Voleur de Ciels | Stéphanie de Saint-Aignan

Voleur de Ciels
Stéphanie de Saint-Aignan

2007
Eau de Toilette
Perfumer: Stéphanie de Saint-Aignan

NOTES: Mint, Jasmine, Steal, Leather, Milky Notes.

PiP|Stéphanie de Saint-Aignan

“Lys Mørke, Sort Hvitt..”

Når jeg var ganske ung, rundt fem år kanskje, hadde jeg en sær ting for biler.. Noe jeg tror var normalt for de fleste smågutter med overivrige bilfrelste fedre på den tiden. Men det var ikke akkurat merket på bilen eller fasongen som interesserte meg. Ikke var det vroooomingen og hvor fort den kunne rase av gårde, fargen betydde mer eller mindre lite, modellnummer og ekspertdetaljer kunne ikke ha brydd meg mer…det var lukten, å ja lukten av bil, faktisk nærmere bestemt bensin og eksos. Biler med dobbelt eksosrør var det aller flotteste jeg visste om. Jeg gjorde det klinkende klart for alle jeg traff at når jeg ble voksen så skulle jeg ha bil med dobbelt eksosrør. Best av alt var eksorøyk i kaldt vær, mens bilen ble varmet opp og skrapt ren for is. Når blåhvite skyer av herlig giftige ”fumes” dunstet rundt meg var jeg i mitt ess. Etter hvert vokste jeg opp og lærte meg at bensin og eksosrøyk var faaarlig (pekefinger) og kun for voksne.

Stéphanie de Saint-Aignan står bak Voleur de Ciels som betyr noe sånt som ”Thief of the Skies”/”Sky Thief”/”Himmeltyv”, og er laget..”to honour the one who made her believe in heaven…”
Hun er en ekte fransk parfymør med solid utdanning fra ISIPCA (Institut Supérieur International du Parfum, de la Cosmétique et de l’Aromatique alimentaire) som befinner seg i Versailles, utenfor Paris. Startet sitt eget niche merke med syv parfymer i 2007, og har til nå 12 i sin kolleksjon. Hun henter inspirasjon fra bøker, reiser og følelser.

Å spraye Voleur de Ciels er som å oppleve et friskt pust ”minty fresh” svart, tykt lær som har blitt utsatt for bensinrøyk fra en motorsykkel. Mint, Jasmine og bensin er dominerende i starten, og jeg tror blandingen av blomstrende jasmine er det som gjør parfymen brukbar og gir kontraster. Jasmin er en fascinerende duft i parfymesammenheng, den kan være uberfeminin, rå/svett, kvalmende, ”poopy” osv. Ofte blir den for feminin og ubrukelig for meg, det er altså ikke tilfelle her. Når toppnotenen har roet seg ned ender Voleur de Ciels opp så behagelig, transparent, ja nesten himmelsk elegant om jeg tør si det. Læret har fått en salt og rå/slitt behandling som jeg har savnet i mange lærbaserte parfymer. Jeg opplever så at Voleur de Ciels forsvinner en stund, men kommer tilbake i flyktige ”vindpust” på samme måte som en glemt tanke blir husket igjen. Etter hvert er den bare borte.. På tøy/papirtørkle kjenner jeg at bunnotene går i retning mer tre/woody (fersk brukket kvist på ett seljetre?).

Profilen til SdS-A er intelligent, minimalistisk og tidløs. Gjør det den skal, nemlig å sette selve parfymen i fokus. Liker spesielt godt at ”historien” til parfymen er skrevet på sidene av esken, hadde bare fransken min vært bedre. På nettsiden til SdS-A kan du lese den oversatt på engelsk. Voleur de Ciels har fått en grå farge, mens parfymen er farget i giftig syregul. Interessant kombinasjon, jeg liker det!

Voleur de Ciels er en spesiell parfyme. Ganske seriøs og alvorlig, men likevel ga den meg barnslige assosiasjoner. Markedsført mot menn, men alle som har en interesse i lærdufter bør teste ut denne. Voleur de Ciels kan jeg bruke overalt siden den utvikler seg til en ganske elegant flyktig jasmin/lær kombinasjon. Nå kan jeg bare snuse så mye jeg vil uten å være redd for gassforgiftning..

Voleur de Ciels kommer i 50ml.

bilde 2: Dual Ducati Exhaust by Supermac1961’s on flickr
blide 3: Airplane by David Sanz on flickr
fakta & notes: www.stephaniedesaintaignan.com & luckyscent.com
Reklamer

6 thoughts on “Voleur de Ciels | Stéphanie de Saint-Aignan

 1. Har aldri hørt om dette merket, men høres absolutt spennende ut! Noteres på listen over ting som bør prøves.

  • Ja, hun er kanskje litt ukjent, mer kjent i Frankrike tenker jeg. Fant VdC etter min evige søken på lærbaserte dufter, denne måtte bare testes. Har stått en stund på ønskelisten, men var ikke aktuell før jeg fant en halv flaske på TPC. Hun har noen jeg kunne tenkt meg å teste, Tobacco Mucho feks 😀

 2. Har sett merket, men aldri sjekket nærmere ut. Veldig bra skrevet, og lyder spennende. Jeg er jo også fasinert av lær 🙂
  Er egentlig enig med deg om minimalistiske flasker (selv om jeg sånn plutselig kan bli litt forhekset av noen lekre flasker 😀 )Jeg liker at parfymer har en historie bak

  • Takk 😀
   Voleur de Ciels er en spennende parfyme, men jeg tror ikke det var akkurat dette resultatet Stéphanie de Saint-Aignan var ute etter men men, jeg er en fan uansett 😀
   Ja, av og til er det flasken som bergtar. Mye flott!

 3. Gratulerer med fin og stilren blogg! Jeg liker veldig godt det toppbildet ditt 😀

  Høres spennende denne duften du beskriver her, og en fin vri at du kommenterer slike ting som farge på juicen/farge og utforming på eske. Hører med, det også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s