COMME 3 | COMME des GARÇONS

Shiratani Forest by Edwin1710 on flickr[remixed flipped

COMME 3 | COMME des GARÇONS

2002
Eau de Toilette
Parfymør: Mark Buxton
Personlighet: Våt, naturlig/syntetisk, transparent, grønn, spesiell, behagelig.
NOTEr: Rose oksid – akkord, mandarin, grønne blad (magnolia, basilikum, tempeltre, solbær), kvann (angelica root), krydder (kardemomme, rød pepper, paradiskorn (Guineapepper), muskatblomme), JASMIN SAMBAC, TRE (SEDERTRE, SANDELTRE, POKKENHOLT (GAIAC), VETIVER, PATCHOULI, BJØRK), RØKELSE (OLIBANUM, AMBER).
Soundtrack: Alone in Kyoto by Air on Lost in Translation.

”An imaginary flower: the flower you want it to be, the flower in your dreams. A new rose, incandescent, electric, opalescent.”

DSM-webshop

At COMME 3 har som intensjon å appellere til fantasien er det ingen tvil om. Igjen er parfymør Mark Buxton skaperen. Han startet sitt CdG samarbeid med debuten COMME des GARÇONS Original, som er respektert av mange parfyme entusiaster. I 2009 avduket han en egen kolleksjon parfymer “By Mark Buxton”. Buxton står bak en rekke parfymer for CdG; den fantastiske ”inky” COMME des GARÇONS 2, og CdG2MAN, COMME des GARÇONS White, Series 3: Incense – Ouarzazate og her da COMME 3.

En imponerende noteliste med ”ingredienser” er mer for show enn til hjelp. I den futuristiske flasken befinner det seg en fantastisk lett og transparent duft, og er på langt nær tung som spesielt basenotene kan antyde.

COMME 3 er ganske vanskelig å sette ord på og ble virkelig en hodevrenger for en nybegynner i parfyme-beskrivelse, her blir det kanskje mer beskrivende abstrakte bilder enn konkrete duftnoter. Jeg har testet og brukt COMME 3 mye, og duften har utviklet seg mer til en helhetsfølelse og mer en naturlig ”skinscent” enn typisk parfyme. Notelisten er ikke til hjelp. Det er mest sannsynlig syntetiske lukter som nesen min aldri har snust på før. Så jeg bare advarer med en gang: Denne beskrivelsen kan virke litt ”out there..”

COMME 3 åpnes med ett fuktig, grønt alkohol flash, med en blomstret (roseaktig?) undertone. Jeg får assosiasjoner som stort, høgt under taket moderne drivhus eller innendørs hage med grønne planter og dampende våt, klam luft og duft av jord. Roer seg raskt ned og får en våt bladaktig karakter, mildt ”glødende”, svakt fruktig med en overall plastikk ”feel” (clean svette? solvarm hud?). Jeg finner igjen den typiske CdG-odøren; syntetisk/medisinsk/klinisk. Ett lite minutt der, får jeg en duft jeg forbinder med sykehus/hvite frakker, sterilt.

Hele tiden skifter jeg mening. I det ene øyeblikket befinner jeg meg i de dypeste eksotiske grønne skoger, med jord, trær, naturlige lyder. Plutselig blir alt stille, forskjønnet og snudd på hodet. Jeg befinner meg i min egen fantasi-jungel; luftig, futuristisk, lett men intenst iriserende.

Etter å ha snust, tenkt og drømt meg vekk litt, slo det meg at COMME 3 kanskje bare bør nytes for det den er. Nemlig akkurat det jeg vil den skal være! Isteden for en «ny rose», får jeg en hel oase! COMME 3 lar kun fantasien og nesen sette grensene.. Tørker ned til en svak ”skinscent” – hudnaturlig duft (din hud, men bedre) uten at det merkes.

Vi får COMME 3 i den karakteristiske CdG-flakongen designet av Rei Kawakubo, først for COMME des GARÇONS Original. Denne gangen har den fått en transparent finish og er preget med «the dots” i en futuristisk og nøyaktig fashion. Parfymen har ett svakt gyllent skjær, det kan se ut som den gløder. Forseglet i en gjennomsiktig plastpose, som igjen er pakket i en transparent plasteske med typisk minimalistisk treffende grafikk. I det hele ganske sci-fi og definitivt noe for seg selv.

COMME 3 kan (hvis den faller i smak) være ett godt alternativ til parfyme for de som søker etter en naturlig ren duft. Selv om jeg elsker å være ren, er jeg ikke så overbegeistret for trenden ”lukt hvor ren jeg er, har nettopp dusjet” – parfymene som har dukket opp den siste tiden. Mange blir for opplagte, intense og kjedelige. Det kan sikkert forklare litt min hunger etter å finne utfordrende, ”dirty” og de vanskelige dufter.. COMME 3 vrir seg vekk fra ”clean” og blir mer naturlig, grønn, er ikke såpete, overrasker med sine syntetiske inspill og blir egentlig aldri kjedelig.

COMME 3 sitter middels bra på min hud. Den brukes mest når solen melder sin ankomst og termostaten sakte men sikkert nærmer seg 25 varmegrader. Jeg dusjer meg i COMME 3, min lille oase og det er en herlig følelse! Decanten min er nesten tom, på ønskelisten min for sommeren 2010: 1 flaske fantasi.. v Got it!

COMME 3 finnes i 75 ml.

artsyart CdG3[byP

bilde 1: Shiratani Forest by Edwin1710 flickr – remixed: flipped & cut
bilde 2, 3, 4: Lånt fra Myst III og Myst IV, spill av Cyan Worlds under Ubisoft.
bilde 5: Dover Street Market
noter & fakta: DSM og Basenotes.net
Reklame

10 kommentarer om “COMME 3 | COMME des GARÇONS

  1. Sitter med CdG2 på armen, og tenker at den må jeg nok ha! Er CdG3 unisex på samme måten, eller mer maskulin? Ingen av disse to er lette å beskrive. Synes du har klart det veldig bra 🙂

    1. Synes CdG3 er veldig unisex, kanskje til og med mer unisex enn 2? Den er iallefall utrolig lett å bære, tenker meg aldri om to ganger før jeg sprayer CdG3.

      Takk, var vrien å sette ord på, men morsomt 😀

  2. CdG er et merke jeg bør teste grundigere ut i framtida, har bare prøvd Kyoto og Palisander tror jeg. Denne høres veldig spennende ut!

    1. CdG har mye spennende og litt for enhver smak vil jeg tro. Vil gjerne høre hva andre synes om CdG’s særheter, jeg har jo falt for ganske mange av de, og flere er «full flaske kandidater» og står på min voksende ønsklisteliste. Andre kan være interessante, og «hodevrange», ikke alle egner eller passer som en parfyme, men man kan bli overrasket over hvor mye som gjør det 🙂

  3. Spennande! Fin beskrivelse, denne får eg lyst til å prøve. Har du prøvd molecules-duftene? Enkelte delar av beskrivelsen din minte meg om korleis eg oppfattar dei duftene. Nære, reine men spennande. Dei kjem og går, og sit lenge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s