LUXE: Champaca & LUXE: Patchouli | CdG

Vel hjemme etter en rask vinterferieutflykt (uten mobilt bredbånd) venter jeg fortsatt utålmodig på en stor «goodiebag» med mange nye spennende prøver og decanter av favoritter. I mellomtiden har jeg snust litt nærmere på to parfymer fra CdG som utgjør en hel serie, nemelig COMME des GARÇONS LUXE.

Jeg bruker å dele inn CdG’s parfymer i tre hoveddeler, slik at jeg greier å holde styr på dem. Dette er ikke offisielt.

«Mainline» er parfymene som er under lisens fra Puig (CdG2 CdG2MAN, 8 88, WONDERWOOD..) pluss de resterende i «samme» flakong. Bruker også å gi ut limited editions av duftene, da bare med en ny spesiell flakong.

«Series» er parfymene som utforsker ett sentralt tema, gjerne med flere parfymer samlet i en serie. Vet ikke hvem som styrer lisens, mest sannsynlig CdG selv. Noen er ekstra «off-beat» og det virker som denne linjen har større kreativ frihet enn «Mainline», ikke hvem som helst hadde gitt ut disse. Til nå finnes det 8 nummererte serier og tre spesielt temabaserte serier: Odeur 53 & Odeur 71, Guerrilla 1 & Guerrilla 2, og her LUXE:Champaca & LUXE:Patchouli.

«CdG x…» er parfymer produsert og skapt i samarbeid med andre/egne labels og personligheter. Gjerne med litt spesielle og uvante koblinger (f.eks: Parfyme-Møbelfirma, Parfyme-Magasin…). Så langt har de samarbeid med Monocle, Daphne Guinness, Stephen Jones, Artek, H&M, DSM, Play, Undercover..

«The true original meaning of LUXURY is RARITY and QUALITY».

Dover Street Market

Om jeg er heelt enig i den taglinen.. vet jeg ikke helt. Kan gjerne innrømme at jeg er glad i kvalitet og setter pris på fint, velgjort håndverk. Av og til betaler jeg litt ekstra for noe flott. Var derfor ekstra spent på å finne ut hva som er ”luxe” for CdG, for når jeg først vender blikket mot COMME des GARÇONS, er jeg som regel ute etter noe annerledes og ”wierd”, ikke nødvendigvis ”LUXE”. Det er nemlig en høy prislapp CdG er ute med her. Selv om jeg er COMME-fan og kan tilgi mange «synder», så er LUXE-serien litt på kanten. Etter å ha sett litt rundt på forskjellige forum på nett, virker det som om flere enn meg lurer på om det bare er prisen som er «luxe». Det var en trend for å utgi dyrere niche serier i 2007(Tom Ford Private Blend, Chanel Les Exclusifs..) For å få klarhet i dette, vender jeg nesen mot mine kjære (heldigvis rimligere) samples.

LUXE: Champaca

2007
Eau de Parfum
Parfymør: Nathalie Feisthauer
Personlighet: hvit, naturlig, slående vakker, deconstructed, behagelig.
NOTEr: kvann (angelica), kardemomme, hvit pepper, tuberose, champaca, pepper, hvit musk, iris rot (orris).
Soundtrack: Goodbye by Kevin Shields on Lost in Translation.

Hvitt og indolisk er det første som treffer nesen. Tenker jasmine, men i en anen liga(mellomting mellom jasmine og orkide/tuberose?) Den er ikke aggressiv, som jeg har opplevd at jasmine kan bli. En «ostekremaktig» odør gjør det hele litt interessant, den forsvinner fort. Så får jeg Champaca i full blomstring. Naturlig, minimalistisk, fyldig, kremet og pepret ala CdG inkludert den typiske «twisten» som jeg alltids fascineres av. Men likevel er dette er en av de minst sære CdG har gitt ut. Det er vanskelig og la være å snuse, denne er vakker og notene oppfører seg harmonisk. Holdbarheten på hud er god, men siden serien skryter av å inneholde en større konsentrasjon duftoljer enn vanlig i EdP, hadde jeg forventet mer. CdG’s parfymer er unisex, men heller ofte over på det maskuline. Denne vil jeg si er hakket mer feminin men ikke utpreget. Hvis man liker hvite blomster med en indolisk kvalitet, så spiller det absolutt ingen rolle. Hvis ikke, prøv LUXE:Champaca likevel eller ta en titt på CdG Guerrilla 1 for en mer maskulin, (og utfordrende) Champaca.

LUXE:Champaca er virkelig en nytelse, men med bismak dessverre. Den er vakker, har den typiske CdG «twisten» og her er det ganske sikkert brukt en rekke gode og sjeldne råvarer for den oser av kvalitet. Men likevel mens jeg snuser meg til himmels, lurer jeg på hvorfor CdG måtte «luxe» prislappen på vidunderet også. Skal imidlertid innrømme at noen ganger prøver jeg å rasjonalisere prislappen, men kommer heldigvis til fornuften igjen. Hadde den kostet halvparten så mye, hadde jeg ikke nølt. Kommer til å bruke opp min lille sample, det er iallfall sikkert.

LUXE: Patchouli

2007
Eau de Parfum
Parfymør: Antoine Maisondieu
Personlighet: mørkbrun, høst, fyldig, tykk, spiselig-ish.
duftNOTEr: Melbær/Rypebær (Bearberry – arctostaphylos), hvit pepper, BUKKEHORNKLØVER, patchouli, røkelse (opoponax), treverk (eik, sandeltre, sedertre) vanilje, vetiver.
Sounstrack: The Darkest Star by Depeche Mode.

Antoine Maisondieu er parfymøren bak mange Etat Libre d’Orange kreasjoner, og for CdG har han laget Monocle-serien, og parfymen Stephen Jones. Har også i samarbeid med Antoine Lie laget Armani (Black) Code fra 2004, som var en av mine aller første parfymefavoritter..

Surlig ”muggen” start, utpreget woody vil jeg si. Patchoulien er der, men ikke som stjernen i showet, det ligger noe urter med en medisinsk kvalitet over. Etter en stund forsvinner det sure, jeg får blandet krydder(karri? karve/cumin?). Omsider kommer patchoulien tydeligere frem, men fortsatt i bakgrunnen under ett godt lag brun sirup/søtt med en pinch salt. Jeg har forstått det slik at Fenugreek har en sirupsaktig/bitter/funky duft, men kan ikke huske å ha vært borti det før. Ender til slutt en anelse gourmand, litt ”buttery” salt/søt sjokolade, nesten som ”smash!”. Ett bilde jeg får av parfymen er skogbunn full av høstløv i ”flammende” farger. LUXE:Patchouli føles tung, tykk og fyldig, godt blandet og velkomponert. Holdbarhet på hud er god, men føler at den ligger litt for nær huden. Ett must å teste for Patchouli-fans.

Sammenligning med andre Patchouli-parfymer er nesten uunngåelig, og dessverre rekker ikke LUXE:Patchouli opp til mine favoritter. Foretrekker ”comfort patchoulien min” Serge Lutens Borneo 1834 med sin luftige chic personlighet med bitter mørk sjokolade, og den herlige Montale Patchouli Leaves som starter rått og ”fuktig”, tar helomvending og ender opp som den deiligste høstamber. Hvis jeg skal ha «pacthouli luxe” vender jeg nesen til Chanel Coromandel. Da snakker vi luksus! (just for fun: Chanel Les Exclusifs i 200 ml. flaske blir pr.ml ca. fem ganger rimligere i forhold til CdG LUXE:Patchouli..)

CdG LUXE serien er fylt i svarte krystallflakonger. Du kan velge om du vil ha en pyramideformet flakong, eller en enkel solid kube uavhengig av duft. En liten etikett henger rundt halsen og gir en ekstra touch «understated» luksus med en personlig håndlaget feel. Det hele er presentert i en nydelig skinnende knallrød japansk «brette eske». CdG’s enkle treffende fonter er preget tydelig både på flaske, etikett og eske. Minimalisme på høyt plan..

CdG LUXE: Champaca & CdG LUXE: Patchouli kommer i 45 ml.
fakta & notes: Luckyscent & Now Smell This.
bilde 2, 4: Dover Street Market
bilde 3: Champaca by dinesh_valke on flickr
bilde 5: Maple (Koishikawa Koraku-en) by kanegen on flickr
Tips: Mange av dere kjenner sikkert Nathan Branch’s spennende blogg og har kanskje sett bildene han tar av «ferske» parfymer. De er bare helt «beyond words» og definitivt min ispirasjonskilde, parfymetullingen som jeg er. Ønsker du å drømme deg litt vekk, ta en titt. Søk CdG og du finner blider av Luxe:Patchouli. Nathan Branch’s Photostream on flickr
Reklamer

4 thoughts on “LUXE: Champaca & LUXE: Patchouli | CdG

 1. Mye fin informasjon om CdG 🙂 Er enig om LUXE:Champaca! Den er deilig nok, men ikke luksuriøs nok til den prisen. Ormonde Jayne sin Champaca er mye mer lusuriøs, og koster langt mindre i Edp.

  LUXE:Patchouli har jeg ikke testet, og heller ikke Patchouli Leaves (og det bør jeg jo som Montale fan 😀 )Borneo 1834 er saker etter min mening, og snakker vi luksus: COROMANDEL 😀 Den er verdt å betale så mye penger for!

  • Ja, greit å ha orden i kaoset 🙂

   Ja du skjønner sikkert min frustrasjon over prisen på LUXE:Champaca, for selve duften i seg selv er nyydelig. Har prøvd den masse, og «swooner» hver gang, prisen virker plutselig uviktig. Men har innsett at for den prisen får jeg garantert mye Guerlain og Chanel Parfum, kan nesten få en 30ml VdN 😯 og da er det noe som ikke stemmer.. Sorry CdG!

   Har forstått det slik at LUXE:Patchouli er den alle «patchoulihaters» bør teste iallefall.. Men som sagt, det finnes bedre Patchouli i og med prislappen. Ooh du burde prøve Montale Patchouli Leaves. Som du sikkert skjønner er det «heavy» stuff men deilig 😀

 2. Har jo ikke testet noe særlig fra CdG, veldig interessant å få vite litt mer om dette merket 🙂 Men enig med Bipbap, til den prisen lar jeg nok være å teste og holder meg til OJ Champaca. Har du prøvd den?

  Coromandel er nydelig, og veldig spesiell! Og jeg liker jo egentlig ikke patchouli. Har sett flere si at Patchouli Leaves er veldig bra, får se om jeg skaffer meg en prøve senere. Men er redd det blir litt voldsomt… 🙂

  • Det er vel noe med hele parfymen, følelsen jeg får fra den, ikke at det bare er en Champaca parfyme.. Men enig: prisen er for høy. Har ikke testet OJ Champaca, men har kikket litt på den. Høres interessant ut siden bipbap mener den er mer luxe. Skal se litt nærmere på dette prøvesettet, hvis det var slik at de var «snill» med pakken. Har derimot prøvd Tom Ford Champaca Absolute så vidt, og mener å huske at den var skuffende i forhold til CdG. For «Boozy» og feminin. Godt priset den også vistnok, huff..

   Fikk nettopp decanten min med Coromandel, sitter med den nå. Fantastisk når sprayet 🙂 en virkelig luxe patchouli, trodde ikke det var mulig 😀 Patchouli Leaves er deilig, heftig, skummel og snill. Høst på flaske. Av alle Montale-prøvene mine, ble det den som kom i 20ml travel spray 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s