mye annet) sender meg ut i en kald, klar vinterkveld. Luften er frisk og oppkvikkende, men gjennomtrengt med en eim av hvit fersk røyk fra vedovner.. Lonestar Memories minnet meg litt om dette, men istedenfor kald vinterkveld, så får jeg varmt rått ørkenterreng.

Når jeg sprayer fra flasken, oppfører Lonestar Memories seg merkbart annerledes enn når den «dabbes» på. Mengden blir bedre fordelt, duften opplevels mildere og nyansene, spesielt de «herbalske» friske topnotene, kommer tydligere frem. Føler jeg faktisk trenger tre-fire sprayer for å få ønsket effekt, og det skulle man ikke tro etter å ha dabbet fra samplevial.

Tauer Perfumes har gjennomgått en fullstendig profil og design-update siden disse bildene av Lonestar Memories ble tatt. Fortsatt fylt for hånd i Sveits.. men bare i litt lekrere flakonger med sterkere brand identity.

Parfymene er fylt for hånd i Sveits, kommer i enkle flasker med utvalgt treffende grafikk. Det hele er omtenksomt pakket og presentert, inkludert håndskreven hilsen! Duften kommer 100% i fokus. En av tingene jeg liker spesielt med Tauer Perfumes, er at man kommer så nært innpå parfymøren selv. Han deler sine opplevelser og tanker om sine dufter, inspirasjonskilder, til og med hvordan forskjellige tekniske fremgangsmetoder fungerer, som må til i skapelsen av en parfyme. Han har sikkert en dyktig stab, men det virker som han styrer med alt fra duftkreasjon, til utforming av innpakning selv. Jeg føler jeg får en parfyme som er virkelig noe personlig, ett håndtverk i klassisk parfymekunst laget med de beste råvarer, kjærlighet og omtanke, og sist men absolutt ikke minst, ubeskrivelig flott service! Andy Tauer har fått seg enda en fan for livet!

Lonestar Memories kommer i 50 ml.

«… it’s the scent of a lonesome rider, wearing old jeans and leather jacket, after a long day on the horse in the dry woods, preparing his coffee on the open, smoky fire. I want it to be fresh and light, yet lasting and powerful….»

Andy Tauer

bilde 1: untitled by Ryan Gallagher on flickr
bilde 2: Saddle by Samantha Kotz on flickr
bilde 3: Desert  Flower by Tom Haymes on flickr
noter & fakta: tauerperfumes.com – Lonestar Memories
Reklamer

14 thoughts on “Lonestar Memories | Tauer Perfumes

 1. Fantastisk beskrivelse! Håper jeg også får meg en flaske fra Andy Tauer i løpet av året, men det blir nok ørkenmarokkaneren som havner i postkassa mi 🙂

  Har du prøvd Miller Harris Rose en Noir? Tror den kun selges på Liberty i London. Rose og lær, kanskje noe for deg? Men ser at noen mener den er veldig fruktig og feminin, mens andre kaller den mørk og skitten.

  Har forresten på meg ELO Jasmin et Cigarette i dag, den er faktisk rålekker og veldig interessant. Lyst på flaske av den også… Da kan jeg bruke Sarrasins og Drama Nuui om våren og sommeren, og JeC om vinteren, hehe.

  • Takk 🙂 LS var artig å skrive om! håper du får deg en flaske Tauer i løpet av året, virkelig å anbefale 😉

   (nesten litt flaut..): har hatt en mini prøve av Rose en Noir lenge, men ikke prøvd den.. 😯 altfor gale, så jeg tror jeg må lete den frem senere. Rose og lær må jo være drømmekombinasjonen for meg 😀 skal bli interessant å se hvordan den vil bli på huden, krysser fingrene for “dirty”.

   Åh så stilig da, falt hardt for Jasmine et Cigarette og har en hel flaske liggende 😀 brukte den mye om sommeren i fjor. Flott plan med Jasmine hele året rundt, det skal bli deilig med varmere vær.(og en stor decant Sarrasins 🙂 )

  • Hehe, 😀 ja. Kanskje ørkenmarokkaneren blir positivt annerledes også når sprayet, litt skeptisk på starten men er mer vant nå da.

 2. Nydelig beskrivelse PC :)Måtte ta litt på armen jeg, og leve meg litt inn i det hele. Den er virkelig helt unik, og jeg kunne godt brukt den. Tror likevel jeg skal overlate den til dere gutta, og heller snuse på dere. Mener fortsatt at alle norske menn burde hatt en flaske 😀

  Det friske “eucalyptusaktige”, kan det være lavendel tror du?

  Ellers deler jeg din entusiasme for skitne nattroser 😀 Synes absolutt roser kan være ekstremt maskulint, og de passer faktisk meg best også.

  Andy driver forretningene sine på en utrolig sjarmerende måte. Gleder meg til den dagen jeg skal bestille ørkenmarokkaneren 😀

  • Takk 🙂 LS er virkelig unik og hvis den klaffer da har man virkelig funnet noe spesielt. Ja for all del bruk den, den er jo bare herlig. Helt enig, denne hadde gjort seg på flere i likhet med ørkenmarokkaneren, burde være mer utbredt 😀 skal nyte min flaske til det fulle iallefall, det er sikkert! Snuser også iblant på ørkenmarokkaneren. Bare å glede seg, spennende å se om han fortsatt greier å sende pakken med kanonfart 😉

   Ja jeg stusset virkelig på hvordan jeg skulle sette ord på «friskheten», kan det være lavendel? eller clary sage? skal visst ha en urteaktig jordlig odør. vet sannelig ikke, kjenner tydelig lavendel i Cafe Noir, så du er nok inne på noe. Veldig spesielt iallefall. 🙂

   Ja, gosh disse rosene.. Har en liten boks full med «svarte» roser, mange bedre enn den andre. Stilig å høre at Black Tie satt bedre når du fikk sprayet skikkelig, den var jammen meg nær huden på meg. Likte aller best den deilig drydownen på den, skulle gjerne hatt den litt mer mørkere. Men har mange roser å ta av 😀 Har du vært borti Byredo Rose Noir? spennende, og går i riktig retning. Er litt usikker på hva jeg mener selv om den enda.

  • Har ikke vært borti Byredo Rose Noir, men høres ut som jeg burde kanskje 😀 Jeg har faktisk gått fra å være rosehater til å få roser på hjernen 😀 Men sluker langt fra alt. Det må være de skitne eller maskuline, eller ha noe annet spesielt over seg.

 3. Så poetisk beskrivelse, jeg ble nesten litt rørt! Nesten så du skulle ha oversatt den til engelsk og sendt den til vår venn Andy 😉
  Å handle med han har vært en innmari hyggelig opplevelse.
  Jeg er med på «The mission» om Andy ut til folket; skal jammen ta med testeren min og prakke den på egnede kanditater 😀
  Ørkenmarokaneren har jeg fått et initimt og vanedannend forhold til, på en helt annen måte en jeg har til noen andre dufter jeg har. Leste på bloggen hans at han lekte med tanken om badeprodukter ol, og jeg skulle gjerne badet i den duften.

  • Åh så flott du likte den 🙂 vet ikke om jeg tør å sende den til Andy da 😀

   LS ble også dagens. Hadde en litt uklar plan om hva jeg skulle bruke i dag, så mye som skriker etter å bli brukt. Hadde lyst på MKK, var litt usikker men ville teste ut N°19 i full bruk, N°22 fristet også spesielt. Men det var bare en sånn dag da LS passet perfekt, dufter godt enda.

   Samme her, skal jammen meg ta å få flere hektet på LS og Tauer. Spent på hvordan de reagerer.

   Skal fortsatt snuse mer på ørkenmarokkaneren, og jeg hadde ikke hatt noe imot å dusje i den eller LS. Bare tanken på å kunne dusje i Une rose er litt for mye av det gode, så venter med å håpe på den.

 4. Bipbap: Rose Noir har noe spesielt som trekker meg tilbake, den er «realistisk» på en ganske mørk måte, som kan minne om «feelen» jeg fikk av TDC Rose Poivree (ikke samme duft). Ganske minimalistisk og moderne, og veldig anvendelig. Kanskje det er derfor jeg er usikker på den 😐

  Prøvde raskt Rose en Noir her en dag. Førsteintrykk var faktisk SL Rose de Nuit, men det varte ikke lenge. Får ett kaleideskop av dufter, forandrer seg så mye på huden min. Usikker på den, men ble positivt overrasket. Kjedelig at den er «limited» bare til Liberty.

 5. Spennende å lese 🙂 Helt enig med det du sier om starten av Voleur de Roses. Når jeg først prøvde den så var det oppussing og maling med en rose i bakgrunnen det som slo meg. Får etterhvert ett klart scenario i fantasien av VdR, og den er veldig spesiell for meg. Har brukt opp en og en halv decant, blir nok en full flaske engang. Lurer litt på hvorfor Heaven Scent ikke får den? Drôle de Rose derimot overlater jeg fint til damene 😉 artig å få testet, søt, leken, behagelig og feminin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s